idm_luci Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Buna ziua. Am o problema cu sursa RXN-302D , nu mai afiseaza amperajul , in rest functioneaza tot. Este ca aceasta dar 30V/2A. Are cineva idee ce ar putea avea ??? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 O defectiune,mai mult ca sigur Asta e singurul raspuns care se poate da din informatiile pe care le-ai dat Link spre comentariu
idm_luci Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Display-ul din stanga(ampermetrul) ramane pe 000 indiferent de ce alimentez cu ea. In rest functioneaza perfect. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Da,asta ai spus si in mesajul trecutProblema e ca o depanare nu se face asaTrebuie sa cauti schema sursei (macar pt tine,ca doar tu o depanezi), sa identifici partea care se ocupa cu afisarea curentului si apoi sa desfaci sursa,sa vezi ce nu merge p-acolo (masori tensiuni,chestii...)Sau deschide direct sursa si cauta fire rupte/dezlipite sau componente arseDoar daca cineva a avut fix problema ta si a remediat-o,iti poate da un raspuns 'telepatic'. Daca nu,tu trebuie sa depui efortulAi cautat pe net,sa vezi daca si altii au mai patit asta? Link spre comentariu
idm_luci Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Schema nu o am , speram ca cineva a mai patit asa ceva cu chinezariile astea sa ma ajute cu o idee sau cu schema , iar de desfacut am desfacut-o si am verificat dupa piese defecte/arse/dezlipite si totul e in regula.Eu banuiesc display-ul defect pentru ca ori cu el conectat ori deconectat merge la fel , limitarea de curent din potentiometrele FINE si COARSE functioneaza. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Pai da,display-ul doar afiseazaTrebuia sa zici de la inceput ca reglajele merg bine.Deci problema e numai de la afisaj. Bun,vezi cu ce integrat e facutDar tot n-ar strica sa cauti schema pe net,poate o gasesti Link spre comentariu
idm_luci Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Schema am cautat dar din pacate nu am gasit. Cu alte detalii revin maine , imediat plec la servici. Va multumesc deocamdata. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Problema e ( probabil ) pe partea de afisare curent ... Vezi daca se poate substitui cu cea de pe tensiune ... apoi , dupa cum a spus si moderatorul , ceva mai multe info ... partea de afisare cred ca e modul separat , ceva identificari de componente , eventual foto , cei ce vor sa te ajute dezinteresat sint la distanta , poti obtine informatii prin prisma celor care le oferi despre defect , amindoua categoriile sint direct proportionale ... Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Schema afisajului pentru partea de curent este mai mult ca sigur facuta cu 7107 pe domeniul de 2V capat de scala si citeste tensiunea pe o rez de 0,1 ohmi afisand de fapt curentul consumat .Asa ca verificati cu un aparat de masura pe bornele rezistentei ce se intampla cand aveti consumator si de aici dezvoltati partea de depanare. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Daca e facut cu 7107,nu s-ar justifica 2V cadere pe sunt,ci 200mV.S-ar reduce puterea disipata de acesta de 10 ori.Toate multimetrele ce folosesc ICL7106,fratele lui 7107,asa masoara curentul,pe un sunt de 0,01 ohmi.In cazul de fata pare a fi intrerupt circuitul de la sunt,la intrarea 7107;de regula se foloseste un filtru TJ,format din rezistenta si cond la masa.Poate rezistenta intrerupta sau condul in scurt.Suntul cred ca e in regula,de vreme ce limitarea de curent functioneaza. Link spre comentariu
capabilu Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Schema afisajului pentru partea de curent este mai mult ca sigur facuta cu 7107 pe domeniul de 2V capat de scala si citeste tensiunea pe o rez de 0,1 ohmi afisand de fapt curentul consumat .Asa ca verificati cu un aparat de masura pe bornele rezistentei ce se intampla cand aveti consumator si de aici dezvoltati partea de depanare.Chinezii lucreaza cu toate balariile de exemplu HB 81XX poate stie cineva ce e Link spre comentariu
silicipi Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 HB81xx din ce vad acolo este microcontroler, sper sa ma insel, asta se vede clar din faptul ca foloseste qurtz si conzi de 22p in configuratia folosita de obicei la microcontrolere. Sper sa ma insel, fiidca odata stricat ala va luati la revdere de la instrumentul de masura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum