Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator de retea pentru mini system philips FW356C

releus

Postări Recomandate

Va rog sa-mi spuneti unde gasesc acest tip de transformator. Eventual tensiunile din infasurarile secundare, daca le stie cineva.Din ce am dedus, cred ca are o infasurare de ~3Volti, una de ~25Volti si 2X6Volti, nu sunt sigur. Poate gasesc un transformator in comert care sa aiba macar infasurarile de ~2x6v si 25Volti. Infasurarea de ~3v am sa incerc sa o bobinez.Este intrerupta infasurarea primara (siguranta termica).Cred ca ar merge doar pe 110V, insa nu am incercat.Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

al meu are dimensiunile de 10 cm x 7 cm x 6 cm miez de 2,5 x 6 = 225 w cu aproximatie. daca imi amintesc bine are o tensune de 4 v, curent mic si 2x9 + 2x11 V pe infasurarea de putere.

Link spre comentariu

Daca e cumva o combina din aia cu finalul AN7591 (parca?...) supravoltat in clasa G+ cu 3 trepte, ai nevoie de un traf cat mai asemanator cu originalul. Altfel o sa ai doar vreo 10W pe iesire, sau o sa il arzi.

Link spre comentariu

Nu am stiut!!!Am desfacut tolele si infasurarile secundare si..surpriza primarul se putea desface fara sa mai desfac infasurarile secundare!Am desfacut primarul si..iarasi surpriza, nu se vedea in nicun fel siguranta termica.Abia dupa ce am scos vreo 500 de spire, siguranta a aparut.Acum tot ce-am demontat trebuie sa refac.Ramane de vazut daca mai reusesc fara masina de bobinat!

Link spre comentariu
releus, dacă aveai răbdare să analizezi puţin situaţia înainte de a demonta trafo era mai bine, nu trebuie să ajungi efectiv la siguranţă, doar să-i găseşti terminalele la bornele trafo, sau fire, ce are el. Puneai o poză cu terminalele şi era mai simplu.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

În acest caz, e normal să se ardă şi siguranţa termică, dar din cauza curentului mare, nu de la temperatură (cei doi parametri care caracterizează o siguranţă termică).Păcat că nu s-a putut recupera trafo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări