Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezumidificator modul Peltier

Vizitator ultradefen

Postări Recomandate

În fig. 2 mai înseriaţi şi rezistenţa (secţionând linia trasată cu roşu de la ieşirea adaptorului).Apoi măsuraţi tensiunea pe cele două fire care ies din element (multimetrul pe domeniu c.c.).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

12

• stefan33

5

• Dr.L

4

• Voltus

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu se poate, pe rezistenţă trebuie să fie o cădere de tensiune.De data aceasta nu trebuie să mai măsuraţi tensiunea de la bornele adaptorului,ci strict numai pe aceea de pe cele două fire care alimentează elementul !Acum am văzut şi "schema", care e greşită !Aşteptaţi, v-o modific.

Link spre comentariu

Deci pe rezistenţă cad 15,1 - 12,5 = 2,6 V.Curentul prin circuitul cu rezistenţa serie este 2,6 V/1 Ω = 2,6 A (acelaşi care străbate şi elementul).Puterea disipată de rezistenţă este 2,6 x 2,6 x 1 = 6,76 W.Deci am avut dreptate afirmând că este supraîncălzită, deci suprasolicitată (ea fiind de 5 W).Văd că în catalog se specifică o tensiune maximă de alimentare a elementului de 14,9 V.Cea mai bună soluţie pare a fi tot prima, adică înlocuirea rezistenţei cu o diodă redresoare de putere cu siliciu(orice tip care suportă cel puţin 10 A, pentru fiabilitate), pentru a menţine tensiunea de alimentare (prin cădereade tensiune pe diodă în conducţie directă) sub valoarea maximă suportată de element.

Link spre comentariu
Vizitator ultradefen

ca sa inteleg si eu : ), maine voi cumpara "o diodă redresoare de putere cu siliciu(orice tip care suportă cel puţin 10 A, pentru fiabilitate)" (asta ii voi cere doamnei de la magazin), ulterior o voi conecta in circuit in acelasi mod in care ati indicat in schema pe care ati modificat o?

Link spre comentariu

O veţi conecta în locul rezistenţei.Pe corpul diodei va fi marcat simbolul acesteia.Trebuie legată cu "baza triunghiului" (din simbol) la polul + al adaptorului.Sau cereţi vânzătorului să vă spună care este anodul (sau catodul, celălalt rezultă implicit)."Baza triunghiului" simbolizează anodul, iar "vârful" acestuia reprezintă catodul.Dacă o montaţi invers nu se strică nimic, doar că montajul nu va funcţiona.

Link spre comentariu
Vizitator ultradefen

am aratat in atasament "schema" de functionare a dezumidificatorului, modulul peltier este asezat pe o suprafata termoizolanta(are practicate orificii pt trecerea aerului ) care imparte volumul total al paralelipipedului in care sunt introduse toate componentele in VOLUMUL in care radiaza partea fierbinte a Peltierului si cu ajutorul coolerului aerul este scos in camera si VOLUMUL in care coolerul introduce fortat aer din camera , acesta , condensand apoi pe radiatorul rece, ulterior colectandu se intrun recipient asezat sub radiatorul rece. sper sa fi explicat cat de cat ceea ce se petrece . Mentionez ca am reusit sa strang o cantitate considerabila de aer , insa nu stiu exact ce umiditate am (nu am higrometru), striu doar ca in camera, unele parti de melamina din mobila incepusera sa faca mucegai.Voi reveni si cu niste poze ale dezumidificatorului dupa ce-l voi mai aranja putin, acum arata putin aiurea insa este complet functional. Multumesc celor care au avut amabilitatea de a ma ajuta.

post-71563-139829532773_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări