DavioForce Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 buna seara am un bec osram hqi-t 70w/ndl cl de 70w si are dulie de bec normal dar ii trebuie droser.merge droser de la neoane dintralea lungi?daca da cum fac legatura ca asta are 2 legaturi,iar neonu normal are 4 legaturi. Link spre comentariu
corneillus Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 simplu, inseriezi droselul pe unul din firele de la bec si gata. daca becul ate 70 w s-ar putea sa nu mearga din ala de la tuburi cu neon, alea au in jur de 40 w din cate stiu. merge orice drosel mai mare sau egal cu puterea becului. pentru perioade scurte de timp sau proba poti incerca cu unul mai mic, dar la durata mai mare de functionare sar putea sa se incalzeasca excesiv. Link spre comentariu
DavioForce Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 multumesc mult,dar crezi ca poti sa imi faci si o schema? Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Vezi ca la neoanele vechi era un drosel de 65 wati, daca nu gasesti pui doua de 40 de wati in paralel si va merge. Link spre comentariu
corneillus Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Ti-am desenat o schema aici http://postimage.org/image/uex4nguk1/ cu toate ca desenul nu e punctul meu forte. Link spre comentariu
DavioForce Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 conteaza care fir din drosel sa il leg la bec...paralel inseamna +cu+ si -cu-P.S dar becu din imagine merge cu drossel de neon nu?pt ca la 220 nu face nimik.iar pe cutia lui zicea ceva de drosel dar nush sigur daca e drosel special. Link spre comentariu
corneillus Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 nu conteaza, e curent alternativ, nu ai plus si minus ca la curentul continuu... tai unul din firele care duc la bec si le legi la bornele droselului. in paralel inseamna unul peste altul, legate fiecare borne 2 cate 2. sa fii atent sa fie ambele in aceiasi pozitie. Link spre comentariu
DavioForce Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 ok,am intles.ms pt sfaturi.maine am sa fac experimentul:D Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Eventual pui în paralel două drosele de 40W model vechi, sau două de 36W model nou, ca să simulezi unul de 70-80W. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 buna seara am un bec osram hqi-t 70w/ndl cl de 70w si are dulie de bec normal dar ii trebuie droser.merge droser de la neoane dintralea lungi? Din cate stiu eu nu. Link spre comentariu
DavioForce Postat Noiembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 pai si cum fac sa mearga??? Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Iti trebuie "starter" special pentru hqi/metal halide.Habar n-am de unde ai putea sa iei unul. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Ce arati tu in foto e HQI-E 70W/NDL http://www.osram.com/media/resource/hir ... -Guide.pdf Link spre comentariu
DavioForce Postat Noiembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Ce arati tu in foto e HQI-E 70W/NDL http://www.osram.com/media/resource/hir ... -Guide.pdf pai asa ceva am si eu... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum