Vizitator nathaniel Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Salut sunt anul 4 la facultatea cu profil electronica apliata.Am citit pe o multime de siteu-ri o multime de proiecte care de care mai complicate cu ATmega.Noi nu stuidem uC-ul asta la scoala, dar m-am informat si pana acum stiu sa lucrez porturile I/O, am facut mici programe care folosesc timerrurile, intreruperile, convertorul ADC si cam atat!Nu o sa am foarte mult timp sa studiez microcontrollerul in detaliu pentru ca anul pare destul de incarcat mai ales de cand m-am apucat de munca si stiu ca nu pot face un proiect doar cu ce am spus mai sus dar evident o sa mai citesc despre uC.Daca imi poate da cineva o idee de proiect FEZABIL si relativ simplu as aprecia foarte mult!Multumesc! Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Uite un proiect fezabil:Sa se creeze un sistem de management al unei parcari prin numararea masinilor ce intra si ce ies din parcare.Se va folosi fie un display LCD 16x2 fie afisaj cu 7 segmente (2x7, 3x7, nu are importanta).Trebuie sa ai in vedere la numarare ca timpul cat "conditia de trecere" este indeplinita, pentru a nu avea suriprize daca trece un om spre exemplu. la fel si cand se iese, trebuie contorizat cu minus, cand se intra se adauga 1.Ca sa fie si mai greu, parcarea are o singura intrare/iesire, deci trebuie sa contorizezi si + si - pe aceiasi senzori. Link spre comentariu
matache Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 1) Uite o lista cu proiecte ce folosesc AVR-uri: http://www.mcselec.com/index.php?option ... &Itemid=57 2) Ce microcontroler se studiaza acum la electronica aplicata? M-ar interesa sa stiu. Link spre comentariu
Vizitator nathaniel Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 ms de lista matache.......daca dai un serach gasesti o gramada cum am mentionat....mai mult sau mai putin implementabile (pentru nivelul meu de cunostinte zic). Microcontrolerele la electronica aplicata se studiaza la nivel de registru ca sa intelegi cum functioneaza sin caz ca vei implementa "software tools" in viitor. Noi am inceput cu Z80 si acum in singurul lab pe care il avem de uC ne jucam cu 8255 de la Intel. (eu programul il voi face in C evident)@DarkAngel_Bv asa ar implica doua emitatore si receptoare laser si sa numar de cate ori liniile sunt intrerupte, in ce ordine si daca sunt intrerupte in acelasi timp? apoi sa spun eventula ca nu mai sunt locuri. ^_^ Link spre comentariu
matache Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Proiect foarte fezabil care necesita doar un afisaj LCD cu doua rinduri de caractere si un Atmega8viewtopic.php?f=37&t=128400&start=15#p1104267 Link spre comentariu
ywar2 Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Salut,Incearca sa construiesti fara sa te inspiri de undeva un voltmetru electonic de curent continuu, domeniul de masura poti sa-l alegi tu. Cablajul poti sa il faci cit dimensiunea LCD-ului, cu conectori, distantieri, tot ce trebuie. Mai tirziu cind iti vei construii o sursa reglabila il vei inrama acolo. Este un bun punct de plecare.Adevaratele mari proiecte fezabile sint mai mult rodul inspiratiei, decit al transpiratiei. Succes !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum