Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6p13s mod trioda

simson

Postări Recomandate

Pai sint de incercat toate variantele, ca doara asta facem aici, nu? Stiu ca exista cutuma "Pda_max=bias automat" dar nu i-am dat mare importanta, nu-i singura metoda. Comportamentul in zone critice se poate influenta si din alimentare, de exemplu.

Link spre comentariu

...Traful interstage ar fi bun dar cine o face?Este mult mai pretentios de executat decat un drosel...

Daca vrei cu adevarat pot sa-l fac eu, dupa specificatii, sau copia unuia de la firme consacrate, caz in care ar putea iesi chiar mai bine. Nu asigur ecranarea, inca nu mi-am dezvoltat scule in zona asta, m-am focusat pe raspuns si distorsiuni, in ultimii ceva ani... :rade:
Link spre comentariu

Drosel sau interstage atenţie la sarcină(să nu iasă cu "scântei" ,în lipsa sarcini/ şi formă de undă o poate lua razna...).Rezistentele Rg1 tuburi finale 8k2-10k conectate direct la masă sau dacă se păstrează partea de negativare-fixa-ajustabila decuplate la masa corespunzător prin intermediul unor condensatoare.În cazul ultimei scheme/ şi Rk/finale trebuiesc decuplate(prea multă reacţie negativă/având în vedere cfb...).

Link spre comentariu

A ,am uitat şi rezistenţa Rk-6p13s-etaj de atac trebuie decuplată în ac ,reacţia negativă locală introdusă/ poate stica "socotelile" în atac(aşa cum a fost precizat anterior atacul se dă cu un sinus asimetric...cred ,eventual va rămâne doar cfb să corecteze uşor simetria sinusului în sarcină la ieşire).

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Schemapost-54361-139829700459_thumb.jpgVedere din spatepost-54361-139829700464_thumb.jpgpost-54361-139829700469_thumb.jpgpost-54361-139829700473_thumb.jpgMuzica inca nu a gustat amplificatorul doar sinus si dreptunghi si pot afirma ca o savureaza din plin...cel putin un canal -S.Canalul D are greata de la dreptunghi 10k restul e OK.-Sensibilitatea la intrare 0,4v ptr.6v la iesire sinus nelim.(1kHZ) cu R.N.globala- -//- -//- 0.28V -//- -//- -//- -//- -//- fara RN.Voi posta oscilog.

Link spre comentariu

Se arata ceva interesant prin zona, poate punem de-o auditie comparativa la Melody linga o babeasca, asa, de vintage. La schema mi se pare ceva ciudat, anodul primei triode trebuie sa ajunga la catodul celei de a doua? De asemenea nodul C14-R9 nu stiu daca trebuie sa vada C4-R6-P2.Distractie placuta!

Link spre comentariu

@simson Felicitari!...uite ca mai vine cineva si cu noutati!Imi place si remarc faptul ca nu sunteti "scortos" in ceea ce priveste utilizarea unui corector de tot pe calea de semnal si chiar este un corector de ton foarte serios, un activ,dar si posibilitatea prin acel releu sa utilizati sau nu corectia de ton. In partea de ton pe schema ati trasat un circuit din greseala ce uneste cursorul P2 cu capatul superior P2,vedeti in desen si la grilele (G1) ale tuburilor din etajul prefinal (6N8S) si final (6P13S) cred ca aveti rezistente spre tensiunile de negativare !?. Preamplificatorul este foarte fain si faceti o adaptare de impedanta perfecta cu etajul corector de ton.Raportul R1 si R2 regleaza amplificarea etajului dar dicteaza si impedanta de intrare deci o adaptare mai buna cu sursa de semnal. Mi-am permis o mica simulare pentru acest etaj,sper ca nu va suparati,iar rezultatele imi plac, THD=0.02%.Asteptam impresiile dv. in ceea ce priveste calitatea sunetului amplificat. Va mai asteptam si cu alte proiecte!! icon_jookOff topic: D-lor! nu-i drept si nu-i cinstit,cam multa densitatea de tubari (adevarati!) pe metrul patrat la dv. in Oradea,zau asa!... la mine in tot judetul abia daca suntem doi... :jytuiyu

Link spre comentariu

Obsevatie corecta Rock Dock si Lazaroiu la Baxandall.Este o greseala de redactare.Multumesc ptr. corectarea facuta pe schema Intradevar d-nu Lazaroiu,rezistentele din grilele tuburilor se gasesc pe placa de alimentare bias.Voi posta si etajul de alimentare.

Link spre comentariu

Iata oscilogramele promise...frumoase, urate asta e.Nu-mi e rusine nici lene sa le postez.Am postat doar semnale dreptunghiulare , ton control deconectat.100Hz putere maxima:post-54361-139829700911_thumb.jpgInteresant la 10kHz cu volum la 1/2post-54361-139829700916_thumb.jpgSi acelasi lucru la volum maximpost-54361-13982970092_thumb.jpgLa conectare Baxandall, cu P2 se poate reface forma frontului crescator f. frumos si la volum mic.Dovada:post-54361-139829700924_thumb.jpgDeci nu e chiar un apendice acest circuit intr-un amplif.Schema etajului de alimentare:post-54361-139829700928_thumb.jpgInitial am neglijat Ri mare al tubului 5T4S si nu am avut Ua suficient.In general la un amplif in clasa A se recomanda stabilizat tot sau nimic.Eu am ales varianta a doua.Are avantajul ca toate tensiunile CC urmaresc variatiile tensiunii retelei.In schimb e chin cu reglajul biasului:regland una se duce cealalta.In cazul de fata va trebui sa pun cate un zener in nodurile incercuite.Eventual voi stabiliza totul ceea ce implica un alt traf. de retea.Deocamdata sant satul de bobinat.Trafurile de iesire au fost realizate in colaborare cu d-nu Lazaroiu.Am folosit tole E14 de 0,35 8,6cm^2 combinand doua tipuri de tole.Intrefier de 0,07.Urmeaza proba la boxe deseara. Pana atunci ma decid care va fi melodia de testare: Moonflower sau Brothers de la Santana.

Link spre comentariu

Interesant la 10kHz cu volum la 1/2download/file.php?id=50918&mode=viewSi acelasi lucru la volum maxim[attachment=2]SN853121.jpg-m.jpg[/attachment]

Aşa se comportă un potenţiometru pus în divizare! ,1/2 cursă mecanică corespunde 1/5 rezistiv , la capăt de cursă 1/1 volum maxim fără divizare efectul de filtru dispare,numai un sistem în trepte compensat corect de tip Y osciloscop se comportă bine pus în divizare.Foarte interesantă şi incinta dublu horn(dacă văd bine BL/fullrange FE206E/FE206En) numai bună la ieşire din cfg SE.
Link spre comentariu

Pe schema dumneavoastră potenţiometrul de volum/logaritmic figurează ca având priză unde se cuplează/introduce corecţia fiziologica pentru frecvenţe joase ,priză respectivă poate servi şi la o compensare relativă a potenţiometrului de volum până la jumătate din cursă mecanică(puteţi introduce un condensator fix de ordinul zecilor de pF între priza şi capătul cald vizualizaţi pe asciloscop 10khz-sqw şi găsiţi capacitatea potrivită compensări xxpF ,pentru compensarea corectă nu trebuie să apară overshoot la început de palier).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări