blazeu Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Dv. va "incapatanati" sa montati cazanul in baie. Colegii cu oarecare experienta v-au sfatuit, bazat pe dispozitiile legale si pe experienta lor, sa nu faceti asta. Si eu am "terminat" o masina de spalat pe care am instalat-o in baie (dupa ce functionase cativa ani intr-o debara), si va sfatuiesc sa nu faceti asta.Pana la urma sunt banii dv (si sper ca locuiti la casa, sa nu distrugeti apartamentele altora in caz de defectiune), asa ca puteti sa o montati si sub pat. De asemeni sper sa ne relatati si cum v-a functionat in locatia unde ati fost sfatuit sa nu.Va dorim sa aveti parte numai de bine. Link spre comentariu
norad Postat Mai 29, 2013 Autor Partajează Postat Mai 29, 2013 Centrala functioneaza din 2004 in baie. Si functioneaza bine. De asemenea si masina de spalat. Am intrebat pe forum deoarece am facut ceva modificari la casa, iar tevile de gaz ce erau inainte prin afara casei, in urma inchiderii unei suprafete vitrate, erau in interiorul locuintei. O parte din hol a devenit o alta baie mai mica iar tevile treceau efectiv prin baie. La prima societate careia i-am solicitat sa-mi modifice proeictul si sa traga tevile pe afara m-a conditionat de mutarea centralei din baie "ca asa spune legea". Am intrebat aici, am citit si legislatia (NTPEE) , care e destul de clara (capitolul 8). A doua firma la fel. Am renuntat sa mai chem acasa pe cineva si am pus mana pe telefon sa vad daca cel de la celalalt capat al firului stie normativul, mai ales partea cu pozitionarea centralei in baie. Am gasit un domn de la o societate care m-a lamurit imediat. Daca geamul este suficient de mare, se apuca de proiect. A venit, a masurat geamul, a facut proiectul si in 2 zile am avut tevi noi de gaz prin afara casei. Mi-a montat si senzori de gaz in bucatarii si in baia cu centrala. La mine centrala si masina de spalat situate in baie functioneaza bine. Nu am urme de rugina pe ele. Geamul sta, cu mici exceptii, deschis permanent. Deci, este posibila montarea si functionarea centralei in baie. Si din punct de vedere legal. Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Hai sa despicam firul in 4 pana la capat:Sunt bai si "bai". Adica unii fac ceata cu vizibilitate sub 1 metru in baie si altii au un "regim hidraulic" de zici ca esti in Sahara (la capitolul umiditate, nu temperatura).Discutia a fost purtata, cum e intocmita si legea, pentru a acoperi cazul "cel mai defavorabil".Daca baia Dv. e una "uscata", e ok, insa colegii au incercat sa va atraga atentia ca in conditii de umiditate mare, orice obiect metalic are tendinta sa se corodeze (rugineasca) si nici echipamentele electrice/electronice nu functioneaza prea mult sau bine.Toate cele bune! Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 in baie oricat am vrea noi sa fie uscat, nu este. Daca faci un dus se face abur (chiar si daca faci dus rece, tot se face pt ca iti iese abur pe gura... ) Umiditatea este mare deoarece ai in mod obligatoriu canal de pardoseala, cada, chiuveta wc, toate cu garda hidraulica ceea ce inseamna o suprafatza de apa supusa evaporarii. Orice modificare de presiune sau temperatura va duce la formarea condensului, umiditatea fiind mare, pct de roua este o amenintare iminenta. Condens pe placa electronica a unei centrale termice (care este un mic calculator de proces) poate avea consecinte f grave. (daca e cu tiraj natural este exclusa din start montarea ei in baie). Link spre comentariu
norad Postat Iulie 14, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2013 Si centralele montate in bucatarii lucreaza in regim de umiditate ridicata.Si functioneaza bine-mersi. Link spre comentariu
cheluakame Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Daca intr-adevar despicam firul in 4 reies urmatoarele. Dumneata ai pus intrebarea " Scris: Joi Noi 22, 2012 1:55 pm " Si acum ne spui ca Centrala functioneaza din 2004 in baie. Si functioneaza bine.Pai noi ce sa credem? Ai apoi, in bucatarie exista hota, care functioneaza in permanenta cat timp se gateste. In baie, chiar daca avem ventilator, ma indoiesc ca il foloseste cineva cat timp face dus. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Si centralele montate in bucatarii lucreaza in regim de umiditate ridicata.Si functioneaza bine-mersi....fara suparare...dar inseamna ca nu stiti nmic din masurile de ventilare din bucatarii!!!! ...de grilele de ventilatie (admisie /evacuare...) OBLIGATORII pentru utilizarea arzatoarelor atmosferice ...gen aragaz!!!PS: Nu incerc sa schimb parerea la nimeni ... eu mi-am exprimat doar o parere personala Link spre comentariu
norad Postat Iulie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2013 Daca intr-adevar despicam firul in 4 reies urmatoarele.Dumneata ai pus intrebarea " Scris: Joi Noi 22, 2012 1:55 pm " Si acum ne spui ca Centrala functioneaza din 2004 in baie. Si functioneaza bine. Pai noi ce sa credem? Ai apoi, in bucatarie exista hota, care functioneaza in permanenta cat timp se gateste. In baie, chiar daca avem ventilator, ma indoiesc ca il foloseste cineva cat timp face dus. Daca ati fi citit ce am scris Joi Iul 11, 2013 6:41 pm ati fi inteles. ...fara suparare...dar inseamna ca nu stiti nmic din masurile de ventilare din bucatarii!!!! ...de grilele de ventilatie (admisie /evacuare...) OBLIGATORII pentru utilizarea arzatoarelor atmosferice ...gen aragaz!!! PS: Nu incerc sa schimb parerea la nimeni ... eu mi-am exprimat doar o parere personala Chiar ne ascundem dupa deget? Atunci cand o gospodina fierbe cateva ore diverse pe aragaz, chiar nu se produc aburi? Luati de curiozitate un higrometru (din cel cu par) si verificati afirmatia mea. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 N-am dece sa fac asemenea teste cand ceea ce spun eu ...eficienta grilelor de admisie si evacuare in bucatarii este demonstrata pentru cladirile obisniute ...de peste 40 ani.... Actualmente se discuta despre cladirile cu regim "foarte inalt" la care efectul de tiraj care apare poate sa conduca la ceva deficiente in asigurarea ventilatiei.... dar nu-i cazul dumneavoastra ( caz absolut tipic) Daca revizuiti raspunsurile care vi le-am formulat mai sus ... ati fi vazut ca niciodata nu v-am spus ca este interzis.... doar ca eu nu recomand. PS: de cand ma stiu n-am vazut o bucatarie in care sa fie "ceata" din cauza aburilor chiar daca nu sunt prevazute grile .....ori se deschide un geam ....ori exista sisteme de ventilatie mecanizata (hote, exhaustoare etc ....)...pe cand alta este problema in bai. (asta-i parerea mea, din experienta dobandita ...nu trebuie sa fie agreata de toti) Oricum fiecare face cum considera ca este mai bine.....in fond banii de inlocuire echipament nu sunt ai mei..... si mai mult, vad ca oricum sunt deschise topicuri cu dicutii puerile despre ventilatie in cazul incaperilor cu tamplarie termopan si aparate de utilizare cu arzatoare atmosferice .... Link spre comentariu
cheluakame Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Daca ati fi citit ce am scris Joi Iul 11, 2013 6:41 pm ati fi inteles.As fi citit cu drag, doar ca nu prea ati scris, a scris blazeu. Daca centrala functioneaza in acea baie de vreo 8 ani. Pai atunci de ce ne-ati mai intrebat? Daca din 2004 pana in prezent, cei ce vin anual pentru verificarea centralei si a instalatiei de gaz, nu au comentat nimic, inseamna ca este permis acest montaj. Link spre comentariu
norad Postat Iulie 16, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2013 Daca ati fi citit ce am scris Joi Iul 11, 2013 6:41 pm ati fi inteles. As fi citit cu drag, doar ca nu prea ati scris, a scris blazeu. Rectific: Daca ati fi citit ce am scris Mie Mai 29, 2013 10:32 am ati fi inteles. Daca centrala functioneaza in acea baie de vreo 8 ani. Pai atunci de ce ne-ati mai intrebat? Am intrebat pentru ca nu pot avea pretentia ca stiu de toate, inclusiv partea de normative privitoare la instalatiile de gaze. La data initializarii acestui topic (nov 2012) tevile treceau prin interiorul casei, fiind necesara modificarea acestora. In luna aprilie (sau mai) 2013 tevile au fost schimbate; centrala a ramas la locul ei. Adica in baie. Daca din 2004 pana in prezent, cei ce vin anual pentru verificarea centralei si a instalatiei de gaz, nu au comentat nimic, inseamna ca este permis acest montaj. Cititi tot topicul cap-coada. Cred ca toti cei care au raspuns aici au zis ca nu e permis si/sau nu recomanda instalarea centralei in baie. In concluzie: Fara o cunoastere temeinica a normativelor, legislatiei etc. dintr-un domeniu, totul ramane o discutie sterila. Adica, speculatie. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 In concluzie: Fara o cunoastere temeinica a normativelor, legislatiei etc. dintr-un domeniu, totul ramane o discutie sterila. Adica, speculatie.Prea mult subiectivism in aprecierea dvs ... eu cred ca prin raspunsurile date de mine am incercat sa va ajut in lamurirea problemei ridicate de dumneavoastra....daca n-am reusit imi cer scuze .... Oricum nu este vina noastra ca ati intalnit numai instalatori/societati autorizate care habar n-au de mai nimic ..... poate decat cum sa faca bani mai usor...fara raspundere stima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum