Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incepator

sorin12

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorin12

3

• gabiferaru

2

• lyka

2

• raileanu florin

1

Top autori în acest subiect

Nu asa taticu'... Se incepe aprofundand corect fizica din generala si cea de liceu, partea electrica, notiunile de baza, sarcina electrica, tensiunea electrica, curentul electric, puterea, rezistorul, capacitorul, dioda, tranzistorul, impedante, Ohm, Kirchhoff etc. Cumparand un multimetru nu te face depanator TV.

Link spre comentariu

Daca nu inveti intai cum "trece" curentul prin componentele pasive (rezistoare , condensatoare , inductante) , nu poti sa devii decat un "carpaci" care tine minte anumite defecte si le incearca pe rand.Am intalnit multi din astia si am lucrat in urma lor.Un prieten , electronist , de la care am prins si eu cate ceva avea o vorba:"Cel mai nenorocit defect este ala facut de mana nepriceputului."

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Poate ar trebui mai intâi ceva simplu, manualul de fizică o fi bun, dar e foarte plicticos la vârsta asta(...), nu poate băiatul sa înghită untura de peşte, dacă aceasta nu are o coajă de zahăr dulce. :rade:

Mult mai de ajutor ar fi astea, fata de orice manual "cenuşiu"...părerea mea!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

De gasit, se gasesc pe ok..zii sau la anticariate online sau fizice.

Link spre comentariu

Invata simbolurile electronice si electrice,deseneaza scheme simple dupa care citeste-le ,construieste montaje simple cu componente discrete(transistori,rezistente,diode etc...)in felul asta poti si sa intelegi ce faci,apoi,nu uita ca fara PASIUNE,electronica v-a sta departede tine! Daca-ti intra in sange, nu mai scapi de ea!!!Mult succes!Ai si de la mine posibilitatea de a da MP si te pot ajuta cu cate ceva(piese,)gratis ca , vad ca stai pe aproape de mine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări