Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa alimentare 0-30 V

Vizitator mezozoica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

8

• Ticu

5

• capabilu

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator mezozoica

Multumesc pentru raspunsuri dar se pare ca nu ai inteles ce vroiam de fapt.Va rog daca poate cineva sa-mi spuna unde anume pot lega acest ampermetru pentru a vedea valoarea curentului dupa reglaj.Mentionez ca voltmetru l-am montat pe iesirile finale ale sursei si functioneaza corect.

Link spre comentariu

Bara de + sau -, doar polaritatea lui(a ampermetrului) trebuie respectata, cu - spre sarcina daca este pe bara + si + spre sarcina daca este pe bara -.

cum pot face unul?

Shuntul este rezistenta cu o valoare care se stabileste in functie de sensibilitatea instrumentului, cel care doriti sa-l achizitionati ce tip/cod are(cum il cheama)?
Link spre comentariu

Daca nu stii nimic despre ampermetrul achizitionat, va trebui sa faci cateva masuratori. Incepe cu masurarea rezistentei interne, cu un ohmetru legat la bornele ampermetrului, fara nimic altceva. In felul asta ne lamurim si daca are sunt sau nu.Daca va trebui sa-i faci sunt, schema va arata ca mai jos. Oricum va fi ceva de "munca", iar citirea curentului de maxim 3A pe o scala gradata pana la 15A nu va fi chiar comoda.

post-29403-139829524876_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări