Vizitator mezozoica Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Va salut sunt incepator si am construit o sursa 0-30 3A v-as ruga daca se poate sa-mi spuneti cum pot lega ampermetrul si voltmetrulva multumesc pentru intelegere lista piese.txt Link spre comentariu
Vizitator mezozoica Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 imi cer scuze ma intereseaza doar ampermetrul cum se leaga Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Ampermetrul se conectează întotdeauna în serie cu consumatorul, iar voltmetrul întotdeauna în paralel cu acesta. Link spre comentariu
Vizitator mezozoica Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 deci cum pot lega ampermetrul la aceasta sursa sa pot regla intensitatea din potentiometru ca tot nu pricep Link spre comentariu
crispus Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 http://www.pss.ro/science_fun_club_roma ... /cc_8.html Ampermetrul se leaga in serie: adica iei firul plus de la sursa si il legi la borna plus al ampermetrului, iar iesirea finala a sursei va fi legata la borna minus al ampermetrului. Tot ce alimentezi de la sursa se va conecta la borna minus (masa) si borna minus al ampermetrului. Link spre comentariu
Vizitator mezozoica Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Multumesc pentru raspunsuri dar se pare ca nu ai inteles ce vroiam de fapt.Va rog daca poate cineva sa-mi spuna unde anume pot lega acest ampermetru pentru a vedea valoarea curentului dupa reglaj.Mentionez ca voltmetru l-am montat pe iesirile finale ale sursei si functioneaza corect. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Tot acolo unde ati montat voltmetrul, pe iesire in serie cu sarcina. Link spre comentariu
capabilu Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Depinde si ce ampermetru ai ,daca este cu shunt incorporat merge direct inseriat cu bara de + V, daca nu are shunt trebuie calculat unul Link spre comentariu
Vizitator mezozoica Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Este unul fara sunt cred parca asa mi-a spus vanzatorul ; dar cumm pot face unul? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Bara de + sau -, doar polaritatea lui(a ampermetrului) trebuie respectata, cu - spre sarcina daca este pe bara + si + spre sarcina daca este pe bara -. cum pot face unul?Shuntul este rezistenta cu o valoare care se stabileste in functie de sensibilitatea instrumentului, cel care doriti sa-l achizitionati ce tip/cod are(cum il cheama)? Link spre comentariu
capabilu Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Pune o poza sa vedem ce model este Link spre comentariu
Vizitator mezozoica Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Este un ampermetru de 0-15 amperi nu stiu sigur ce srie pe el ca nu il am acum in fata.O sa pun maine o poza cu el. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Dar de ce ati ales un instrument cu 15A cap de scala si nu unul cu 3A cat puteti debita cu sursa Dvs.? Link spre comentariu
Vizitator mezozoica Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Nu am gasit sa cumpar in orasul meu decat pe acesta de 15 Amodelul este 85C1Deci care ar fi suntul? Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Daca nu stii nimic despre ampermetrul achizitionat, va trebui sa faci cateva masuratori. Incepe cu masurarea rezistentei interne, cu un ohmetru legat la bornele ampermetrului, fara nimic altceva. In felul asta ne lamurim si daca are sunt sau nu.Daca va trebui sa-i faci sunt, schema va arata ca mai jos. Oricum va fi ceva de "munca", iar citirea curentului de maxim 3A pe o scala gradata pana la 15A nu va fi chiar comoda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum