Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Led Urgenta PIC 16F628A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu sunt buni tranzistorii aia pentru aplicatia asta. Aia sunt switch-uri SMPS sau pentru invertoare la tuburi fluorescente, fiind optimizati pentru tensiuni mari, adica au o cadere de tensiune pe ei prea mare pentru a lucra cu ei la aceeasi putere dar la tensiuni mici, pentru ca se incalzesc mult mai tare ca mosfetii.Apoi amplificarea e foarte scazuta, necesita cel putin inca un etaj driver ca sa deschida complet la curenti mari. Macar de erau darlington.Eu as merge pe varianta cu mosfeti.Mai ales ca daca legi LED-urile cate 2-3 in serie plus o rezistenta, curentul scade foarte mult si scapi de orice radiator.

Link spre comentariu

...led-uri la 15mA...

Eu nu prea am vazut LED-uri high-brightness sub 25mA in regim DC. Dar daca iei la kg din piata e bine sa fi precaut.Daca le iei cat de cat de firma si cu foaie tehnica, stii o treaba.Eu am luat niste LED-uri de culoare verde-marin Optosupply de 30mA DC. Vreau sa spun ca la 15mA nici nu-si face culoarea, adica desi lumineaza deja foarte puternic, culoarea e inca tot verde curat. Abia pe la 25mA merge spre albastru si nu se incalzeste. La 30mA e doar caldut, probabil 30-35 grade. Deci cifrele sunt date pentru operare continua (DC). Pentru operare gen flash-uri, ca in acest proiect, vor fi chiar mai reci.
Link spre comentariu

Mai toti semiconductorii sunt sensibili la ESD, mai mult sau mai putin, incluzand si LED-urile.

Trebuie avut grija in timpul manipularii lor, pentru ca in circuit se pot lua masuri de protectie.

Eu de exemplu inainte de a umbla cu semiconductori sau componente de calculator etc, ating un racord nichelat de la calorifer (reteaua de tevi fiind din cupru, iar centrala pamantata).

Posted Image

O singura dioda e suficienta pentru tot bancul de LED-uri.

Rezistenta de 75 ohmi e valabila doar pentru LED-uri de 3.4V la 25mA (verde sau albastru). Pentru rosu sau portocaliu, unde tensiunea pe LED e de vreo 2V, incap 4-5 LED-uri inseriate, se calculeaza alta valoare.

Dioda zener poate sa aiba orice valoare intre 6v si 15v.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări