Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezumidificator modul Peltier

Vizitator ultradefen

Postări Recomandate

Vizitator yo2ogm

Nu vreau sa-l dezamagesc pe initiatorul topicului, dar dezumidificatoarele cu elemente Peltier sunt extrem de ineficiente. Cu ani in urma am cumparat unul si exasperat de cantitatea mica de apa produsa in comparatie cu dezumidificatoarele cu compresor, l-am dezafectat, demontat si l-am folosit la experimente. Am constatat ca e nevoie de un radiator de racire cit mai mare si dotat cu ventilator. Partea rece trebuie sa fie mult mai mica si nu se poate folosi un ventilator care sa sufle direct pe radiatorul rece, deoarece acesta nu se va mai raci suficient. Pana la urma am obtinut un dezumidificator mai eficient decat cel cumparat dar oricum penibil fata de unul cu compresor. Racirea cu agregat frigorific cu compresor este de departe cea mai eficienta energetic, asa ca recomandarea mea este sa cumpere un dezumidificator cu compresor, dupa care sa reia experimentele cu elemente Peltier (de placerea experimentarii).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

12

• stefan33

5

• Dr.L

4

• Voltus

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări