justMe Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 va salut. am luat de la cineva care vruia sa arunce un sistem Genius 5.1 deoarece se aude foarte incet..... cand l a luat nou "bubuiau peretii" acum se aude putin mai tare decat boxele de la calculator. daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva sfaturi sa il pun pe picioare....... se apropie sarbatorile si......... http://postimage.org/image/hcebiw5rp/ http://postimage.org/image/5oov2360l/ http://postimage.org/image/v8r58ired/ http://postimage.org/image/c4xts6ek5/ http://postimage.org/image/njuawsqwl/ pe placa de jos cum se vede in poza amplificarea este facuta cu 3 TDA7269A iar pe placa de sus 1 TDA7294 pe placuta de iesire sunt 2 fire lipite direct pe cablaj multumesc Link spre comentariu
popa ionut Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Firele de la dif de bass nu au ce cauta pe iesirea de la satelit...daca toate iesirile se aud incet mai mult ca sigur are PT-urile duse...acele integrate...daca ai nevoie de schema ti-o pot da.. Link spre comentariu
justMe Postat Noiembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 da.si satelitii si basul se aud foarte incet..... Link spre comentariu
popa ionut Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Daca pui degetul ud pe pinii integratului PT2258 cu muzica data drumul si volulul la maxim.. ce se aude?? Link spre comentariu
justMe Postat Noiembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 cand ating cu degetul umed pinii 3 si 4 integratului PT2258 se aude cum se aude cand pui mana pe mufa jack dar se aude in subufer Link spre comentariu
popa ionut Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Pai nu e bine legat difuzorul de bass trebuie conectata pe placa cu tda7294 pe acolo e o mufa ca in poza...pune acolo firele si atinge pinul 8 al pt ului si dupa pinul 13 si spune cand se aude mai tare acel "zgomot" Link spre comentariu
justMe Postat Noiembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 am pus firele care erau lipite aiurea pe cablaj pe mufa care scrie con13 pe PT se aude cand ating pinii 1 si 2 se aude in sateliti ca si cum pun mana p[e mufa jack.la 8 si 13 nu se aude nimic.de data asta in subufer nu se aude absolut nimic Link spre comentariu
popa ionut Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Probabil finalul TDA7294 DEFECT...mergi mai bine la un depanator cu el...e cam dificil sa il repari...eu banuiesc ca sunt si pt urile defecte....ar merge pe direct cu unele modificari dar ...recomand un depanator.. Link spre comentariu
Vizitator TDRAGOMIR Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Salut,Am acest sistem si de ceva timp nu mai merg difuzoarele spate pe niciun fel de setare.Se aude si se regleaza normal s+d+fata+sub, se schimba normal sursa de intrare etc, dar nu merg cele din spateO sugestie ce poate fi defect.Stiu despre fiecare circuit ce face, am schema dar vreau ceva mai precis Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 La acest tip de sisteme audio calcaiul lui ahile sunt acele PT-uri ( controllere electronice de volum, procesoare audio, selectoare de canal etc. ). Trebuie verificata intai de toate daca sursa este in regula ( cazul lui @me_flash care mai trebuie sa se asigure si de corectitudinea cablarilor ) apoi trebuie verificat daca amplificatoarele sunt functionale prin alimentarea sistemului si injectarea semnalului audio direct pe intrarile fiecarui amplificator audio in parte, daca astfel sunetul este ok atunci PT-urile sunt defecte, daca defectul persista atunci amplificatoarele sunt defecte situatie in care se verifica componentele imediat apropiate integratelor audio, daca nu se gaseste nimic aparent defect atunci integratul in sine este defect si trebuie inlocuit. Link spre comentariu
Vizitator TDRAGOMIR Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 La ele m-am gandit si eu. Sistemul a fost desfacut de mine si nu s-a modificat nimic la conectica, nu sunt lipituri reci etc, piese arse ( vizual)n nu cablaj incins nimic. el este functional mai putin ca nu se aude spatele O sa vad ce fac. Daca ai idei mai concrete sunt bine venite Multumesc oricum Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Daca si in cazul tau tot despre PT2258 este vorba atunci poti testa functionalitatea sa prin injectarea de semnal audio prin intermediul unui condensator electrolitic de 1u ( sa zicem ) direct pe iesirile sale, adica pe rand pe pinii 11; 12; 13; 18; 19 si 20 si daca in acest mod fiecare canal functioneaza corespunzator atunci inseamna ca problema este de la acest integrat, ca sa fii sigur testezi si intrarile in acest mod injectand semnal audio pe rand pe pinii 1; 2; 3; 8; 9 si 10, daca fiecare pin reda semnal pe boxe atunci integratul este ok si problema trebuie cautata pe traseul dintre el si mufele de la intrare, daca insa unul sau mai multi pini nu redau semnal in boxe atunci integratul este defect si trebuie schimbat. Daca insa nu se aud toate canalele chiar si cu semnal injectat direct pe iesirile PT-ului atunci problema trebuie sa fie sau pe traseul dintre el si amplificatoarele finale, sau chiar integratele care se ocupa cu amplificarea in sine sunt defecte.PS: Sper ca s-a inteles ceva din ce am scris eu mai sus Link spre comentariu
Vizitator TDRAGOMIR Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Foarte promt ce sa spun, Jos cu palaria.Buna ideea cu condensatorul de 1U.Eu ma gindeam sa fac strap cu o agrafa de la un canal care merge sau nu este bine.Cand dau semnal prin condensator de unde iau semnalul? de la sursa externa? adica semnal normal de intrare de la iesirea DVD/Placa sunet?Am uitat sa spun.Cand am cumparat sistemul m-a bucurat ca avea 2 intrari de 5.1 pe linga TV,MP3, Game, si trebuia sa umblu mereu la conexiuni.A fost legat Prin cablu adaptor la PC si RCA la DVD.Dupa un timp am observat ca daca DVD era in stand-by(Afisaj stins) sunetul din semnal PC era mai slab. Cand opream de la buton DVD revenea la normal.Este posibil ca vreodata, cand nu am fost acasa sa fi fost folosit in acest mod si poate de aici i se trage. Eu suspectez si ciscuitul de comutare semnal, dar nu foarte mult.Multumesc Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Poti folosi orice sursa separata de semnal audio, chiar si un mobil important este sa injectezi semnal audio direct pe acei pini, condensatorul este necesar pentru decuplarea oricarei eventuale componente continue, asadar iei un player audio orice ai la indemana, ii dai drumu sa cante si aplici iesirea sa prin intermediul acelui condensator asa cum am explicat mai sus.In alta ordine de idei, daca ai si un selector de canale separat este posibil ca si acela sa aibe ceva probleme, problema lor este ca-s destul de sensibile si se gasesc greu, oricum recomandat ar fi sa nu se foloseasca mai multe surse de semnal simultan. Link spre comentariu
Vizitator TDRAGOMIR Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Selectorul de canal este incorporat in sistem adica PT 2323s, nu este separat. cand scimb canalele, se schimba. Daca ajung aici voi incerca de proba intrarea libera de la acest circuit. Bineinteles ca daca el este vinovatul il voi schimba pt ca nu merge altfel. Dupa cum stii PT 2323 are 4 intrari stereo, una 5.1 si 6 iesiri 5.1. Din intrarile stereo simuleaza iesire de 5.1. In timp ce scriu i-mi pica fisa ca nu el este de vina. De pe sursele stereo face trecerea la 5.1( la care bineinteles nu se aude spatele. Ce zici depre partea cu strapul de la canalul alaturat( care merge)? prin condensator sau nu, ca sa nu ma mai complic cu o sursa externa multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum