Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C C la iesirea din aplificator

Vizitator adrian200

Postări Recomandate

Vizitator adrian200

Un amplificator mono cu 2 finali 2sc1047 i-am scos corectia in timp ce functiona si sa ars o siguranta instantaneu se incinge un final nu i-am mai putut da cap . Am masurat finali sunt ok prefinali ok diodele de pe alimentare ok . Daca aveti vro parere e binevenita ........

post-69884-139829527085_thumb.jpg

post-69884-139829527111_thumb.jpg

post-69884-139829527134_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Un amplificator mono cu 2 finali 2sc1047 i-am scos corectia in timp ce functiona si sa ars o siguranta instantaneu se incinge un final nu i-am mai putut da cap . Am masurat finali sunt ok prefinali ok diodele de pe alimentare ok . Daca aveti vro parere e binevenita ........

Este imposibil, ai un scurt pe finali sau prefinali. Scoate piesele din circuit si masoarale si sigur vei da de defect.
Link spre comentariu
Vizitator adrian200

am scos finalii i am masurat sunt ok am scos prefinali sunt ok am masurat si in spatele prefinalilor si nu am gasit nimic defect , am schimbat finali si degeaba acum o sa schimb si prefinali

Link spre comentariu

Daca finalii arata ok pe multimetru atunci n-ai de ce sa-si schimbi, nu este obligatoriu ca ei sa fie arsi ca sa ai curent continuu pe iesire ( ca asta inteleg din titlul temei ), nu vad ce legatura ar fi avut inlaturarea corectiei in timpul functionarii cu defectarea ampului. Incearca sa verifici si etajele anterioare, mai precis tranzistorii aia mai mici, o schema a amplificatorului ar ajuta mult, sau macar marca si modelul sau.

Link spre comentariu

1- verifici tensiunea de alimentare a montajului2- vezi care tensiune apare pe iesirea amplificatorului. daca este tensiunea pozitiva prezenta, verifici tranzistorii de pe ramura pozitiva. daca apare cea negativa ii verifici pe cei de pe ramura negativa. cel mai probabil este dus primul tranzistor din etajul final. teorectic ar fi Q1, dar practic s-ar putea sa fie altul. succes!

Link spre comentariu
Vizitator adrian200

va multumesc frumos pentru idei dar am verificat tot pe amplificator schema nu am gasit la el tensiunea de alimentare este de 35v cu mediana, ampliful e dintr-un Wharfedale Topaz SW-10Istoria lui este urmatoarea am schimbat toti condensatorii pe placa la 63v ei fiind la 50 initial dupa care el avea 2 finali d1047 si am pus 4 finali MJL21196 am modificat tensiunea de alimentare la 40 v cu mediana la prima proba se auzea foarte incet deoarece trebuia sa inlocuiesc si prefinali dar functiona pina sa scot corectia din mersAm revenit inapoi la d1047 si la 35v cu mediana am masurat tot pe el si tot nu ii dau de cap scoate curent pe iesire cam 15v si se incinge un final iar difuzorul oscileaaza ai impresia ca e dezaxat Daca mai aveti idei ..................

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări