Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6p13s mod trioda

simson

Postări Recomandate

Am mai avansat cu montajul...am ales ca finisaj ciresul ptr. a fi in concordanta cu incintele si cu mobila unde va fi amplasat.post-206638-0-97551700-1418138807_thumb.jpg

Doar ptr.a da un aer vintage am folosit un miliampermetru care va indica curentul consumat de cele doua canale.

Din pacate aparatul nu are iluminare de cadran.post-206638-0-86514200-1418139065_thumb.jpg

Si o poza din spate post-206638-0-63757000-1418139136_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Continui cu prezentarea defazorului.Am ales defazor long tailed pair-LTP cu generator de curent si cuplat direct cu etajul preamplif.Iata schema cu tensiuni masurate in puncte esentiale:post-206638-0-15669100-1419069822_thumb.jpg

Urmeaza oscilograme cu etajul defazor.

Link spre comentariu

Semnalul distorsionat apare pe ramura notat cu A pe schema.Stie cineva unde este buba?

Ciudat ,mă aşteptam să apară pe ramura/ieşirea din defazor notată cu B(pe schemă).Rămâne să reprecizezi(cert) dumneata dacă intră în discuţie ieşirea din defazor A sau B.

Mă enervează cum apare reprezentată rezistenţa 1MΩ dintre grile comandă E88CC(ca si cum am avea dublate terminalele gc-E88CC) ,am mai văzut această reprezentare nefirească(în opinia mea).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cand oboseala devine stapan , mai bine lasa letconul jos.  Am facut o greseala copilaroasa de au aparut acele oscilograme.

Asa arata acum semnalele defazate:post-206638-0-25333000-1419094449_thumb.jpgpost-206638-0-94858700-1419094465_thumb.jpg

Tensiunea alternativa efectiva masurata este perfect egala dar palierele nu sant la acelasi nivel , care nu cred sa afecteze simetria etajului final.

Valderama

Intradevar ati intuit bine ,defectul era in ramura B ; iar rezistenta de 1M dintre grile am desenat acolo ptr. a nu complica schema cu multe linii

Maine voi introduce tuburile finale in socluri ...astept 10W in clasa A.

Link spre comentariu

Oscilogramele nu sant la nivelul asteptat.Sinusul merge cu indulgenta dar raspunsul la sqw m-a dezamagit.Iata de ce

Semnalul distorsionat apare pe ramura notat cu A pe schema.Stie cineva unde este buba?

Teoretic defazorul este exceptional,asa se vede de la mine probabil "buba" poate fi ...cu tot respectul,de la ceva greseli la realizarea practica ; trasee,componente de calitate ceva mai proasta,tuburi... sau poate chiar ceva pe bucla de NFB,in simularea mea lipseste semnalul pe bucla NFB,iar conceptia defazorului mi se pare excelenta si trebuie retinuta,este foarte buna pentru multe aplicatii PP.

Mai jos rezultatele simulari:

**************************************************************************************************************************************************************

P.S stiti dv.cum este referitor la "buba",daca nu esti la fata locului cu aparatul de masura la indemana,un pistol de lipit si o gramajoara de piese...,e cam greu de pus "degetul pe rana",dar sunt foarte sigur ca o sa rezolvati dv. problema.

Scuze,am postat in acelasi timp,poate fi sters postul meu...! :tryre

post-175212-0-30717000-1419095726_thumb.png

post-175212-0-82782100-1419095738_thumb.png

post-175212-0-09371500-1419095748_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Don Lazaroiu multumesc ptr. interesul acordat proiectului meu. Aveti ceva si dvs. realizat in acest proiect.Simularea facuta de dvs. corespunde realitatii intrucat tuburile finale 6p13s inca nu sant in socluri deci nu exista reactie negativa globala.

Link spre comentariu

Si totusi, care a fost greseala? E bine sa stim si noi, cei mai predispusi la greseli...desi nimeni nu e scutit de a mai gresi...imi puteti scrie in privat daca doriti sa-mi raspundeti si nu vreti sa comenteze inutil carcotasii despre asta...promit sa pastrez informatia pt. mine (daca se vrea privata).

Link spre comentariu

Am obtinut 12W sinus frumos cu puncte de inflexiune bine definite , in bucla deschisa, cu parametrii:post-206638-0-74040700-1419245390_thumb.jpg

Si ca sa nu fie totul roz, va trebui sa mai adaug spire in secundarul trafului de retea, deoarece scade prea mult tensiunea anodica, daca alimentez ambele canale.post-206638-0-36100200-1419245597_thumb.jpg

Link spre comentariu

Felicitari Simson pentru modul in care ai conceput si realizat acest amplificator in plus acuratetea desenelor este ireprosabila si fiindca cunosc bine ce pot aceste tuburi finale cred ca va fi cel mai bun PP clasa A realizat si prezentat pe acest forum

Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Am obtinut 12W sinus frumos cu puncte de inflexiune bine definite , in bucla deschisa, cu parametrii:Posted ImageParametrii-etaj-final.jpg

Si ca sa nu fie totul roz, va trebui sa mai adaug spire in secundarul trafului de retea, deoarece scade prea mult tensiunea anodica, daca alimentez ambele canale.Posted Imagealimentarea.jpg

Caderea de tensiune mare vine pe 5Z3C, daca pui 2 diode 1n4007  ai rezolva problema chiar cu lampa montata ca sa nu strici estetica .

Link spre comentariu

Am obtinut 12W sinus frumos cu puncte de inflexiune bine definite , in bucla deschisa, cu parametrii:Posted ImageParametrii-etaj-final.jpg

Si ca sa nu fie totul roz, va trebui sa mai adaug spire in secundarul trafului de retea, deoarece scade prea mult tensiunea anodica, daca alimentez ambele canale.Posted Imagealimentarea.jpg

Felicitari!

A venit Mosul la dv. cu un cadou frumos,inca odata felicitari si la mai multe! :31

Link spre comentariu

Caderea de tensiune mare vine pe 5Z3C, daca pui 2 diode 1n4007  ai rezolva problema chiar cu lampa montata ca sa nu strici estetica .

Asa este, dar nu vreau sa pun siliciu in alimentare.Sunetul reprodus de un amplificator la care redresarea se face cu tub este mult mai placut.Stiu ca ar fi fost mult mai simplu o punte cu 1N4007, economiseam filemente si spatiu.Toti parazitii de inalta frecventa cu care este dopata reteaua au moarte sigura la redresare prin tub ; cum ampliful doar moduleaza tensiunea anodica, interesul este ca aceasta tensiune sa fie cat mai curata.Deja am demontat transformatorul si infasurarile de filamente.Sper ca dupa bobinarea a inca 240 spire la Ua sa-mi incapa inapoi infasurarile de filamente

Dl Simson va rog sa explicati rolul potentiometrelor din catodul finalelor.Va multumesc

Au rolul de a regla curentul anodic in tuburi in scopul egalizarii.Am optat la aceasta varianta de legare in paralel a p-metrului;daca se intrerupe trimerul, rezistenta din catod se mareste implicit si tensiunea de negativare =>tub blocat.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări