Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce rol are componenta?

riciu

Postări Recomandate

Am un timer care nu mai primeste alimentare. Am gasit puntea redresoare in scurt, condensatorul de filtrare dupa punte in scurt si o alta componenta (bobina sau rezistor bobinat) prajita. In pozele atasate apare schema conectarii acestor componente si acea componenta care nu stiu exact ce e. In montaj mai exista o asemenea componenta care sper sa fie identica cu cea arsa si care are 34 ohmi. Daca ar fi o bobina de filtrare ma gandesc sa nu o mai pun, insa daca e o rezistenta… ce rol are ea acolo? Limiteaza curentul pe puntea redresoare? Ca idée, am observant ca toate astfel de dispositive au pana in puntea redresoare o astfel de componenta. De ex. la un dispozitiv alimetat la 110 V , componenta aceasta are 6.8 ohmi, la un altul alimentat de la 24 la 220V, are 22 ohmi.

post-22142-139829525892_thumb.jpg

post-22142-139829525901_thumb.jpg

post-22142-139829525912_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riciu

3

• zal

1

• YO8CDQ

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

În poza a doua se vede o bobină de 10uH 5% toleranţă, dar în poza a treia e o rez cu carbon de 6,8 Ohmi 20% toleranţă.Orice ar fi, are doar rolul de a limita un pic curentul de încărcare al cond. Lipseşte din schemă o siguranţă termică sau normală, obişnuită la astfel de montaje.

Link spre comentariu

nu are nici un fel de siguranta, dar am mai vazut intradevar si cu siguranta si fara. insa si in alte cazuri imi aduc aminte ca era arsa tot cate o bobina pusa inaintea puntii redresoare. Si ma gandeam sa renunt la bobina asta, si sa pun eu o fuzibila in locul ei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări