Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema racire led de putere?

quicknick

Postări Recomandate

Inapoi la subiect:Am testat asta-seara si XM-L-ul; m-am oprit la 1A, curent la care caderea de tensiune pe led era de 5.95V. Sunt foarte multumit de lumina dpdv cantitativ si calitativ - un alb mai degraba neutru, pe la 4000K. Aceleasi probleme cu temperatura capsulei - de fapt, la cat de fierbinte se simte prin lentila/dom, probabil lucreaza mult mai incins decat MX6. Dupa cateva minute de functionare se incinge binisor si radiatorul (ceva mai mare decat cel de placa video, recuperat dintr-un UPS), nu-i bai ca am si mai mari. Totusi, cu niciun radiator nu indraznesc sa bag 2 amperi prin el...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• quicknick

5

• The Stressmaker

3

• florinellll

3

• Dr.L

2

Vizitator andreimihai3
-despre transfer termic, de la minutul 9 incolo. Sustine ca temperatura pe care o simti la suprafata lentilei e data de lumina. Interesanta e analiza despre eficienta si eficacitate.
Link spre comentariu

Pt a afla temperatura ledului nu se masoara temperatura la suprafata lentilei .Termometrele non contac masoara cantitatea maxima de radiati infrarosi emise ,deci temperatura jonctiunii .Temperatula se poate masura si prin contact ,locul amplasarii traductorului e indicat in datasheet .

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Degetometrul mai sus indicat si folosit combina cele 2 temperaturi, transmisa direct si prin IR. Am focalizat cu o lentila neadecvata un led de 50W la 1m, se simtea caldura in palma. Cu lampa mea de birou am modificat valorile sperand ca astfel cresc si durata de viata a ledului-5R (high) in loc de 4.3, si 15R(low), consumul din bateria de 17Ah fiind 0.9, respectiv 0.3A, ideal pentru o emergency lamp. Sper ca la 75% din putere chinezariile vor rezista cat specifica ei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări