Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezumidificator modul Peltier

Vizitator ultradefen

Postări Recomandate

Vizitator ultradefen

1. Am folosit 2 rezistente de 10 w /1 ohm , intrucat nu aveau ceea ce mi recomandasera ti dvs.

Electric este simplu de realizat, ce nu am anteles eu este pe unde circula aerul suflat de ventilator cred ca antai pe radiatorul cald apoi pe cel rece.Pune te rog cateva poze

sa spunem ca avem doua paralelipipede draptunghice cu raportul 1/ 4, unul se va numi volum rece(4), iar al doilea volum cald(1)Aerul este preluat cu ajutorul coolerului din camera (unde sunt peste 20 de grade C) si este adus in contact cu suprafata rece a radiatorului , unde condenseaza si ulterior pica intrun recipient , atfel in volumul rece se creaza o presiune ridicata, prin fantele practicate pe suprafata termoizolanta aerul trece in volumul cald unde ajuta la racirea coolerului de pe suprafata fierbinte a modulului peltier si ulterior este expulzat in camera prin orificii practicate in peretii paralelipipedului.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

12

• stefan33

5

• Dr.L

4

• Voltus

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Chiar sunt tare...... Voiam o poza cu radiatoarele si ventilatorul...........dezumidificator de aceeasi putere este 350lei si foarte mic .Nu ami dau seama unde are loc un radiator cat peltierul si unul de 4 ori mai mare si nici nu cred ca are ventilator

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator geogsm

imi place cand vad oameni care actioneaza si la fel de mult imi plac cei care ii ajuta fara vreun interes final. desigur, stim ca majoritatea oamenilor sunt pasivi si comentatori critici, ca este mai usor asa.

pt la magazinul meu de 16mp, care, desi invelit in polistiren pe exterior cu 15cm, la interior nu l-am mai placat ca sa nu mai micsorez spatiul, care si asa nu este prea mare,unde facem reparatii de telefoane mobile, bateriile se strica, telefoanele la fel, totul rugineste si se strica inauntru. am tot folosit aparate cu granule sau pastile din acelea mari, de la ceresit. pt umiditatea care este in magazin imi trebuie un aparat care sa stranga multa apa din aer. am ales un model care, desi nu aduna prea multa apa, este mai silentios decat cele cu freon, mai economic si ma va ajuta sa construiesc un al doilea aparat si impreuna cred ca vor face fata in locatia respectiva. sistemul este destul de simplu, exact asa cum mi l-am imaginat, desi eu ma gandisem ca trebuie un ventilator si pt absorbtia aerului din incapere, nu numai pt racirea modulului peltier. cred ca in locul sursei se poate folosi un incarcator de laptop din cele universale, si se poate selecta si tensiunea in aceasta situatie, fara a folosi rezistente care se incing foarte tare, asta insemnand, intr-un final, economie de energie.

ultimii 15 ani in care am reparat telefoane mobile mi-au rapit din timpul pe care l-as fi folosit pt hobby-ul meu, electronica si ma gandesc uneori ca am batut pasul pe loc facand o ocupatie din hobby. dar uite ca uneori ma mai apuca dorul de cercetare si de a vedea ceva functional iesit din mana mea.

acesta este aparatul http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=561138

l-am cumparat ieri si azi l-am pus la treaba. este destul de eficient avand in vedere ca are niste dimensiuni destul de reduse. daca aveti intrebari despre aparat puneti-le si daca am competenta va raspund cu placere. daca nu, vad ca aici sunt baieti care stau mai bine decat mine cu teoria, poate iese ceva bun la final. mult noroc!

post-18232-13982956757_thumb.jpg

post-18232-139829567577_thumb.jpg

post-18232-139829567584_thumb.jpg

post-18232-139829567593_thumb.jpg

post-18232-139829567602_thumb.jpg

Link spre comentariu

felicitari pentru realizare. si eu am avut si inca mai am probleme cu umiditatea.Daca ma gandesc bine este posibil sa-mi construiesc si eu cateva.Carcase am de la aparatele cu pastila ceresit, alimentatoare de laptop am destule (sper sa fie si la curent mare) si nu imi ramane decat sa cumpar elementii Peltier.din pacate din imagini nu am inteles mare lucru dar urmeaza sa mai studiez.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator strecuriciul

Salut! am vazut acest subiect si incerc si eu sa construiesc un asemenea aparat, in conditiile in care am urmatoarele piese http://www.trerk.com/p3/mps-52100/12vdc ... index.html http://ezoneda.en.alibaba.com/product/6 ... 12716.html plus 2 radiatoare la aproape aceleasi dimensiuni si 2 coolere. credeti ca pot avea aceleasi rezultate? teama mea e sa nu ard modulul peltier deoarece am impresia ca se incalzeste destul de tare. Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu

O sugestie: aerul rece , dezumidificat, ar fi bine daca ar trece peste partea calda a radiatorului. Se obtin astfel niste avantaje: fiind rece va ajuta la racirea radiatorului (si implicit la obtinerea unui aer putin mai rece) si aerul expulzat in camera va fi mai apropiat de temperatura camerei, adica nu vor fi 2 jeturi de aer distincte, unul rece si unul fierbinte.Cel mai probabil, aerul rece nu va fi suficient ca sa raceasca singur radiatorul si va avea nevoie de aer suplimentar din camera deci se poate concepe un sistem astfel incit ventilatorul de racire a partii calde sa traga si aer din camera si aer rece (din cel rezultat dupa condensarea apei).Sper sa fi fost destul de clar si poate va ajuta la imbunatatirea functionarii (creste randamentul ?).

Link spre comentariu

Cam care ar fi eficacitatea unui astfel de dezumidificator? La o temperatura ambianta de 20C si RH de 65% cam cata apa colecteaza in 24h ? Elementul peltier este alimentat in permanenta sau face si pauze , altfel spus la cei 65W/h consumati face fata unei incaperi de circa 40m cubi ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări