Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 18f4520 citire si memorare temperatura

Vizitator alex34

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rus_dorin

3

• Liviu M

1

In primul rand este foarte important ce tip de senzor de temperatura vrei sa utilizezi, iar la partea de memorare a valorii in eeprom nu este necesara decat in cazul in care chiar doresti sa faci lucrul asta.

Link spre comentariu

cu codul sursa pentru aplicatia asta

Cand ceri ceva, ca sa ai mai mult succes e bine sa dai detalii complete.In cazul de fata ar fi interesant de stiut limbajul si, asa cum intreba rus_dorin, ce senzor vrei sa folosesti.
Link spre comentariu

Foarte bine a intrebat Liviu M despre limbajul de programare pe care il folosesti si tu ai specificat mplab. Important de stiut pentru tine este ca mplab nu este este un limbaj de programare ci este un(IDE - integrated development enviroment) mediu in care dezvolti aplicatii, compilezi, testezi..., folosind un anumit limbaj de programare (asm, C ).Referitor la aplicatia care vrei sa o realizezi daca esti incepator nu este poate chiar asa de simplu.Senzorul pe care are vrei sa il folosesti este un senzor cu iesire digitala care foloseste protocolul de comunicatie pe o linie(1 wire protocol), deci va trebui sa te familiarizezi cu acest protocol.Norocul face ca acest proiect exista deja pe situl celor de la mikroelectronica in care temperatura este afisata pe un lcd 2x16, cu mici modificari il adaptezi cerintelor tale, doar ca ei acolo au un alt IDE si folosesc compilatorul mikroC. Succes

Link spre comentariu

Nu am timp sa adaptez proiectul cerintelor tale, eventual cauti pe cineva sa te ajute sa faci modificarile. Iti dau un proiect pe un pic 16F887 in care iti afiseaza temperatura pe un lcd 2x16. Atentie trebuie folosesti mikroC.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator alex34

ma ajuti si pe mine? te rog . am reusit sa citesc temperatura ..acum trebuie sa o scriu in memorie si sa o citesc ..si ma gandeam cand citesc din memorie sa imi afiseze o medie a valorilor scrise . am pus sursa ms anticipat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări