Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor sudura Rehm Tiger 170 DC TIG,

OmuGabi

Postări Recomandate

Salut! Ma poate ajuta si pe mine un coleg, am un aparat de sudura Rehm Tiger 170, versiunea mai patratoasa, am urmatoarea problema, ventilatorul se invarte, cand este pus pe sudura MMA, in momentul 0 arcul se formeaza, se produce o mica biluta de metal topit, dar apoi curentul de sudare este limitat automat la o valoare foarte mica, abia se mai inroseste varful electrodului. Cand cuplez pe sudura TIG, in momentul in care apas pe pistolet, generatorul HF functioneaza, se amorseaza arcul, dar apoi ramane tot asa la un curent foarte mic, nici macar nu se inroseste tabla de 0.5mm, indiferent de pozitia potentiometrului de reglaj amperaj. Din cate am vazut modul 2T-4T functioneaza, etc.Ce sa fie, ce sa fie, banuiesc ca undeva in partea de detectie a curentului de sudura (traful de curent sau rezistenta serie) este o mica buba, ma poate ajuta si pe mine cineva, multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• OmuGabi

3

• gauss

1

Top autori în acest subiect

Mai complicat ... daca se restabileste pe MMA , va merge si in TIG , vedeti invertorul primar si forta ... nu mai stiu exact cum e schema ( bloc ) , vedeti si soft - startul , probabil are un releu ... mai e releu ? ... contactele ... cit aveti in gol la iesire ( MMA ) ? ... atentie la masuratori ... scurturile sint letale pentru montaj , plus sperietura ... REHM - urile sint destul de ciudate ... are cumva un modul cu IGBT si redresare incorporata ? ... ceva poze ar fi un pic de ajutor , poate e vreun coleg mai familiarizat cu modelul in cauza , modelul 170 obisnuit e destul de inghesuit din ce-mi amintesc ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări