Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum leg un bec cu neon

DavioForce

Postări Recomandate

buna seara am un bec osram hqi-t 70w/ndl cl de 70w si are dulie de bec normal dar ii trebuie droser.merge droser de la neoane dintralea lungi?daca da cum fac legatura ca asta are 2 legaturi,iar neonu normal are 4 legaturi.

post-20076-139829525892_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DavioForce

6

• corneillus

3

• Liviu M

2

• YO8CDQ

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

simplu, inseriezi droselul pe unul din firele de la bec si gata. daca becul ate 70 w s-ar putea sa nu mearga din ala de la tuburi cu neon, alea au in jur de 40 w din cate stiu. merge orice drosel mai mare sau egal cu puterea becului. pentru perioade scurte de timp sau proba poti incerca cu unul mai mic, dar la durata mai mare de functionare sar putea sa se incalzeasca excesiv.

Link spre comentariu

conteaza care fir din drosel sa il leg la bec...paralel inseamna +cu+ si -cu-P.S dar becu din imagine merge cu drossel de neon nu?pt ca la 220 nu face nimik.iar pe cutia lui zicea ceva de drosel dar nush sigur daca e drosel special.

Link spre comentariu

nu conteaza, e curent alternativ, nu ai plus si minus ca la curentul continuu... tai unul din firele care duc la bec si le legi la bornele droselului. in paralel inseamna unul peste altul, legate fiecare borne 2 cate 2. sa fii atent sa fie ambele in aceiasi pozitie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări