Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator mod PP stereo 2x23w cu EL36 conexiune trioda

Vizitator

Postări Recomandate

Un nou proiect interesant nu l-as chema all tube pt ca am si ceva siliciu....schemele nu-mi apartin..........dar am adaptat dupa nevoi,

Posted Image

Si alimentarea......

Posted Image

Sunt citeva componente inca de gindit ce valori vor avea ...asta pe parcurs intre timp...

Sasiul se prezinta asa:

Posted Image

Posted Image

Trafo iesire 15,5cm2.... Raa=6,6K sper 23w in primar.........

Ca de obice astept sugestii .....in schema e o gresala minora (in alimentare) sa vedem cine e primul :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Piotr67

8

• hpavictor

2

• simson

2

• Den

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De fapt sunt mai multe erori...Vezi ca tocmai ati uitat sa specificati valoarea premiului I ( in Euro :rade: ) pentru cel ce gaseste toate erorile ...Moka nu se mai poate . Nu are cum !!!Deja suntem intr-un Capitalism Feroce de 23 de ani , iar aici nu este concursul comunist " Cine stie , castiga " din Revista Pionierilor si Soimilor Patriei " Cutezatorii " .Sper ca va plac glumele mele :dans:

Link spre comentariu

Caderea de tensiune pe R3 la un curent de 20mA ptr.VR90 este de aprox.280V.Deci valoarea corecta ptr. R3 este 14 kohm/min 6W

Nu e bine (vezi si Rx...........) R3 ramine cit e.

Trebuie sa aveti in vedere curentul cerut pe ramura -73v dar si consumul efectiv al elementelor ce asigura stabilizarea acestei tensiuni(zener si tub,stab.)

Intre timp am mai avansat un pic....

Posted Image

Link spre comentariu

...dar puterea specificata pentru rezistenta de 4,7K e suficienta? Din calculele mele ies in jur de 3W...eu as pune ceva de minim 6W acolo...daca e vorba de un consum real de 25mA, trecerea acestui curent prin 4,7K disipa aproape 3W. Nici cealalta rezistenta nu as lasa-o de 1W, chiar daca probabil aia doar va merge fierbinte...

Link spre comentariu

...dar puterea specificata pentru rezistenta de 4,7K e suficienta? Din calculele mele ies in jur de 3W...eu as pune ceva de minim 6W acolo...daca e vorba de un consum real de 25mA, trecerea acestui curent prin 4,7K disipa aproape 3W. Nici cealalta rezistenta nu as lasa-o de 1W, chiar daca probabil aia doar va merge fierbinte...

Remarca pertinenta :aplauze in acest moment sunt in probe cu un canal si se pare ca rezultatele sunt peste asteptarii....miine probabil voi monta si al 2 lea traf out ,voi activa al doilea canal si va trebui sa majorez puterea acelor rezistente .....(3w pt fiecare va fi suficient)Pt Victor: eu am iubit "cutezatorii" era pt mine o mica "fereastra" catre cunoastere (inca mai am multe numere din aceasta revista)
Link spre comentariu

Se merita sa faci un amplif SE sau chiar PP cu tubul GU29? Am vazut ceva realizari pe aici, insa vroiam sa va intreb daca ati facut vreodata un amplif cu tubul asta si daca da, cum suna?Multumesc.

Link spre comentariu

Se merita sa faci un amplif SE sau chiar PP cu tubul GU29? Am vazut ceva realizari pe aici, insa vroiam sa va intreb daca ati facut vreodata un amplif cu tubul asta si daca da, cum suna?Multumesc.

Am avut in vedere realizarea unui pp cu acel tub dar a ramas in stby de cca 3 ani (am inca sasiul cu soclurile....si locasurile pt trafuri) ,intre timp as aborda versiunea cu 2 tuburi gu29 in modalitate PP cu pentodele interne in paralel ....se pare ca se poate obtine lejer 70w !!!!!!Schema o am desigur ....totusi apare o mica problema cu anozii (sistemul de prindere).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări