katran Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Ma bate gandul la o trasnaie ... Nu ca mi-ar trebui neaparat in atelier , dar as vrea sa vad daca s-ar putea realiza si asa ceva , la nivel de hobby ... Oricum , nu va putea prelucra decat lemn , plastic si neferoase , dar mi-ar place ideea ... Mecanica in sine e banala ( doua axe la 90 de grade , un spindle , un motor ... ) . Problema apare la spindle , ca n-am idee de unde asa putea sa iau asa ceva . Pot folosi un cartridge gata asamblat ( gen Tormach ) , si sa-i fac un adaptor pentru un universal cu pensete ( 5C / littlemachineshop ) . Indexarea s-ar putea face cu un set de fulii + curea dintate , si un servo cu encoder pe coada ...demultiplicat , pentru obtinerea unei puteri suplimentare .. Designul cu pat inclinat e un moft ... cred ca nu este neaparat necesar . Inteleg ca e nitel mai bine asa , din punctul de vedere al unor forte de forfecare ... n-am o idee foarte clara , trebuie sa mai studiez . Pebtru schimbarea sculelor ( cutite , spirale , etc ) , se poate folosi sistemul turela rotativa ( destul de complicat de realizat ) sau asa numitul " gang tooling " ( mai multe portscule in linie ) . niste poze cu designul initial ... mai sunt necesare o gramada de componente , dar e devreme inca ... trebuie sa vad cap pe unde as putea sa gasesc componentele , la ce bani ... Studiem . P.S . Nu sunt sigur ca voi construi chestia ... trebuie sa ma mai gandesc . ........................................................................................................... Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 O chestie similara:Y1IDHIcyHLY Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Ala e strungul de pe cnczone ( slantbed cnc lathe from scratch ... ) . Pe mine ma interesa ceva mai aproape de asta : http://www.youtube.com/watch?v=A_PSg0p0oYA Prototipul de la Tormach , vechi de 6 luni deja ... la momentul de fata au implementat turela ... http://www.youtube.com/watch?v=39jFRUYRYYw ............... Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Am cumparat un spindle de pe bay ... fac si eu ca tiganul , mai intai , potcoavele ... l-am gasit la un pret rezonabil , second hand , dar pare in regula . O sa caut si un universal cu pensete 5C ( Vasile , tu aveai unul ...nu-l dai ? ) si poza cu universalul pe care-l vreau ... Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 La ce pret ati achizitioant spindle-ul?Rulmentii ce tip is?Multumesc. Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 La ce pret ati achizitioant spindle-ul?Rulmentii ce tip is?Multumesc.105USD , licitatie . Rulmenti Timken , filetul ala din bot e 1 1/2 x 8 toli , lungime totala pe la 300mm . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 26, 2012 Administratori Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 ( Vasile , tu aveai unul ...nu-l dai ? )Il mai am, nu l-am folosit deloc ca latra ca naiba... aica o,5mm. Nici nu stiu ce sa fac cu el, am cumparat si un set de bucse si stau de ruginesc... ma gandeam sa il folosesc la noul strung(adica cel vechi dar facut cnc, sunt in santier cu el de 1 luna aproape) dar sa cumpar niste bucse de alea "emergency" pe care sa le alezez direct pe el ca sa scap de latrat Link spre comentariu
katran Postat Noiembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 ( Vasile , tu aveai unul ...nu-l dai ? )Il mai am, nu l-am folosit deloc ca latra ca naiba... aica o,5mm. Nici nu stiu ce sa fac cu el, am cumparat si un set de bucse si stau de ruginesc... ma gandeam sa il folosesc la noul strung(adica cel vechi dar facut cnc, sunt in santier cu el de 1 luna aproape) dar sa cumpar niste bucse de alea "emergency" pe care sa le alezez direct pe el ca sa scap de latratSa inteleg ca nu-l dai ? No problem , gasesc pe bay ... atat ca tre' sa astept , si ma enerveaza ...Bafta cu santierul ... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 27, 2012 Administratori Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Nu il dau desi e foarte prost si nu sunt multumit deloc de el Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Am cumparat un spindle de pe bay ... fac si eu ca tiganul , mai intai , potcoavele ... l-am gasit la un pret rezonabil , second hand , dar pare in regula .Daca nu-l folosesti in final, il vreau eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum