Piotr67 Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Salutare. Asa cum se vede din titlul topicului, am realizat un volum cu telecomanda foarte simplu. Daca dispuneti de un potentiometru ALPS motorizat, mai adaugati un microcontroller, doua relee si orice telecomanda. Singura conditie e ca ambele relee sa aiba cate 2 contacte normal-deschis fiecare. Atasez schema, .hex-ul si modul de comanda al motorului din potentiometru. Aici vedeti un clip cu functionarea: http://s1269.beta.photobucket.com/user/ ... sort=3&o=0 Daca aveti nelamuriri, va stau la dispozitie. Succes in realizare! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Asemenea subiecte se discuta doar aici : viewforum.php?f=35 Roaga un moderator sa mute subiectul la sectiunea potrivita iar pe viitor citeste sectiunile forumului inainte de a posta un subiect nou , conform regulamentului ! Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Asemenea subiecte se discuta doar aici : viewforum.php?f=35 Roaga un moderator sa mute subiectul la sectiunea potrivita iar pe viitor citeste sectiunile forumului inainte de a posta un subiect nou , conform regulamentului !Asa carevasazica, la accesorii audio...multam domnu' victor, sunteti un boier!Rog un moderator sa-mi mute topicul aici: viewtopic.php?f=35&t=132548Stima. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Rog un moderator sa-mi mute topicul aici: viewtopic.php?f=35&t=132548Stima.Multumesc pentru atentia acordata . Link spre comentariu
valica Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Foarte frumos, ce telecomanda ati folosit, se poate cu orice telecomanda? Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Cred ca am sa il incerc si eu, am un potentiometru de la un sistem Genius care are un motoras in coada, iar montajul asta chiar imi face cu ochiul O intrebare totusi, cum detecteaza pic-ul ca a ajuns cursorul potentiometrului la un capat sau altul ca sa opreasca motorasul ? Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Foarte frumos, ce telecomanda ati folosit, se poate cu orice telecomanda?In principiu, ar trebui sa mearga cu orice telecomanda. Eu am folosit una mica de mp3 player auto, insa merge si cu cea de la dvd player si televizor. Nu stiu daca merge cu telecomenzi de Philips, alea au protocolul RC5. Oricum, dupa finalizarea montajului, iti alegi 2 butoane pe care nu le folosesti curent de pe telecomanda si apoi, ''Memorizing remote controller keys is simple and you can do it following this procedure: press key on Ir-switch "Store" and led-diode will turn ON. Now you can release key "Store", and press two keys one by one on your remote controller. If you do that, led-diode will blink, and your memorizing process is finished"/ Mai multe detalii gasesti aici: http://www.ivica-novakovic.from.hr/IrOn-Off-eng.htm vezi ca e versiunea 2, cea cu 2 relee. Succes! Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Cum detecteaza pic-ul ca a ajuns cursorul potentiometrului la un capat sau altul ca sa opreasca motorasul ?In niciun fel. Potentiometrul meu ALPS cu motor are 2 pini in plus ce reprezinta un microcontact care la capat de cursa stanga/dreapta, se desface. Acolo se poate pune un releu care prin contactele lui sa opreasca alimentarea motorului Dar nu cred ca este necesar, pentru ca motorul se invarte atat cat tii butonul de pe telecomanda apasat si apoi, reductorul motorului are prevazut un ambreiaj care lasa motorul sa se invarta cand cursa e la maxim sau minim. Montajul cu PIC are 2 moduri de functionare setate printr-un jumper: "Device works with two mode, who are selected with jumper "Mode". One way is: with every short press of remote controler key, you change the state of relay in receiver (IrOn-Off v.2). Another way is: relay is turn on only if you press and hold remote controler key. When you release key on remote controler, relay will be off."Succes! P.S.Atentie la programarea PIC-ului, ma refer la OSCCAL. Pentru detalii, cautati in sectiunea Micrcontrolere/Pic a forumului. Link spre comentariu
Vizitator cduna Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Foarte frumos, dar de ce nu ai folosit o punte H cu tr pentru comanda motorului si ai mers pe relee? Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Eeee... uite ca partea asta cu ambreiajul trebuie sa o verific daca are deoarece potentiometrul care il am eu (nu e Alps) folosea potentiometrul propriu-zis la comanda digitala a volumului in sensul ca in functie de pozitia cursorului pe rezistenta microcontroleru comanda digital volumul si tot el stia cand cursorul era la minim sau maxim ca sa opreasca motorasul Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Foarte frumos, dar de ce nu ai folosit o punte H cu tr pentru comanda motorului si ai mers pe relee?Pentru ca aveam montajul cu PIC facut asa cum era in schema, cu relee si n-am vrut sa ma mai complic. Trebuia sa dezlipesc releele de pe placa, tranzistorii si sa lipesc H-bridge. Bataie de cap.. Crezi ca ar fi vreo problema daca motorul este comandat de relee si nu de H-bridge?Si poate, o sa fac puntea cu trz. pe o placuta separata si daca merge bine, o sa refac cablajul si sa montez tot pe el. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 O punte H simpla si functionala este asta: Link spre comentariu
Neluc Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Va salut domnule Piotr,am gasit postarea din intamplare si chiar m-a interesat sa fac un un montaj pentru un pot de volum motorizat si gasisem ceva foarte complicat cu un driver pentru motor specializat BA 6208 la care am renuntat cu toate ca am gasit integratul.Solutia dv e mai accesibila dar nu pot deschide arhiva cu detaliile din primul post,am rugamintea sa mai dati inca o data detaliile de montaj,multumesc si toate cele bune. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Aprilie 5, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Va salut domnule Piotr,am gasit postarea din intamplare si chiar m-a interesat sa fac un un montaj pentru un pot de volum motorizat si gasisem ceva foarte complicat cu un driver pentru motor specializat BA 6208 la care am renuntat cu toate ca am gasit integratul.Solutia dv e mai accesibila dar nu pot deschide arhiva cu detaliile din primul post,am rugamintea sa mai dati inca o data detaliile de montaj,multumesc si toate cele bune.Salutari.Imi cer scuze pt intarzierea raspunsului, am fost plecat si n-am avut acces la net.Va rog sa-mi spuneti exact cu ce alte detalii va pot fi de folos. Arhiva e functionala, am verificat, instalati-va winrar-ul pentru dezarhivare (http://www.winrar.com), dar va atasez si separat cele necesare. Dupa ce descarcati toate fisierele atasate, din fisierul onoff.hex.txt stregeti doar extensia .txt, adica il redenumiti si obtineti fisierul hex de scris in PIC.Succes!Toate bune!onoff.hex.txt Nota.txt Link spre comentariu
Neluc Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 va multumesc pentru raspuns.nu winrar-ul era problema ci antivirusul,intre timp am gasit altceva care are fisierul prea mare si nu-l pot posta,poate gasesc o modalitate,Am sa pun la proiecte cand termin.Multumesc anca o data si toate cele bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum