Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hard pe sata II

Vizitator

Postări Recomandate

buna ziua,de curand miam achizitionat un hard de 200 gb western digital pe sata II cu 8 mb bufferacu ce ma deranjeaza pe mine e ca windowsul mil recunoaste ca pe un removable disk. pe cd placii de baza am gasit un driver cu pt asta. acu e tampenia ca am reinstalat windowsul am bagat driverul dar nu mai putut citi un fisier. am mai incercat sa mai fac din nou dischta dar acelasi simptome. ce parere aveti?????placa mea de baza este un asus A8n-e luata in sept 2005, cu patru porturi sat a II. cum as putea remedia problema. zicetimi orice inafara de "lasa-l asa ca nu are nimik"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• unGuru

5

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca explici mai calm (si mai corect gramatical!) ce s-a intimplat, as putea sa te ajut. Nu e mare filozofie cu hardurile SATA. In principiu, atit BIOS-ul cit si Windows-ul le recunosc fara probleme. Producatorul placii de baza poate furniza chiar un driver special pentru controllerul SATA de pe placa de baza, pentru o functionare optimizata fata de driverul generic din Windows.Probleme de incompatibilitate ar putea aparea la unele placi de baza care nu suporta SATA2.. in acest caz, majoritatea HDD-urilor SATA2 au un jumper din care se forteaza functionarea in SATA1.Revenind la problema ta.. sa intelg ca anterior scrisesei ceva pe HDD si acum nu-l mai recunoaste Windows-ul? Depinde ce driver ai folosit atunci: pe cel din Windows sau pe cel de la placa de baza? Incerca sa refaci aceeasi configuratie a driverelor din momentul cind ai scris.. daca era vorba de driverul din Windows, faci un update de driver si-l instalezi pe cel de la placa de baza. Oricum, asa "din senin" e mai putin probabil sa nu ti-l vada, indiferent daca e cu driverul din Windows sau cu cel de la ASUS.Revino cu informatii..

Link spre comentariu

deci.am bagat driverul de la placa de baza pt sata(nvidia raid) in timpul instalarii windowsul xp. dupa terminare instalariii in continuare mil vede ca pe un removable disk. idei, si as dori sa nu fac din nou o reinstalare de windows pt ca dureaza aprox 2 ore cu toate programale. va rog ajutamima mai precizez inca ceva. cand am bagat driverul in timpul instalarii de pe discheta facuta cu utiliatrul de pe cd placii mia zis ca nu poate citi un fisier!!

Link spre comentariu

Deci iti vede HDD-ul (problema fiind ca-l vede ca removable disk)? Te refereai la CD-ul placii de baza ca nu poti sa-l citesti?? Aha, am inteles..

In primul rind: de ce ai instalat nVidia RAID? Ai doua (sau mai multe) HDD-uri in configuratie RAID? In fine.. daca nu poti accesa CD-ul, mergi pe site la ASUS (http://www.asus.com.tw) si gasesti aceleasi fisiere (ba chiar actualizate).

Link spre comentariu

deci il pot acesa cd. dar imi vede hardul ca pe removable disk. si asta ma deranjeaza. nam mai multe harduri. am doar pe asta de 200 gb western digital pe sata II

Link spre comentariu

HDD-urile SATA au o caracteristica: hot-plug. Din aceasta cauza iti apar ca removable drive.. eu am doua puse in RAID si la fel imi apare iconul ala de "Safely Remove Hardware" jos in colt..

Link spre comentariu

Pai asta te deranjeaza?! Ca-ti apare iconul ala in systray?

This is from the Nvidia customer help websiteQuestionSATA Hard drive shows up as removable device with NVIDIA nForce driver within Windows XP.AnswerSATA devices are defined as removable devices. All SATA devices will show up in the "safely remove hardware" wizard because NVIDIA supports the SATA Hot Swap function. This is not a problem or bug but by design and is expected behavior. Please note that Windows will NOT allow you to remove a boot drive / system volume within this Windows utility.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări