Drakulya Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Deschid acest subiect in mod special pentru detinatorii unor masini CNC care prelucreaza material lemnos sau orice material moale. Ca multi altii mi-am construit si eu o mica masinuta cu comanda numerica. O masina CNC. Domeniul de lucru - prelucrarea unor placi de gips pentru realizarea unor prototipuri in domeniul decorativ. Pana aici totul in regula. Am o pregatire in domeniul prelucrarilor prin aschiere. In procesul de prelucrare a cestor placi de gips am ajuns la concluzia ca trebuie sa folosesc un anumit model de freza conica.. Am consulta pe domnul Googlniceanu si mi-a dat raportul despre tipuri de freze conice si unde ar putea fi gasite. Am gasit un cetatean rus cu care am schimbat citeva maill-uri si care comercializeaza aceste modele de freza, dar din pacate ori nu are incredere sa trimita catre Romania ori are alte motive. Eram dispus sa-i trimit banii schimbati in valuta printr-un serviciu specializat. Din pacate nu am finalizat. Am contactat apoi firma producatoare din China cu care am schimbat citeva maill-uri dar din pacate ei nu livreaza citeva freze pentru un amarat. Poate livra catre Romania intr-o cantitate mai mare catre o firma. Acum poate exista o firma care se poate incumeta sa faca acest import de freze. Ma gandesc aici la onorabilul nostru domn Vasile pentru ca tot tine un magazin cu piese pentru constructia CNC. Sa scurtam si sa vedem despre ce este vorba. Link-uri : Modul cum lucreaza o astfel de freza http://www.youtube.com/watch?v=SthCAs1kOSM Informatii despre freza aici: http://cnc.userforum.ru/viewtopic.php?id=2044 Firma din China : http://centerendmill.en.alibaba.com/productlist.html Sincer va spun ca acest obiect nu este nici cal , nu este nici magar, nu este o freza, nu este un spiral, dar nici alezor nu este. Dar ce este , trebuie totusi sa fie in dotarea fiecarui posesor de masina CNC, in mod special pentru cei care prelucreaza lemn. Cam atat pentru astazi Poate are cineva o idee sau un comentariu. Va multumesc, Link spre comentariu
visinica Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Buna Eu am avut norocul sa cumpar de la piata de vechituri freze cu un singur dinte ca si din link http://centerendmill.en.alibaba.com/product/434183947-212234938/Tungsten_carbide_single_flute_straight_end_mill.html observandul mai cu atentie cu lupa am facut unu identic destul de usor dintr-un burghiu rupt l-am pus pe freza si am incercat sa fac o icoana mica si am reusit am fost foarte multumit de rezultat succes Link spre comentariu
Drakulya Postat Noiembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Este o freza pentru gravura. Se gasesc usor in Romania.Eu vorbesc de modelele din fotografiile de sus. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Pe forumul RHC era o persoana care vindea freze de acest gen.Interesati-va, poate oferta lui e inca valabila. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 22, 2012 Administratori Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Chinezii ce au spus ? Care e cantitatea minima de comanda ? Daca vor sa le comandam cateva sute nu cred ca e rentabil dar poate se pot combina cu alte freze ce fac ei si daca au preturi acceptabile sunt dispus sa fac un import ca asa voi avea si eu freze de vanzare...Am vazut destule pe ebay de alea Link spre comentariu
Drakulya Postat Noiembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Pentru Alin 105 : Persoana la vare faci referire nu vinde aceste modele. Sunt pe aproape dar nu tocmai. aici este vorba de altceva.Pentru domnul Vasile : Va garantez ca veti fi multumit. Eu am schimbat citeva maill-uri cu o chinezoaica de la firma. Nu am putuit sa finalizez pentru ca nu puteam comanda foarte multe de la ei. Daca doriti va dau adresa de maill.Eu v-am comandat de la magazin motoare , ghidaje, toti rulmentii in carcasa ( modelul lung), suporti de capat, suruburi + piulita , conectori, limitatori cursa, etc.Mi-am dus misia la indeplinire si am pus masina in functiune, dar domnule Vasile puneti-mi domnule si sculele adecvate la dispozitie.Modelul de freza de mai sus. Avantaje : Scuteste una dintre operatii si anume degrosarea. Poti face cu ea cele doua operatii (degrosare-finisare) dintr-o singura trecere. Taie si botul cu raza, taie si lateralele. Diametru mic in bot pentru detalii la prelucrare. Timp de prelucrare redus la jumatate. Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Asa ceva ? Sunt destul de scumpe pe bay ... conice la unghi de 5 grade , ball end . N-am stat sa caut prea mult , probabil sw gasesc si mai ieftine ... Link spre comentariu
Drakulya Postat Noiembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Domnule Gabriel, este si aceasta o freza conica dar nu este acelasi lucru cu primele doua imagini postate de mine.Cred ca mai degraba acest model prezentat este indicat pentru metal.Sunt freze special proiectate pentru lemn. In varf raza incepand de la 0,25mm si lungimea partii laterale taietoare incepand de la 30 mm in functie de diametrul si unghiul frezei.Se poate aborda adancimi mai mari de taiere fara a influienta calitatea si detaliul piesei prelucrate.Dupa cum am spus , acest model de freza nu ar trebui sa lipseasca din dotarea oricarui CNC-ist care prelucreaza lemn.Toata speranta in dom` Vasile. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 23, 2012 Administratori Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Am sa ma uit la ei pe site si fac o lista cu ce as vrea sa cumpar, sa vedem ce zic chinezoii Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Din cate observ eu, scula este dintr-un otel rapid. Nu am cum sa fac masuratori, dar banuiesc ca la capat are o raza de 1...2 mm, iar inclinatia este de aproximativ 6...7 ⁰. Asta inseamna ca cel ce le-a conceput, a tinut cont ca de regula un mulaj din ipsos, este folosit la turnarea unui metal cu punct de topire scazut: Antimoniu, bronz, etc. Valorile razei la varf si a inclinatiei conului, sunt luate din standardele conexe ale proceselor de turnare. Cel mai adesea inclinatiile piesei turnate au in jurul a 3 ⁰, iar razele de racordare sunte de 2...2,5 mm. O asemenea scula, se poate de regula fabrica destul de usor intr-o scularie. Este necesara instalatia de sudura cap la cap pentru sudarea cozilor din oteluri de constructie obisnuite, o freza de scularie universala cu mecanism cinematic si roti de schimb pentru executia canalelor elicoidale si o masina de ascutit universala cu toate accesoriile speciale pentru ascutirea burghielor si a sculelor cu canale elicoidale. Ascutirea rotunda la capat, se poate face cu pietre profilate semicircular. Link spre comentariu
Drakulya Postat Noiembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Pentru ca am constatat ca nu pot intra in posesia unei astfel de scule, m-am gandit si eu la o alta varianta si anume modificarea unui spiral de 6mm.Ca procedeu, decalirea , efectuarea conicitatii, recalire si apoi cred ca o masina de detalonat la cota si forma finala. Sper sa fie corect.Firma noastra de la Brasov vad ca nu tine pasul cu economia de piata. I-am contactat si mi-au comunicat ca nu mai au tehnologia de producere.Va intrb ce firma sau ce atelier care are o dotare cat ce cat decenta este in stare sa produca o astfel de scula ?Eu lucrez cu masina prototipuri din gips, apoi dupa prototip execut matrite din silicon si ulterior torn in aceste matrite gips, pulberi ceramice sau rasini poliesterice.Atasez din nou doua poze de pe forumul din Rusia unde s-a discutat despre acest subiect. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 24, 2012 Administratori Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Am zis ca vorbesc cu chinezii dar eu nu ma pot misca asa repede... iau prioritatiile in ordine Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Uite ... daca nici asta nu seamana , nu stiu ce sa mai zic ... Link spre comentariu
Drakulya Postat Noiembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 Ceva asemanator domnule Gabriel, dar nu stim toate cotele, in mod special unghi si raza din capat.Mai intervin costurile pana in Romania. Vad ca sunt taxe de livrare 0 , dar numai pentru USA.Sa asteptam raspunsul la intrebarile pe care domnul Vasile le va pune la producatorul din China. Link spre comentariu
ionutb71 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 si eu sunt interesat.ceva noutati? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum