mariusamplifier Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Buna ziua tuturor. As dori sa construiesc un splitter audio cu tuburi si un preamplificator pt chitara bass dar nu am o schema pt asa ceva. Din cate am vazut, tuburile 6N1P se gasesc destul de usor si m-am gandit sa construiesc unul cu acest model de tuburi. Solutia la care m-am gandit este sa construiesc 4 preamplificatoare stereo cu 6N1P; unul pe post de "master" in care sa intru cu semnalul din PC, iar celelalte 3 conecate la iesirile lui prin rezistente, astfel sa pot dispune de 3 iesiri stereo. Nu stiu insa daca ar functiona, sau cat de bine ar face acest lucru, de aceea va cer dvs. sfaturile si parerile. La fel si in cazul preamplificatorului pt chitara bass. O schema ar fi foarte binevenita. Va multumesc !! Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Ce parere aveti de aceasta schema ?? Daca as putea-o folosi pe post de splitter, ce valori ar trebui sa aleg la rezistentele de la intrarea celorlalte canale ?? Va multumesc !! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Diferentele de amplificare intre cele doua tuburi nu permit o echivalare, ideea este ca un mixer se poate rezolva teoretic dar mai sigura este o testare practica Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Ce parere aveti de aceasta schema ?? Daca as putea-o folosi pe post de splitter, ce valori ar trebui sa aleg la rezistentele de la intrarea celorlalte canale ?? Va multumesc !!Cu doua triode in cascada o sa ai amplificare prea mare,eu nu am priceput ce vrei sa faci cu acest aparat,sunt pe telefon,am curentul oprit,revin mai tirziu Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Cu acest aparat doresc distribui semnal amplificatorului de pe incintele de bass si celui de pe sateliti. Am unul tranzistorizat cumparat de pe net, dar fiind ieftin si de proasta calitate, vreau sa il inlocuiesc cu unul pe tuburi, sa fie "in ton" cu etajele finale. Pt sateliti folosesc momentan un amplificator cu 6H13C, iar horn-subwoofere urmeaza un PP cu GU50. Am gasit insa in magazine distribuitoare de semnal echipate cu procesoare de sunet si cross-over pt fiecare canal, dar din pacate sunt la preturi destul de ridicate .... asadar, as merge pe varianta cu tuburi, mai fidela si mai ieftina si totodata mai satisfacatoare Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Cu acest aparat doresc distribui semnal amplificatorului de pe incintele de bass si celui de pe sateliti. Am unul tranzistorizat cumparat de pe net, dar fiind ieftin si de proasta calitate, vreau sa il inlocuiesc cu unul pe tuburi, sa fie "in ton" cu etajele finale. Pt sateliti folosesc momentan un amplificator cu 6H13C, iar horn-subwoofere urmeaza un PP cu GU50. Am gasit insa in magazine distribuitoare de semnal echipate cu procesoare de sunet si cross-over pt fiecare canal, dar din pacate sunt la preturi destul de ridicate .... asadar, as merge pe varianta cu tuburi, mai fidela si mai ieftina si totodata mai satisfacatoare Am gandit o schema pentru un distribuitor audio (splitter) care cred ca va va satisface pe deplin,nu-l cautati pe net pentru ca nu o sa-l gasiti,am gandit schema cu tuburile cele mai usor de gasit,dar schema are aceleasi performante si cu ECC81 sau chiar ECC85 sau 6N5P. Am prevazut un reglaj al castigului (GAIN) pentru a face o adaptare perfecta intre sursa de semnal si amplificatoarele ce le doriti atacate.Desenul este in varianta MONO si va trebuiesc doar doua tuburi (baloane) 6N1P,pentru STEREO cu 4 tuburi se rezolva totul. Ultimele etaje (U3,U4) le puteti multiplica de ce ordin doriti dv.,cate aveti nevoie fara a se strica performantele.Distribuitorul functioneaza perfect,distorsiunile in toata plaja 0V...30V~(out) sunt mai mici de 0.1%,bineinteles ca in practica depinde de acuratetea realizarii; trasee de masa,sursa de alimentare,calitatea pieselor... Cam asta este,sper sa va fie de ajutor.P.S potentiometrul pentru GAIN este liniar(min1W) de calitate, poate fi si un semireglabil a carui valoare o stabiliti definitiv.Dv. puteti monta pe iesiri si alti potentiometri pentru reglajul nivelului semnalului de atac necesar fiecarui tip de amplificator,valoarea lor nu trebuie sa fie mai mica de 100K(log) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Frumoasa schema, un preamp in toata regula si gain.....ce sa vrei mai mult de la viata pe cind cartea magica don Lazaroiu!??? Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Noiembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Va multumesc mult pentru marele ajutor acordat !!! Am imprimat deja schema si incurand o sa ma apuc de treaba. Mii de multumiri !!! Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Frumoasa schema, un preamp in toata regula si gain.....ce sa vrei mai mult de la viata pe cind cartea magica don Lazaroiu!???Va multumesc don Gabriel!Facem si noi ce putem sa ajutam pe cei care iubesc atat de mult montajele cu tuburi. Intr-adevar,schema este foarte faina si asa dupa cum am spus si in comentariu,etajele ultime poti fi multiplicate oricat de mult in asa fel incat putem sa "dam" semnal la mai multe amplificatoare finale fara sa alteram calitatea lui (semnalului). Pentru iubitori de filtre active pot spune ca aceasta schema se poate "imbunatati" sub forma unui crossover activ de foarte buna calitate,mai ales cu ceva 12AX7 (!!!!). Reglajul de GAIN lucreaza de la amplificare unitara,500uV~/out pana la amplificare de 30V~/out,raportul semnal zgomot este excelent,spectrul armonic si banda de frecvente deasemeni excelente,nu vreau sa mai plictisesc pe nimeni cu acele grafice,uneori chiar neinteresante. As fi putut sa renunt la condensatorul(C9) de 10uF (nepolarizat) in serie cu potentiometrul de GAIN,dar atunci vom avea componenta continua prin potentiometru,deci viata lui va fi scurta dar si zgomotele introduse prin manipulare vor fi extrem de suparatoare,iar un potentiometru fff. bun este si fff. scump. In ceea ce priveste cartea...,fiti sigur ca veti fi primul care va primi un exemplar din editia zero,cred ca prin primavara,daca vom fi sanatosi. Va astep cu noutati,imi plac realizarile dv. foarte mult! icon_jook Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Va multumesc mult pentru marele ajutor acordat !!! Am imprimat deja schema si incurand o sa ma apuc de treaba. Mii de multumiri !!!Cu mare placere!In deschiderea postului v-ati exprimat dorinta de a realiza un preamplificator pentru chitara bas. Va recomand o schema de pe DIY de la un prieten cu care mai discut si eu "lucruri" si anume,o schema in care am mare incredere si din care am mai "furat" si eu cateva chichite ,este bine cand poti discuta cu o persoana in limitele bunului simt tehnic si va marturisesc ca intotdeauna avem cate ceva de invatat de la absolut oricine,asadar asta-i schema,sper sa se vada (distinga) bine si mai ales sa va fie de ajutor: Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Noiembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Buna ziua. Sunt aproape de a finaliza schema PCB-ului pt distribuitorul audio si m-am gandit sa-i atasez si un "VU-metru" cu EM80. Credeti ca ar afecta buna functionare a montajului daca l-as conecta in anodul tubului U2 de pe canalul L, respectiv R ?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Cel mai bine este sa preiei semnalele de pe iesirea repetoarelor unde impendanta de iesire este redusa Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Buna ziua. Sunt aproape de a finaliza schema PCB-ului pt distribuitorul audio si m-am gandit sa-i atasez si un "VU-metru" cu EM80. Credeti ca ar afecta buna functionare a montajului daca l-as conecta in anodul tubului U2 de pe canalul L, respectiv R ??un sfat,valabil si pt alti colegie de preferat da folositi ca ochi magic EM84,se gasesc destul de usor,EM80 se gaseste destul de greu,nu a fost un "ochiometru"prea fiabil,din 100de bucati,10..15% ereau rebuturi,a avut o durata de productie destul de redusa Link spre comentariu
mariusamplifier Postat Iunie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2013 Buna seara ! Dupa foarte mult timp de cand nu am mai lucrat la acest montaj, am reusit sa reiau treburile si sa termin de realizat pcb-ul si montarea componentelor si a soclurilor pt tuburi pe acesta. In principiu, e aproape gata; multumita bunavointei si priceperii membrilor de pe acest forum care mi-au acordat sfaturi, in special d-lui Lazaroiu care mi-a oferit schema splitterului cu 6H1P. Voi mai atasa imagini pe masura ce avansez in lucrari. Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Ai lucrat un pic la cablaj! nu de mult timp am inceput sa aplic o noua metoda de realizare a cablajului dar implica un pic de desen pe calculator, imprimanta laser si hirtie de transfer termic. Schema dupa care ai lucrat am inteles ca este cea de mai sus, a d-lui Lazaroiu. Cu traseul de masa ar putea fi un pic de probleme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum