Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tester tuburi L3-3 lamuriri

Vizitator

Postări Recomandate

Salut dragi colegi ,tocmai am intrat in posesia unui minunat tester rusesc L3-3 nou nout :dsaf ....se vad soclurile neutilizate deloc....problema e ca l-am gasit (cumparat) fara documentatie cablu alimentare si ce-i mai trist fara cartele.....(nu le avea la dinsul) mi-a promis ca le aduce in martie (la viitorul tirg ) la Marzaglia !!!(acolo e dazmat total....) :rade:

Am gasit ceva pe net dar e in germana......

Ma poate ajuta cineva cu acele cartele.(schema traducere etc).???? desigur pulsez si eu :da

Niste poze:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

E un catometru fain, unul dintre cele mai bune facute de rusi. Sa-l stapanesti sanatos!

Asta e cartela universala:

Posted Image

Poti incerca traducerea ei cu "Gogu" din Rusa in Engleza/Romana/Italiana.

Iar aici daca nu mai insel sunt cartelele: http://www.jogis-roehrenbude.de/Roehren ... Karten.pdf scanate.

Pentru masurarea tubului dupa ce ai pus cartela corespunzatoare si ai reglat toate tensiunile trebuie apasat pe primul buton de sub acometru, cel din partea stanga.

Celalalt buton cu revenire de sub acometru din partea dreapta e pentru verificarea tensiunii din retea, daca nu e 220 ai un comutator cu care poti compensa +/- 10-20%.

Restul de semireglabili de pe acolo ajuta la aducerea "in 0" (sau la punctul de calibrare "120" de pe acometru) pentru masurarea curentului anodic, a pantei, dar asta se face la o recalibrare totala dupa ce a fost inteleasa functionarea lui, si lasat vreo 1-2ore sa se stabilizeze regimul de functionare al tuturor componentelor.

Si inca o nota: nu poate masura orice tub rusesc. Unii nu au inteles asta si cu 6S18S sau mai cunoscutul 6S33S l-au ars.

Spor la masurat tuburi :)

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie, e o scula foarte buna, dupa unii e in top 5 la catometre... in lume! Sint curios cit ai dat pe el, daca nu-i secret de stat ☺; luna trecuta am vazut 2 buc pe eBay care depaseau 1200Euro. E foarte complex si pina o sa-l intelegi o sa-ti ia ceva timp, dar merita. Pot sa te ajut cu toate celea. Cartele iti faci din link-ul lui Cosmin cu ajutorul unei preducele de 2-3 mm, listind la 77-78% pe hirtie obisnuita sau mai groasa putin, nu gasesc ca-i critic asta.Cartela din atasament e facuta de cineva de la noi, eu am cules-o de pe diyaudio, mi se pare...

post-19106-139829524363_thumb.jpg

Link spre comentariu

Iu hu hu! Buna afacere!Uite un document pe care l-am facut din vreo doua de pe Internet si care iti permite sa incepi masuratorile, in ideea ca aparatul este OK (si nu vad de ce n-ar fi). Intotdeauna cind te apuci de ceva masuratori trebuie sa te asiguri ca apasind butonul CETb, si manevrind comutatorul CETb, acul merge la semnul de sub 120, aia inseamna ca aparatul are tensiunea de alimentare (220V) corecta. Vestea proasta este ca la unele aparate, reglind astfel tensiunea generala, iti rezulta o tensiune de filament a tuburilor interne de vreo 6,7-7V~ . Poti sa masori identificind doua puncte de masura a filamentelor de pe placa din stinga. Daca asta se intimpla si la tine atunci o sa-ti spun ce sa faci, sper sa nu fie cazul...PS. Sa nu uit, prima modificare pe care i-am facut-o a fost ca i-am inlocuit mufa de intrare 220V cu una clasica cu trei pini. N-am ingropat-o pe placa frontala, pur si simplu am folosit doua distantiere de 1cm si ceva pentru prindere. Apoi am adaugat pe scala instrumentului domeniile "0-300" si "0-7.5". CA sa nu-ti pierzi vremea prea mult ajunge daca listezi cele trei domenii in linie dreapta pe o fituica, unul sub altul, si lipesti hirtiuta la baza instrumentului de masura, asta pina iti intri in mina... de fapt poti sa vezi (aproximativ...) modificarile daca intri pe link-ul din semnatura mea...

MinimorumL3.doc

Link spre comentariu

Ce chestie....si eu ma gindeam sa-i montez o priza VDE in locul celei origiinale desigur voi largi cea existenta... :freaza:

Avea omu' asta niste "lampute"din tara sa de origina (ungaria) nu am reusit sa inteleg ce sunt(n'aveam ochelarii la mine...) ...de asemeni avea lampi noi la cutie (nos) intre 1si 5 euro sute de bucatii ...nu mai vrea sa cumpar ca am destule :limb:

Posted Image

Si 5 hale asa ....lume cum se vede :sparge:

Posted Image

Link spre comentariu

Am lucrat cu el citva ani buni. Avea, pentru fiecare tub, o cartela speciala, perforata, prin care introduceai niste "cuie". acestea faceau conexiunile pentru test. Tot pe cartela erau si caracteristicile de catalog ale tubului si marcari de zone "bun", "acceptabil" "defect". Din pacate a fost casat, cu fise cu tot!Revin. Am dat un telefon, inca nu au casat aparatul. Exista si fisele, o sa incerc sa vad daca pot face niste copii xerox. O sa revin cu detalii.

Link spre comentariu

Fostul coleg cu care am vorbit zice ca aparatul ar cam trebui dat la fiare vechi, dar sa vorbeasca cu seful lui. Imi zicea ca sa-l cumperi cu totul. Astept telefon de la el, zilele astea. Te tin la curent.

Link spre comentariu

Fostul coleg cu care am vorbit zice ca aparatul ar cam trebui dat la fiare vechi, dar sa vorbeasca cu seful lui. Imi zicea ca sa-l cumperi cu totul. Astept telefon de la el, zilele astea. Te tin la curent.

OK astept un semn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări