XAN77 Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Am asa:-PC desktop intel dualcore, video onboard (G31), sursa thermaltake-monitor LCD Philips 200CW, 20 inch * (o sa zic mai jos ce e cu steluta)-tv tuner pixel view playtvpro, cu cip conexant bt878-tv tuner avermedia 007 FM PLUS, cu cip filips 7431, daca nu ma insel, si tuner digital (adica nu are tuner clasic ecranat)-semnal analogic (SD) de la o firma de cablu din localitate, cablu vine in pod unde am un distribuitor cu 4 iesiri, cablu vine prin copex pvc in camera cu desktopu unde am priza pe perete cu mufa tv, mentionez ca cablul este singur prin acel copex si priza de pe perete este doar cu mufa tv respectiva.Revin la steluta, am un topic mai vechi la depanari referitor la acel monitor unde ma plangeam de oscilatii/variatii a luminozitatii monitorului (CCFL-ul). Fapt ce am observat ca deconectand cablul de la tvtuner (pixelview la acel moment) variatia de luminozitate inceta sau era clar mult redusa. Am cam renuntat la ideea de tv tuner la acel pc. Intre timp parca si oscilatia/variatia iluminarii a incetat, desi a existat in mod clar si fara cablu conectat la tv tuner. Azi mi-a dat un coleg de munca tunerul avermedia si l-am bagat, instalat driver si soft de win7 de pe net, cand bag cablu tv aveam niste oscilatii de toata frumusetea, un fel de benzi orizontale ce se deplaseaza pe verticala, niste benzi de lumina par a fi. Am adus un tv crt la cablul respectiv sa nu fie ceva ciudat din distribuitorul de semnal din podul casei, dar tv-ul vede normal, adica asa cum vede si in camera unde ii e locul.Are cineva idee ce mai pot incerca, ce as putea face ca conectarea cablului la tvtuner sa nu mai aibe acest efect! Tunerul avermedia vad ca merge fara ciudatenii, cum facea vechiul meu tuner cu bt878, dat fiind so-ul win7, si ma oftic ca nu pot folosi tunerul in acea camera care avand acel PC chiar nu ar necesita un TV separat. Acolo sta nevasta si se mai uita la kanalD etc, ii e deajuns tv intr-o fereastra, nu are nevoie de alt tv.Ma batea gandu sa iau un tv extern, dar mie teama ca voi avea aceeasi problema.Poate e ceva cu cablul tv/semnalul, influenta televizoarelor vecine, sau chiar alor mele, si poate se poate face ceva in acest sens. Oricum, scuze de lungimea postului. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Sper ca ai impamantare la PC. Unele firme baga semnal in frecventa pe firul de masa pentru a detecta racordarile-pirat si apoi masoara consumul. Alta problema ar putea fi la filtrele UHF din tuner, si prinzi o armonica ceva. Link spre comentariu
XAN77 Postat Noiembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 posibil impamantarea sa fie problema. Casa este noua, iar impamantarea consta in ce a facut enelul cand m-a bransat. Nu eram de fata, am inteles ca in dreptul tabloului cu conotarul au batut un tarus in pamant dar ar fi ceva mic. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 viewtopic.php?f=243&t=98184&start=30 ai un pdf acolo despre cum se face. tarusul enelului nu stiu ce-i cu el, poate au simtul umorului exagerat de dezvoltat. Nu m-ar mira sa puna si o siguranta fuzibila pe firul de la tarus! Pe langa riscul de electrocutare, lipsa impamantarii poate duce la paraziti audio daca legi o statie sau combina cu un cablu mai lung. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum