pisoiu Postat Septembrie 5, 2006 Partajează Postat Septembrie 5, 2006 Doar de curiozitate, ce model e VNA-ul?Pentru SA, pragul de zgomot e asa mare si in conditiile reducerii RBW la minim?/pisoiu Link spre comentariu
vsurducan Postat Septembrie 6, 2006 Partajează Postat Septembrie 6, 2006 Doar de curiozitate, ce model e VNA-ul?Pentru SA, pragul de zgomot e asa mare si in conditiile reducerii RBW la minim?/pisoiuRBW trebuie sa fie conform standardului 30KHz. Si oricum asta nu schimba zgomotul ci doar "senzatia" ca nu-l ai...:)Agilent , nu-mi aduc aminte de care dar costa ceva mai mult decat o vila pe Buna ZiuaVasile Link spre comentariu
Vizitator AlexS Postat Septembrie 7, 2006 Partajează Postat Septembrie 7, 2006 depinde de proiect. Fregventa cea mai inalta la care am avut un proiecta fost de 5.4GHz. Proiectul curent lucreaza in banda de 2 - 2.6GHz. Este un ecuson RFID cu functii multiple. si care poate face parte dintr-o retea. Destul de complicat :)Alex Link spre comentariu
vsurducan Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 depinde de proiect. Fregventa cea mai inalta la care am avut un proiecta fost de 5.4GHz. Proiectul curent lucreaza in banda de 2 - 2.6GHz. Este un ecuson RFID cu functii multiple. si care poate face parte dintr-o retea. Destul de complicat :)AlexBanuiesc ca nu e self powered din RF.... deci ce transciever utilizati pentru el daca n-o fi unul custom (si frica de NDA...)? :yawinkle: Vasile Link spre comentariu
Vizitator AlexS Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 uite aici o poza a primei versiuni. Acesta lucreaza pe fregventa fixa de 432MHz. Deooarece cerintele s-au schimbat, am fost nevoitsi sa schimam transceiveru si deaceea versiune de azi lucreaza pe 2.5GHz.Din pacate nu pot da amanunte prea multe despre versiune acesta deorece ea este inca in proiectare.Pentru versiunea de 432MHz poti gasi ceva specifficatii pe situl nostru Link spre comentariu
vsurducan Postat Septembrie 13, 2006 Partajează Postat Septembrie 13, 2006 uite aici o poza a primei versiuni. Acesta lucreaza pe fregventa fixa de 432MHz. Deooarece cerintele s-au schimbat, am fost nevoitsi sa schimam transceiveru si deaceea versiune de azi lucreaza pe 2.5GHz.Din pacate nu pot da amanunte prea multe despre versiune acesta deorece ea este inca in proiectare. Pai pe parte de RF un RFID nu inseamna mare lucru. 3m distanta de comunicare la 2.5Ghz cand transcieverul are incorporat totul (inclusiv microcontrolerul) si n-are nevoie decat de balun si o antena de -x dBm...http://www.chipcon.com/index.cfm?kat_id ... dok_id=258Baiul acolo este software-ul, mai ales daca RFID-ul este pentru 1000 de angajati care au 5 usi de access si trebuie sa stii in fiecare moment pe unde umbla...Vasile Link spre comentariu
Vizitator AlexS Postat Septembrie 29, 2006 Partajează Postat Septembrie 29, 2006 Pentru un simplu RFID - deskide/inckide usi - softul este trivial si exista pe un PC si nu in ecuson. Cind ai de aface cu un Multi Function RFID se schimba powesta. Aceste ecusoane sint foarte specializate iar softul lor este foarte complex. Dar nu asta e problema cea mare. Bataia este in consumul bateriei. Nimeni nu va cumpara un ecuson caruia trebuie schimbata bateria in fiecare saptamana. Cu cit bateria tine mai mult cu atit mai mult success ai pe piata. Si consu,ul bateriei depinde de hard cit si de soft. Chipcon este o propozitie proasta din punctul acesta de vedere deorece consuma 24ma cind receptioneaza. Pe de alta parte RFM consuma numai 1mA :)Alex Link spre comentariu
Gerula Postat Octombrie 11, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2006 Asa nu-i problema. In cumunicatiile seriale asincrone se poate confirma receptia. Adica daca octetul ala nu a juns cu bine la destinatie se reincerca trensmiterea lui.Deci se poate.Ce mai buna concluzie.< Intrebarea este pentru persoana care a deschis topicul: Puteti estima distanta la care functiona sistemul daca va furnizez ca date de intrare puterea de emisie si castigul antenelor ? >Si daca nu stiu ce ? Am vazut formula asta in Tehnium. Iarasi Andrei Ciontu descrie el un montaj cu diode de emisie si receptie si ghiduri de unda care duc in botul a 2 parabolice. Zicea el ca cu 50mW bati nu stiu ce distanta impresionata.Mi-am facut si niste notinte, dar nu le am la mine. Daca insistati, am sa le caut, dar chiar nu ma intereseza, atat timp cat nu le folosec in practica. Distanta. Stau in Bucuresti. Nu bag mana in foc, dar am inteles ca englezii ar fi pus o sfera metalica in spatiu, pe post de satelit, pentru a reflecta undele astea in scopul stabilirii de legaturi radio. Cu vizibilitatea directa intr-adevar e o problema.Apoi, oricat ar parea de aiurea undele asta se reflecta de tot felul de structuri metalice: avioane,...Asa o fi sau m-am dilit ?Dar ! Orice drum oricat de complicat incepe cu un prim pas.Daca noi nu il facem si stam la bla, blauri, mai bine ma uit la emisiune Mihaelei Tatu. Link spre comentariu
Gerula Postat Octombrie 12, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2006 BooonHai sa dicutam despre formule - am gasit notiteleTitlul erea" Radioamatorism in banda X: conditii de propagare, raza de actiune, emisiuni "Aoleo ! Pai unde vad ei Radioamatorim in banda X la noi ?Abia sunt 2-3 si incercam sa-i "dam viata".BooonDatorita absorbtiei in atmosfera puterea emisa P0 sufera o atenuare micsorandu-se la P:10 log P/P0=-Beta * Do(dB)In stabilirea razei de actiune maxime D0 = rad(Putere emisie*castigul antenei*Supraf eficace a antenei/4Sensibilitate receptie.Vreti sa mai continui cu aberatiile ?VSVR=Emax/EminRestul nu pot sa le scriu ca-s cu indici.Dragii mei, nu-mi spuneti ca aveti diplome - personal nu ma intereseza - sau nush ce proiecte de diplome - ci - va rog frumos - postati lucruri utile sau documentatie tehnica.Daca nu stiu ceva (!) nu-i o nenorocire - se invatza. Link spre comentariu
kablu Postat Octombrie 18, 2006 Partajează Postat Octombrie 18, 2006 Acum ceva timp am dat de situl lui Peter http://www.g3pho.org.uk , dediacat microundelor . Aici la sectiunea Beginners puteti gasi descrierea in amanunt a unui gunnplexer ... ma rog si alte chestii mai profi ( inclusiv de unde iti poti comanda piesele mai exotice ) . Deci speak with data :finga: Inca un mic sfat dom'le : de obicei cu google gasesti destul de multe informatii , si dupa o mica "gugiluiala" dupa dubus veti gasi cel putin un link de unde puteti downloada amjoritatea articolelor aparute pina in '93 , iar acolo gasiti cel putin o schema de transverter pentru 10GHz care se vinde si la kit ( cele a lui DB6NT ) . Deci dom'lor ... cred ca ramine doar : bani si vointa . ... ai scule in aceasta banda si nu ai cu cine sa vorbesti ??? HA8DZ Dezso din ungaria are scule qrv la orce ora pina in 24GHz si sta la 80Km de granita cu YO ( in 2000 am fost pe la el si ma ruga sa-i gasesc pe cineva care are scule qrv si peste 1296MHz pentru a fi primul care face o legatura HA-YO in microunde ) . P.S. : nu am vrut sa par atotstiutor sau sa supar pe cineva sau sa banalizez subiectul pentru ca nu este usor sa construiesti ceva la aceste frecvente :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator AlexS Postat Octombrie 18, 2006 Partajează Postat Octombrie 18, 2006 Ca o regula generala, pentyru communicatiile [e fregvente mai mari de 800MHz iti trebuie vedere directa intre statii. Daca asta nu e feazibil, apoi poti sa te lasi pagubash. Folosind reflexii pe cladiri sau pe suprafete metalice aduce atitea atenuari incit legatura devine foarte instabila.Aici in Yonkers avem un turn de 300m inaltime si pe firful lui este un con metalic cu virful in jos. Conul functioneaza ca un reflector iar atenuarile masurate intre doua statii la o departare de 10 mile (aprox 15Km) si cu un unghi intre ele de 30de grade sint in jur de 95dB. Cele doua statii trebuie sa aiba vizibilitate directa a conului... Fregventa de lucru a fost 2,2GHz.O experienta efectuata cu o piramida cu aceleash dimenisiuni ca ale conului a aratat pirderi de numai 45dB daca cele doua statii erau relativ aproape (unghi de 10-15 grade). Altfel, pierderile erau in jur de 110dB. Regula de aur deci este, ai vizibilitate directa, poti face legatura, altfel.....Alex Link spre comentariu
kablu Postat Octombrie 20, 2006 Partajează Postat Octombrie 20, 2006 ... hmmm vedere directa ... cu asa ceva altii fac legaturi intercontinentale de la balcon :kermit: Totul este sa vrei cu adevarat ( mai nou sint credite si pentru pitici ) :arme Link spre comentariu
Gerula Postat Octombrie 23, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Nu mai puneti imaginile astea ca plang cand la vad !Cat despre a toci formule vagi, ... an fost candva tocilarul clasei.Dar m-am lasat demult de "sportul" asta. Nu are rost. Nu are sens. Nu pentru nota trebuie sa inveti. Link spre comentariu
Gerula Postat Octombrie 23, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Am rasfoit site-ul indicat si deja mi s-a fact putin frica:Am selectat din Stanga paginii "My Test Equipment".Eu nu am sculele astora. Am doar o gramada de piese, nu am nici macar un osciloscop sau generator de semnal. Link spre comentariu
andreidinsv Postat Octombrie 28, 2006 Partajează Postat Octombrie 28, 2006 Ghidurile de unda din aparatele antiradar nu pot fi folosite pentru comunicatii in 10GHz? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum