Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema amplificator cu tuburi el84...

battobataaree

Postări Recomandate

salutare tuturor!..am construit recent un amplificator stereo cu el 84 dupa schema de la radio electronica traviata si am o mare problema,la frecvente joase in special toba mare de la o nu stiu ce piesa sa zicem se aude cu pocnituri pe masura ce ridic volumul ..amplificatorul nu are brum,nu oscileaza ,el merge corect ,doar ca nu stiu cum sa scap de paraiturile astea la joase...daca s-a mai lovit cineva de asa ceva si stie ce as putea face ,rog sa ma ajute si pe mine...multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• battobataaree

12

• gedd

4

• Den

4

• baltazar181

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pocniturile pot veni din foarte multe cauze , am sa enumar cateva :- sursa de alimentare are un condensator defect- probleme in scolurile tuburilor- probeleme cu reactia negativa- condensatoare de cuplaj intre etaje cu curent mare de fuga- o problema de bucla masa care se manifesta doar la nivel mare prin autooscilatii cu frecventa foarte joasa- tub suspect (uzat sau daca e NOS cu defect de fabricatie)- etc.- etc.

Link spre comentariu

mersi pentru raspunsuri...bucla de masa nu am...e verificat circuitul ,tuburile sunt noi,fiecare amplificator are sursa lui cu puntea lui,cu condensatorii lui,am dublat valoarea condensatorilor care era pe schema (cei de filtraj la retea),plus ca nu am brum de masa ,masa celor doua canale (amplificatoare) se uneste pe jackul de intrare si de acolo este legata a carcasa ,care este impamantata,nu am nici un zgomot dubios nici cu volumul la maxim...sunetul este foarte clar,doar ca la un volum mai mare apar baraiturile astea in special pe toba mare ,sau unde e dinamica mai mare la joase...din pacate nu mai am schema in format pdf ,schema este de la radio travita...rog pe cine o are ,sa o posteze daca este bine voitor,ca sa stiti despre ce este vorba ...in alta ordine de idei baraitul asta apare in acelasi timp pe ambele canale..pt userul ''hoitu'' ..care reactie trebuie intrerupa..feedbackul?

Link spre comentariu

canalele nu au alimentare comuna ....au fiecare traful lui ,cu puntea lui si asa mai departe ...se aude baraitul si daca ascult un singur canal..adik daca il decuplez pe cealalt....o sa incerc sa decuplez feedbackul,desinu stiuce rezolv...teoretic s-ar auzi mai tare fara reactie nu? e ca si cum in loc de rez de reactie ai fi avut un potentiometru de gain si l-ai scoate...ar fi volumul la blana e corect?

Link spre comentariu

Paraiturile alea..ar venii de la scapari ale condensatoarelor pe calea de semnal.Daca transformatorul de iesire este tot de traviata,eu as incerca cu un condensator de 1nf paralel pe primar.Oricum,transformatorul ala nu poate sa redea joasele bine.

Link spre comentariu

are condensator de 1 nf pe primar ..nu stiu daca conteaza ca este pe film sau ceramic, eu am pus pe film...singura chestie pe care nu am prevazut-o este un condensator de 3,9 pf intre pinul 7 ,adik anodul si pinul de intrare de la el 84...pe schema apare,dar am incercat sa pun acest condensator si oscleaza rau ...mai este o problema..schema de la traviata are o valoare de condensator gresita resectiv un condensator de la egalizator e scris 4,7 pf inloc de nf..este posibi si asta de 3,9pf sa fie de fapt 3,9 nf? ...transformatoarele sunt oiginale de la traviata ambele...

Link spre comentariu

am schimbat condensatorul de 4,7pf cu 4,7nf inainte de a avea problema aceasta...acum ramane ala de 3,9pf care nu stiu ce e cu el ...o fi 3,9 nf...nu inteleg de ce oscileaza cu el pus ,desi e precizat pe schema

Link spre comentariu

Condensatorul ala de 3,9pf..de atata e..fix de 3.9pf. E pus de fabricant din cauza transformatorului de iesire. Trebuie ceva de calitate acolo.Incearca sa inseriezi condensatorul care il ai tu de 3.8pf cu o rezistenta de 10..100k.Oscileaza...pentru ca nu ai legaturile la masa corespunzatoare! Ai incercat sa inversezi firele la primar? Eu sper ca esti constient ca exista o sansa buna sa alergi dupa cai verzi pe pereti cu trafurile alea de iesire.Eu am injectat semnal la o traviata de la un mp3 cowon.Pana nu i-am taiat bine din joase din mp3,nu se intelegea nimic la iesire,si asta si la volum mic..

Link spre comentariu

trafurile astea ale mele mergbine la joase...vezi sa nu cumva sa ai un condensator stiroflex in scurtcircuit la corectorul de ton..eu am gasit asa ceva...ale mele chiar suna trafurile...ce fire sa inversez la primar ...primarul are 2 infasurari cu priza mediana......o infasurare are 15 ohmi fata de priza iar cealalta are 416 ohmi fata de priza ...sa inversez priza cu capatul care are 416 ohmi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări