corneillus Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 salutare colegi. rog ajutor pentru a repara o autofiletanta bosch pe care am imprumutat-o de la cineva si am avut ghinionul sa se defecteze acumulatorul la mine. acumulatorul respectiv e model li-ion 4IMR18/65-1 14,4 v, 1,3Ah, 18Wh, compus din 4 elementi in serie. unul dintre ei e mort ca mortii cum se spne. as dori sa ma indrumati unde as putea sa gasesc un element si sa il schimb pentru a scapa de problema, ca un acumulator complet de la bosch este peste 300 de lei. sau eventual sa ii schimb pe toti 4, daca nu gasesc de acelasi tip. cumpar si second hand daca are cineva disponibil. am gasit ceva elementi pe li-ion dar de capacitati mai mari, banuiesc ca nu ar fi problema , doar ar creste durata de incarcare, dar nu dau dimensiunile si nu stiu daca imi incap. multumesc mult. toata stima. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 postati dimensiunile elementului mort si , in principiu se rezolva ...! Link spre comentariu
corneillus Postat Noiembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 dimensiunile ar fi cam 65 lungime cu 18 grosime. am comandat 4 buc astazi la o firma dar nu am primit confirmarea comenzii. am gasit la aceleasi dimensiuni si 2400 mAh... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Dupa dimensiuni cred e e vorba de acumulatori 18650,folositi de regula si in acumulatoare laptop.Exista pe piata multe chinezarii la preturi tentante;n-as recomanda din cauza calitatii si capacitatii sub cea declarata.Cauta firme cunoscute,gen Sanyo,Panasonic,etc.De regula sunt inseriati prin sudura in puncte;cu mare atentie insa,pentru a nu-i supraincalzi, se pot lipi si cu fludor. Link spre comentariu
ndc74 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Si eu pt bormasina mea mi-am inlocuit cu succes acumulatorul original NiCd cu unul Li-ion facut din elementi de laptop de la baterii care aveau probleme cu circuitul electronic de incarcare.daca ajungi prin bucuresti iti fac eu cadou un element de genul ala. Link spre comentariu
philipo4you Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Sper sa iti reuseasca operatiunea! In interiorul acumulatorului LiIon sigur ai gasit o placuta electronica. Acea placuta face monitorizarea curentului de descarcare si controleaza curentul de incarcare si temperatura celulelor de acumulator. Daca inclocuiesti acea celula si nu verifici circuitul electronic sau este defect atunci (nu vreau sa te dezamagesc) nu vei rezolva nimic !In cazul acumulatorilor Nicd sau NiMh treaba este mai simpla pentru ca sunt rezistenti la descarcari bruste (puneri in scurtcircuit sau insurubari grele) si nu sunt asa vulnerabili ca cei LiIon. LiIon nu rezista la scurtcircuitare - se pot defecta iremediabil ! Link spre comentariu
Vizitator lupultaz Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Salut ! daca mai esti interesat te pot ajuta cu sudura in puncte la rece, am achizitionat un astfel de aparat la oferta din SUA si am inceput sa ma ocup cu asa ceva. Trimite la [email protected] un mail si discutam. Pretul este mic. Inca in lucru dar exista si itservicemarket.blogspot.ro/p/contact.html Link spre comentariu
corneillus Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 multumesc. am rezolvat cu pistolul de lipit , multi nervi si chinuiala si deocamdata mai functioneaza. daca apar surprize o sa te contactez. toate cele bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum