Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

555 LED pulsing circuit

iuli09

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuli09

11

• Marian

8

• vali2006

2

• leoncris

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am terminat in cele din urma montajul si azi am facut primele teste ;am folosit pentru teste o banda cu leduri albe (60 leduri / M) de 4.25 metri lungime .

Posted Image

consumul , pe durata testului a fost de maxim 480ma , iar tranzistorii 2N3055 au ramas reci si dupa vreo 15 min de functionare .

calitatea filmarii lasa de dorit dar se poate vedea modul de functionare al montajului :

Le multumesc celor care m-au ajutat in realizarea acestui mic proiect , in special lui Marian !

Numai bine !

Link spre comentariu

@iuli09 felicitari, comanda vad ca arata ok, consumul la fel, nu-ti ramane decat sa alimentezi toate benzile in conexiune stea ( adica toate din acelasi punct de la sursa ) si... si sa te bucuri de montaj :101

Link spre comentariu

Pai ...asta ar putea fi o problema ; desi nu vad de ce ar fi nevoie de alimentare separata la fiecare 5m , mai ales daca folosesc acelasi tip de banda led .M-am gandit ca daca am o sursa care sa suporte consumul a 20M de banda led n-ar trebui sa am probleme .Se poate detalia ?

Link spre comentariu

Daca vei conecta benzile respective in cascada ( inseriate ) atunci intreg consumul montajului ar trebui sa-l suporte prima banda de langa sursa, mai ales partea dinspre sursa, ele sunt dimensionate la o anumita lungime cu un anumit scop deoarece traseele nu vor putea suporta un asemenea curent, astfel incat este nevoie sa se alimenteze fiecare banda cu propriul traseu direct de la sursa, in felul asta circuitele nu vor trebui sa suporte decat curentul pentru care au fost proiectate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

revin cu o intrebare legata de acest montaj : l-as putea folosi pentru a "anima" un furtun luminos cu leduri ?

http://images6.bizoo.eu/image/img360/sa ... 311566.jpg

ma gandeam sa inlocuiesc tranzistorul cu un tiristor si sa folosesc tub luminos in loc de bada led . am aproape 50 de metri de asemenea tub ; la aceasta lungime am masurat un consum de 160mA ,alimentat la 230V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări