Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare !

Vizitator ecouter

Postări Recomandate

Vizitator ecouter

Presupunem ca am 2 surse reglabile de tensiune de la 1-30v cu reglaj de 0-3A fiecare !As vrea sa le pun pe ambele impreuna, cu masa comuna si sa am tensiune simetrica reglabila !Problema este traful care nu stiu de cati amperi ar trebui sa fie presupunand ca sursele le voi folosi la intensitate maxima !Am un toroidal cu sectiunea de 10cm patrati , cel din imagine !Are primarul dat cu sarma de 0,4mm !As vrea sa stiu daca voi bobina 2 secundare 2x25v cu sarma de 2mm , cati amperi o sa aiba traful !Banuiesc ca traful trebuie sa aiba cel putin 6 Amperi !Nu stiu daca se pot obtine dintr un toroidal cu sectiunea de 10cm !Am incercat sa citesc si eu cate ceva despre calculul toroidalelor mai amanuntit dar mi-am prins urechile la un momentdat ! Asa pun o intrebare !

post-43675-139829525418_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ai fi citit pe aici ai fi observat ca subiectul asta isi avea locul la tema asta http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=89&start=3315. Asadar mai multa atentie pe viitor.

Pe de alta parte, traful in sine nu va avea nici 3 nici 6, nici...xA, nu traful livreaza acel curent ci sarma cu care este bobinat. Daca acea sectiune de 10cm este corect masurata atunci pentru 2 infasurari de 25V cu un minim de 3A ar trebui 150W ca si purtere, pe cand miezul nu poate oferi decat vreo 80W.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări