Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Opinii boxe SONY-APM66ESG

Vizitator nicxxx_

Postări Recomandate

La o prima aproximare cred ca exista formule de mijloc, care insumeaza avantajele ambelor solutii tehnice. Exemplific afirmatia prin traductoarele Elac unde duscap-ul acopera in intregime conul , fiind quasi plan,( usor concav). Rigiditatea este data de formula exotica a materialului si forma complexa a suprafetei. Suna absolut nemtzesc :da / Imi vin in minte niste midwoofer-e HiVi cu dustcap convex (raza convexitatii este asa de mare incit pare aproape plan ), pina in marginea suspensiei. Tot HiVi are si niste BL cu dustcap cit aria bazei conului, deasemenea usor concav.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

16

• Luca

10

• ahegyes

7

• felixx

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La o prima aproximare cred ca exista formule de mijloc, care insumeaza avantajele ambelor solutii tehnice. Exemplific afirmatia prin traductoarele Elac unde duscap-ul acopera in intregime conul , fiind quasi plan,( usor concav). Rigiditatea este data de formula exotica a materialului si forma complexa a suprafetei. Suna absolut nemtzesc :da / Imi vin in minte niste midwoofer-e HiVi cu dustcap convex (raza convexitatii este asa de mare incit pare aproape plan ), pina in marginea suspensiei. Tot HiVi are si niste BL cu dustcap cit aria bazei conului, deasemenea usor concav.

Sunt, ca sa spunem asa: "solutii intermediare". Fiecare constructor si-a dezvoltat solutii cu avantajele dorite in contextul utilizarii anumitor materiale si a obtinerii unor parametri predeterminati.Userul nomikos a explicat mai repede diferentele in utilizarea membranei conice si a celei plate. Avantajele genereaza si dezavantaje pe care producatorii le-au rezolvat fiecare in felul sau. Conteaza apropierea de solutia ideala.
Link spre comentariu

Exemplific afirmatia prin traductoarele Elac unde duscap-ul acopera in intregime conul , fiind quasi plan,( usor concav). Rigiditatea este data de formula exotica a materialului si forma complexa a suprafetei. Suna absolut nemtzesc /

Adica cum e sunetul nemtesc??
Link spre comentariu

Adica cum e sunetul nemtesc??EU l-as traduce: CORECT.Am ascultat multe ELAC, mai vechi si mai noi: dupa mine se inscriu in general in corectitudine timbrica, linearitate, fara multa stralucire cum se gaseste la unele incinte de productie britanica, americana sau franceza.Elacurile mai vechi mi-au placut mai mult decat cele din seriile actuale.

Link spre comentariu

Sunt adeptul filozofiei germane de sunet, de asta am dat exemplul de mai sus. Ca in mai toate cele facute de acesti anosti nemtzi (total lipsiti de simtul umorului si al caror ideal de distractie e balanganitul pe banca cu halba-n mana ) si in bransa asta gasesti rigoare . Deja mai sus dl. Mateescu a punctat ce si cum. Din pacate sunetul e prea cinstit si la un moment s-ar putea sa plictiseasca, pe noi, latinii. E si cazul Elac-urilor din zilele noastre, ii mai salveaza tweeterul ala 4Pi, absolut fabulos.

Link spre comentariu

Sunt adeptul filozofiei germane de sunet, de asta am dat exemplul de mai sus. Ca in mai toate cele facute de acesti anosti nemtzi (total lipsiti de simtul umorului si al caror ideal de distractie e balanganitul pe banca cu halba-n mana ) si in bransa asta gasesti rigoare . Deja mai sus dl. Mateescu a punctat ce si cum. Din pacate sunetul e prea cinstit si la un moment s-ar putea sa plictiseasca, pe noi, latinii. E si cazul Elac-urilor din zilele noastre, ii mai salveaza tweeterul ala 4Pi, absolut fabulos.

Adevarul este ca in conditiile vietii de stress actuale, multi melomani prefera incinte mai putin agresive, linistite, si incintele germane sunt alegerea potrivita. Ca sa ma exprim mai clar, atunci cand asculti lieduri cantate de soprane germane, pasajele in forta nu-ti mai aduc aminte de un viol (ceea ce e bine!), dar daca asculti Beethoven sau Haendel, totul pare prea cuminte (ceea ce e rau!!!)
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator Greek55

SAL ! In primul rand sa le stapanesti sanatos si sa ai mare grija de ele ! Ai prins doua boxe bune care fac toti banii !!! Cat despre comentariile inutile ale "audiofililor de pe aici" nu le lua in seama. Multi vad putini cunosc. La pretul asta nimic mai bun ! Am fost si sunt in continuare pasionat de muzica , mi-am trait o parte a vietii investind mereu pentru a descoperi sunetul cu adevarat Hi-End al boxelor in perfecta concordanta cu amplificatoare si surse de redare. I-mi permit de aceea sa contrazic un "a tot stiutor" de pe aici si sa-l informez ca la seria SONY APM Technology cosul difuzorului este de fapt un sasiu turnat din dur aluminiu pe care sunt montate "tuburile" !!! (bobinele cilindrice , in medie 5 la numar , unele chiar cu racire pe ulei) . De prin 2008 am devenit si eu pasionat de tehnologia APM punand mana pe doua APM33W . Au urmat apoi 66ES , 22ES (le am si acum) ,77 , 790 ... ca mai tarziu sa reusec sa achizitionez doua SONY APM4 ES. ULUITOARE din toate puntele de vedere. Cei drept destul de grele si incomode dar cu adevarat sunet audiofil. Si.... nu m-am oprit aici am reusit cu greu sa achizitionez varfurile comerciale de APM si anume SONY APM8 ES. In sfarsit am descoperit ceea ce cautam de foarte mult timp , comparate personal cu VULCAN MK II , Infinity Kappa 9.2 , B&W , Chario si multe altele. In concluzie depinde de gustul si de urechea fiecaruia , excluzand de pe aici investitiile de zeci de mii de euro pe o pereche de boxe...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări