Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6p13s mod trioda

simson

Postări Recomandate

@ValderamaIntradevar ati observat bine,incintele sant dublu horn cu difuzor Fostex 206E de altfel realizare DIY.Cu volum la maxim rasuna tot livingul...la 4,5W :da Nici nu banuiam ca din cauza P-metrului de volum se deformeaza semnalul.Se pare ca nici colegii de pe forum.Acum am invatat din nou ceva..

Link spre comentariu

@ValderamaIntradevar ati observat bine,incintele sant dublu horn cu difuzor Fostex 206E de altfel realizare DIY.Cu volum la maxim rasuna tot livingul...la 4,5W :da Nici nu banuiam ca din cauza P-metrului de volum se deformeaza semnalul.Se pare ca nici colegii de pe forum.Acum am invatat din nou ceva..

Felicitari simson atit pentru amplificator cit si pentru boxe, imi plac cu adevarat...Pentru masuratori este bine sa utilizezi impendanta de 600 ohm a generatorului iar aceasta sa fie aplicata direct pe grila prin intermediul unui rezistor tot de 600 ohm fara condensator iar sonda osciloscopului este bine sa fie calibrata daca are atenuator incorporat in plus este buna o verificare a semnalului de pe grila daca osciloscopul are doua intrari Y , poate o alta sugestie este utila, izoleaza miezul transformatorului fata de sasiu si nici un capat al secundarului nu trebuie pus la masa, verifica din nou masuratorile dreptunghi la 10 Khz...
Link spre comentariu

@popa marius Multumesc ptr. sfaturile profesionale.La masuratori am folosit iesirea de 600 dar fara rezistenta serie.Semnalul am aplicat la intrare pe C6.Pe post de sonda momentan folosesc o bucata de cablu ecranat...sonda a disparut.Transformatorul de retea nu este izolat de sasiu.Ma bate gandul la alimentare stabilizat total atunci voi monta traful de retea izolat.Singurul secundar legat direct la masa cu un capat este cel de 6,3V ptr. tuburile EM84 tensiune care prin dublare alimenteaza ventilatorul de12v.Dar nu cred ca acesta afecteaza cu ceva.

Link spre comentariu

@popa marius Multumesc ptr. sfaturile profesionale.La masuratori am folosit iesirea de 600 dar fara rezistenta serie.Semnalul am aplicat la intrare pe C6.Pe post de sonda momentan folosesc o bucata de cablu ecranat...sonda a disparut.Transformatorul de retea nu este izolat de sasiu.Ma bate gandul la alimentare stabilizat total atunci voi monta traful de retea izolat.Singurul secundar legat direct la masa cu un capat este cel de 6,3V ptr. tuburile EM84 tensiune care prin dublare alimenteaza ventilatorul de12v.Dar nu cred ca acesta afecteaza cu ceva.

Pentru SE nu este necesara stabilizarea anodica sau de negativare fixa fiindca apare un fenomen de compensare adica creste Ua (din reteaua de 230V) automat creste si -Ug rezulta o scadere a Ia ,fenomenul este inuitiv si a fost descris de valderama in alt topic...Atentie la ventilatie , ea este utila doar pt transformatoarele de alimentare eventual pt radiatoarele din sistemul de alimentare stabilizata a filamentelor, tuburile necesite o temperatura de functionare naturala data de filamente si partial de anozi si este complet nedistructiva pentru ele, cea ce se disipa incalzeste doar in mod placut camera, iarna...
Link spre comentariu

Dacă exigenţa noastră creşte şi nu vrem să întâlnim acest fenomen download/file.php?id=50918&mode=view trecem la un atenuator de volum în trepte compensat.În pagina anterioară acţionând corecţia de ton registru înalte +1,5db +2db sa compensat efectul de filtru introdus de potenţiometru volum cu variaţie rezistivă logaritmică la 1/2 din cursa mecanică ,compensarea sa facut cu ajutoul corectiei de ton (registru înalte).

La conectare Baxandall, cu P2 se poate reface forma frontului crescator f. frumos si la volum mic.Dovada:...

FE206E ţolaj relativ mic dar incinta dumneavoastră dublu horn ajuta foarte mult spectrul frecventelor joase(compensează cfg SE la joase).Palierele sqw sunt relativ simetrice(pt cfg.SE) probabil atacul sa dat cu 6p13s?(se văd în img câte două tuburi pe canal 6p13s)sau sunt câte două finale 6p13s paralel pe canal ?.
Link spre comentariu

@Valderama

Atacul finalelor s-a realisat cu 6N8S conform schemei postate.

In imagineahttp://www.elforum.info/download/ ... p?id=50931 tuburile sant astfel amplasate:

-Randul din spate:5T4C , PY88,PY88 , 6P13S,6P13S

- -//- mijloc :6H9C,6H9C ,6H8C,6H8C

- fata : EM84, EM84

@ Popa Marius

Sant adeptul montajelor aerisite la propriu si figurat.Oricum rotatia ventilatorului e autoreglat functie de temperatura sasiului pe care sant montate tuburile.

Dupa cum am mai precizat in etajul de alimentarehttp://www.elforum.info/downloa ... &mode=view nu am stabilizat nimic DAR am avut greutati , necaz, cu reglajul biasului intrucat regland una se deregla cealalta.

Citez:

In general la un amplif in clasa A se recomanda stabilizat tot sau nimic.Eu am ales varianta a doua.Are avantajul ca toate tensiunile CC urmaresc variatiile tensiunii retelei.In schimb e chin cu reglajul biasului:regland una se duce cealalta.

In cazul de fata va trebui sa pun cate un zener in nodurile incercuite

Link spre comentariu

Problema decalarii reglajelor de bias nu se rezolva prin stabilizarea tuturor tensiunilor iar folosirea aceleor diode zenner cu atit mai putin, util in acest caz ar fi sistemul servobias cu patru reglaje independente

Link spre comentariu

La download/file.php?id=50921&t=1 nu tot 4 reglaje independente sant?

Exista un topic cu sistemul autobias (servobias) in care este descris cum functioneaza , pe scurt fiecare tub are un rezistor in catod pe care se citeste curentul catodic si un sistem de control cu C.I. in bucla inchisa controleaza -Ug astfel incit Ik (Ia) ranine constant , practic reglajul este automat si permanent si este aplicabil oricarui amplificator SE clasa A
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Revin cu prezentarea unui nou proiect , obiect al prezentului topic.Voi prezenta din pas in pas montajul amplifului.

Primul pas a fost proiectarea sasiului functie de gabaritul pieselor asezate pe sasiu tinand cont de o  amplasare logica, functionala, si nu in ultimul rand estetica.

Sasiul are dimensiunile:500x350x90 si a fost debitat cu laser de userul @cristinel.Problema cea mai mare am avut cu vopsirea...ptr. a atinge nivelul calitativ propus, am refacut vopsirea de doua ori.Folosind fiuler cu doi componenti+vopsea cu intaritor au aparut rezutate multumitoare.Luciul oglinda l-am obtinut dupa slefuire cu pasta abraziva cu diferite granulatii in trei etape.Asa arata acum sasiul gol:post-206638-0-41974200-1417363807_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am montat soclurile,operatie facuta cu grija ptr. a nu zgaria sasiul. Indicatorul de nivel cu EM84 se afla intr-un montant la mijloc inclinat la 45 grd.Acest procedeu , folosit si la ampl. SE GU50, mi se pare cel mai comod de urmarit din picioare ori din fotoliu.

Tot in montantul cu EM 84 am introdus si corectorul de ton cu potentiometrele aferente.Mi s-a parut a fi cel mai bun loc intrucat p-metrele fiind duble , stereo, toata reteaua de corectie + p-metrele au intrat pe o placuta de circuit imprimat si totodata s-a asigurat ecranarea .post-206638-0-07939400-1417538282_thumb.jpgpost-206638-0-12021400-1417538324_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am montat soclurile,operatie facuta cu grija ptr. a nu zgaria sasiul. Indicatorul de nivel cu EM84 se afla intr-un montant la mijloc inclinat la 45 grd.Acest procedeu , folosit si la ampl. SE GU50, mi se pare cel mai comod de urmarit din picioare ori din fotoliu.

Tot in montantul cu EM 84 am introdus si corectorul de ton cu potentiometrele aferente.Mi s-a parut a fi cel mai bun loc intrucat p-metrele fiind duble , stereo, toata reteaua de corectie + p-metrele au intrat pe o placuta de circuit imprimat si totodata s-a asigurat ecranarea .Posted ImageCu-socluri.jpgPosted Imagesocluri-si-OT.jpg

Fain, sasiu impecabil, am vazut  calitatea marca cristinel bm  la un proiect in desfasurare al d-lui Balica Nicu

Link spre comentariu
Vizitator avram stefan

Fain, sasiu impecabil, am vazut  calitatea marca cristinel bm  la un proiect in desfasurare al d-lui Balica Nicu

Calitatea vine din ”finisarile” ulterioare  taierii cu laser (cristinel BM) care sunt made by simson....

Link spre comentariu

In sfarsit azi m-am ocupat linistit de ,, jucarii " fara sa fiu stresat cu alte probleme.Iata cum arata traful de retea, facut de mine inclusiv carcasa, montat pe sasiu.Traful are 20cm^2 tole E20.post-206638-0-44981700-1417880441_thumb.jpg Sub capota urmeaza cablarea filamentelorpost-206638-0-67757600-1417880556_thumb.jpg. Am o dilema cu amplasarea socului intrucat este destul de aproape de reteaua corectie ton si sa nu induca brum.

Prezint si placile cu circuite care urmeaza sa fie montate.Mentionez ca  toate etajele amplifului au fost incercate,masurate pe placa de test, inainte de a trece la finalizare.post-206638-0-54413000-1417881072_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări