Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare amplificator stereo

Vizitator cornelus223

Postări Recomandate

Vizitator cornelus223

Buna tuturor in primul rand, sunt nou pe aici azi am dat si eu de forumul acesta, am si eu un amplificator stereo de 200w alimentat la 220v-50hz si cam am obiceiul de a face modificari dar de aceasta data vreau sa incerc ceva nou, si as vrea si alte pareri ca sa fiu sigur ca nu fac vreo tampenie, vreau sa montez acest amplificator pe un autoturism dar problema mea este urmatoarea cum pot sa modific alimentarea in asa fel in cat sa ma scap de transformatorul amplificatorului si sa intre in el direct 12-14v cat are el nevoie??; eu ma gandeam in felul urmator sa anulez transformatorul si sa incerc alimentarea pentru inceput de pe o baterie auto de 12v55-65A nemontata pe masina si sa vad daca merge, dar din nou un semn de intrebare: este bine daca folosesc siguranta de la cablu de alimentare al amplificatorului ce il am in kitu de instalare pentru amplificator auto, sau mai am nevoie de altceva in plus sau pur si simplu ceea ce vreau eu sa incerc nu este posibil??

In primu rand asta nu este prima data ce modific chestii de genu, dar acum ca e vorba de autoturism vreau pareri sa nu fac vreo prostie, si daca va intrebati dc nu imi iau direct un amplificator auto, raspunsul este imi place sa imi fac eu anumite chesti sau macar sa incerc, amplificator auto am dar vreau sa fac incercarea asta asa ca daca se poate niste sfaturi de la experti sunt bine venite multumesc :freaza: :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gabriel_S

2

• zal

1

• lavynyu

1

• Luca

1

Top autori în acest subiect

Vizitator cornelus223

amplificatorul este alimentat in momentul de fata la 220v iar de la transformator imi pleaca in circuitul lui intre 12v minim si 14v maxim eu vreau sa stiu ce pot face ca sa anulez transformatorul adik sa nul mai alimentez de la 220v si sal pot alimenta direct de la o baterie auto cel putin daca este posibil

Link spre comentariu

Pt. inceput daca nu ai cunostinte in domeniu electronici poti incerca cu un invertor (este de cumparat in comert ) de la 12 volti aprox. cat furnizeaza bateria auto la 220 v. fara sa mai trebuiasca modificari suplimentare amplifului , desigur ca trebuie un invertor pe masura consumului amplificatorului si pt. asta trebuie sa ne dai detalii mai multe despre amp. pe care il detii ..................... :rade: a si era sa uit poate ne raspunzi si noua la intrebarea : Cum scoti tu 200 de wati de la o tensiune de 12-14 volti cat zici ca are traful ?????????????????????????? Nu de alta dar daca exista ceva noutati in domeniul electronici de care noi nu am auzit sa ne inpartasesti si noua !!!!!!!!!!

Link spre comentariu

cornelus223, problema cu toţi începătorii e că nu dau de prima dată toate detaliile esenţiale.

E vorba cumva de un amplif auto alimentat la reţea printr-un alimentator... şi acum doreşti să-l montezi pe maşină?

În cazul ăsta e simplu, îl alimentezi la bornele lui ptr baterie.

Sau a făcut careva o modificare la mufe, borne?

Link spre comentariu

Daca este amplificator de casa, si vrei sa il pui pe masina eu zic sa renunti la idee pt ca este o pierdere mare de timp si bani.Cu 70-150 lei poti gasi un amplificator auto de calitate buna si putere reala de 2x60-120W.

Link spre comentariu
Vizitator cornelus223

la borne nu am nimik modificat la masina, amplificatorul este un dragonstar de 200w rms, alimentarea este facut de transformatorul lui de 220v-230v ~ 50hz, in rest ce informati mai aveti nevoie ca sa ma puteti ajuta?

Daca este amplificator de casa, si vrei sa il pui pe masina eu zic sa renunti la idee pt ca este o pierdere mare de timp si bani.Cu 70-150 lei poti gasi un amplificator auto de calitate buna si putere reala de 2x60-120W.

cum am scris si mai sus deja detin amplificator auto, este un JVC dual stereo de 2500W pe caRE lam luat din germania, la alimentare la el am tot ce trebuie condesator, siguranta bla bla bla..... dar cate odata imi place sa incerc eu insumi anumite lucruri si tocmai de aceea am postat aici, daca era sa nu am nevoie de pareri nu mai postam si ma apucam direct, cunostintele sunt minime in domeniu si unde nu sunt sigur prefer sa intreb nu de alta dar decat sa fac o prostie mai bn intreb.daca mai sunt necesare info despre amplificator sau despre orice altceva sa lasati postat si revin pe seara si o sa dau toate info necesare si scuzati gramatica
Link spre comentariu

Ai spus ca amplificatorul este alimentat de catre un transformator de retea, ei bine cate iesiri are traful? si masoara pe fiecare in parte cu multimetrul setat pe Vca, si spune-ne ce ai gasit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări