Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cat se poate lucra cu un acumulator

pauly

Postări Recomandate

Buna ziua. Am o mare rugaminte la cei care se pricep si vor sa impartaseasca si altora din ceea ce stiu ei. Care este timpul efectiv de lucru a unei bormasini de gaurit si filetat cu un acumulator Li-Ion, sau ni-mh, ni-cd? Aceste bormasini, pot fi alimentate de un acumulator Pb-Acid? Stie cineva ce fel de motor are in interior? Stiu, unul de 6, 12, 14 sau 18V. Ma interesa caracteristicile motorului respectiv; De exemplu; DC 3-9V PO 20-45W RPM 12000. Daca a lucrat cineva cu o astfel de bormasina, cat timp a putut lucra fara a fi incarcata; adica 1 ora; 2 ore sau cat a lucrat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pauly

2

• bolek

1

• philipo4you

1

• mihaighe

1

Top autori în acest subiect

Depinde de capacitatea acumulatorului si de ce intelegi prin lucrat cu ea (una e o gaura de 2mm si alta sa insurubezi un holsurub de 6x70 in lemn),practic timpul efectiv lucrat este destul de mic(cred ca sub o ora).Personal am insurubat cu o masina bosch de 12v cu acumulator de 2,6A cam 80 de holsuruburi 5x70 in lamn de esenta moale in aproximativ 30 minute dupa care acumulatorul s-a golit.

Link spre comentariu

Vroiam sa stiu tipul motorului unei astfel de bormasini, in sensul ca ar putea fi un motor Brushed, sau un motor Brushless. In functie de motor, are si regulatorul de turatie care poate fi sau nu alimentat cu un acumulator Pb-Acid. Un acumulator Pb-Acid are o capacitate mult mai mare decat a clor Ni-Mh, Li-Po, Li-Ion, Ni-Cd. Deci timpul efectiv de lucru va fi mult mai mare.

Link spre comentariu

Bormasinile, surubelnitele etc cu acumulator au toate motor DC cu perii , colector, si stator magnet.Vezi ca ai nevoie de acumulator high-discharge. A mea (18V) ia cam 15A in blocaj, iar cele cu tensiune mai mica, chiar mai mult.

Link spre comentariu

Pe orice acumulator exista o marime foarte importanta si de cele mai multe ori neglijata de utilizatori! Numarul de amperi-ora pe care-l poate debita acel acumulator notat cu Ah.Asa ca daca ai o operatiune de un anumit tip (de exemplu de infiletat holsuruburi) care iti va solicita masina cam cu 1A(teoretic vorbind-pentru ca nu vei avea un curent constant, va varia in functie de fortele de frecare pe care le intimpina surubul-materialul nefiind omogen pe toata suprafata lui) si acumulatorul tau va avea 1,5Ah, atunci vei lucra bine timp de o ora si jumatate dupa care acumulatorul va incepe sa debiteze un curent mai mic, pina la descarcarea completa.Aici trebuie sa iei in calcul si timpii morti si calitatea acumulatorului, precum si vechimea lui (starea de imbatrinire).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări