Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Batiu

Badman

Postări Recomandate

Pai un beton sa zicem clasic nu s-ar preta?Frumos turnat,poate dimensionat generos- ca-i oricum ieftin, eventual cel mai tare sortiment de beton, "imbunatatit" cu aditivi?Nu stiu, despre betoane n-am nici un habar, asteptam niste pareri avizate.Ar fi pacat sa moara ideea....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

11

• alin 105

8

• 89-CEC

3

• Ion_Bumbu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator m0rTu

Cred ca cel mai bine iesi daca torni batiul din epoxy granit(nu cred ca si din punct de vedere al pretului ci al proprietatilor). Vezi ca exista firme prin europa care vand asa ceva dar costa destul de mult. Alta solutie ar fi sa experimentezi un pic oricum trebuie sa fii atent ca pietrisul de granit sa fie spalat si uscat bine in cuptor ca sa aiba aderenta mare epoxy-ul. Am vazut pe net si cnc turnat direct din beton dar de asemenea am vazut niste teste intre beton normal si un mix de beton cu span de otel si al doilea este cu mult peste cimentul normal dar nu stiu cum este in comparatie cu epoxy granit-ul.

Uite aici un cnc facut din epoxy granit, cred ca e o sursa excelenta daca vrei sa mergi pe calea asta(are si reteta care a folosit-o).

CNC epoxy granit

Link spre comentariu
Vizitator gixi

Salut ! Nu stiu daca am mai pomenit pe aici de rolul cimentului la rigidizarea unui utilaj dar un fapt e de necontestat: se foloseste. Nu mai stiu exact care producator se lauda cu chestia asta dar am vazut acum ani in urma un circular de debitat PAL care avea ciment turnat in bratul mobil tocmai pentru rigidizare. Acum vazand acest topic imi pare rau ca nu am facut chestia asta cu masina facuta de mine. Evident ca nu poate fi folosit peste tot pt ca mai trebuie sa ai acces la anumite suruburi sau piulite dar ideea e ca nu strica.

Link spre comentariu
  • Administratori

Cred ca daca ma apuc sa il fac din epoxy ma costa in final de mai bine il cumpar... ideea e ca eu vreau sa imi iasa mai ieftin ca si cel prezentat in primul post ca altfel lucrez de pomana... Eu m-am hotarat deja la tabla sudata pentru ca e cel mai acesibil mod pentru mine si probabil cel mai ieftin

Link spre comentariu

Luati in calcul ca exista si NESTRAPOL, o rasina poliesterica. Pe vremea raposatului lucram la o institutie cu astfel de rasini pentru turnare statuete, plachete si masute decorative.Se foloseste Nestrapolul in mixtura cu praf de marmura de la Simeria ( reziduri rezultate in procesul de debitare marmura )Avut in vedere ca se mai folosesc reactivi periculosi pentru sanatate. COBALTDupa turnare trebuie lasat la maturizare. Este posibil ca pana la maturizare complecta mixtura sa lucreze creind ceva deformatii. In consecinta trebuie lasate adausuri de prelucrare pentru batiu.Nestrapol + praf de talc ( de la farmacie ) = chituri pentru auto.Producatorul de Nestrapol se afla in Bucuresti.Sper sa fie de folos informatiile de mai sus.

Link spre comentariu

bunaEu recomand si sudura si turnareadica faceti piesele necesare prin turnare fonta sau oteladica faceti piesa dorita pe cnc din lemn sau spuma apoi faceti o cutie din lemn in care se pune nisip de turnare, in acest fel se realizeaza negativulsi apoi duceti la o turnatorie sa toarne fonta sau otelsper ca ati intelessucces :nas:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Am cam intirziat cu raspunsul :jytuiyu Vasile. Poti face batiul si din tabla de otel prin sudare,detensionarea se poate faci si prin alte metode decit incalzirea in cuptor pentru eliminarea tensiunilor.Poate ca ai auzit de detensionarea prin vibratii.Am lucrat la o firma din Bistrita in urma cu 13 ani,unde se faceau si inca se mai fac,brate si sasie pentru excavatoare,lame pentru buldozere,sasie pentru utilaje de terasament,sasie si brate pentru macarale destinate navelor maritime si fluviale.Respectivele subamsamble erau executate din tabla de otel prin sudare in mediu protector de corgon.Debitarea se facea cu masini de debitat comandate de calculator,cu flacara oxigaz.Dupa sudare se detensionau cu niste motoare de mica putere care aveau pe capetele axului niste discuri excentrice,pentru a se produce vibratii.Acele motoare se fixau pe subansamblele ce trebuiau detensionate si erau lasate sa functioneze un anumit numar de ore,proportional cu marimea subansamblului.Dupa detensionare se facea prelucrarea prin aschiere, pe masini de alezat si frezat sau pe strunguri carusel.

Link spre comentariu
  • Administratori

Am renuntat, de fapt am si vandut toate sculele si utilajele ce le detineam... ma reprofilez dar inca nu am idee pe ce :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Administratori

Ce parere sa am ? In DE stiam ca sunt de astia care toarna dar la noi nu exista asa ca aceasta varianta a cazut iar cea cu table sudate iar a cazut... totul a cazut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări