Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Opinii boxe SONY-APM66ESG

Vizitator nicxxx_

Postări Recomandate

Astazi am fost la userul @nicxxx_ si am vazut boxele, el fijnd din acelasi oras cu mine.

Am facut cateva probe cu un amplificator sony ta-f570es.

Se aud mai bine decat versiunea mai mica care am avuto eu 44esg, cele in cauz find 66esg.

Ce mai impresionat este ca pe direct (corectoarele de ton pozitia 0) basul este puternic si curat indiferent de volum chiar si in surdina.

Versiunea asta este de o calitate mai buna avand filtru de ordinu 3, iar pe inalte condensator MKT, cutiile din lemn laminat, magnetii dubli la medie si inalte, iar difuzoru de bass prins cu surub si piulita (piulita este incastrata in lemn).

Ceva detalii oriciale despre ambele versiuni:

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

16

• Luca

10

• ahegyes

7

• felixx

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca vi s-ar oferi o varianta, doar una, ce ati alege intre 300SL 1955, si un SLS AMG 2012? Intelegeti unde bat? Sunt constient ca d.p.d.v. acustic, nu sunt foarte sus, desi, din cate citesc, pare-se ca-s mult peste medie, daca ar fi sa ma incred in experienta celor care le-au auzit deja. Am si eu doua perechi de Tesla seria ARS, tin foarte mult la ele, si nu le-as da nici pe de 5 ori suma cu care le-am achizitionat eu. Chit ca muzica "noua", suna ca dracu' pe ele...Cred ca la fel de ciudat ma considera si cei care ma vad pe strada cu MiniDisc. Chit ca altii mai "jmecheri", asculta la Ipod... in cazul asta habar n-au ce pierd...

Link spre comentariu
Vizitator nicxxx_

Mai mult ca sigur suna cu mult peste nivelul mediu,am avut si eu zeci de perechi de boxe de care nu am fost deloc multumit,poate aveti dreptate intr-un fel,poate imi plac prea mult si am impresia ca suna foarte bine.

Link spre comentariu

Mai mult ca sigur suna cu mult peste nivelul mediu,am avut si eu zeci de perechi de boxe de care nu am fost deloc multumit,poate aveti dreptate intr-un fel,poate imi plac prea mult si am impresia ca suna foarte bine.

Mie imi plac sigur, si nici macar nu le-am ascultat...
Link spre comentariu

Am comparat boxele sony apm-44esg (versiunea mai mica) cu niste magnat monitor supreme 2000, pe acelasi amplificator, sursa de semnal, melodie, rezultatu find ca apm-44esg avea inalte si medii detaliate si frumoase, bass mai mic dar frumos, in timp se mangnat monitor avea decat bass bum-bum si inalte tzz-tzz suna mizerabil ca din topor..

Atasez si o poza cu boxele in cauza.

Posted Image

Link spre comentariu

Nu e o noutate ca lucrurile bune costa. Materialele costa mult, operatiile din productie, daca se vor a fi executate precis si bine, vor costa mult si nu in ultimul rand si oamenii trebuie platiti bine pentru a-si face treaba responsabil in continuare.Discutia "oare se merita xxx bani acest produs" este ciclica, apare iar si iar, se spun mereu aceleasi "cat dai, face jumate merge de un sfert", "vezi ca-n China e mai ieftin" si/sau "multi fraieri dau banii pe X". Oare care fraieri ar da banii pe driverele alea SONY? etc etc la fel ca in trecut discutia se stinge usor.

Link spre comentariu

Felixx are dreptate: lucrurile pot fi impartite in cele care au un raport pret/calitate corect, normal, de bun simt si cele care satisfac dezideratul "arta pentru arta". Fiecare din cele doua categorii au adresabilitate clara, asta insa nu opreste pe nimeni sa admire o realizare din grupa "arta pentru arta", si aceasta pentruca, desi pretul nu reflecta deloc calitatile produsului, care sunt apropiate de a altor produse asemanatoare, acesta este destul de mare pentru a epata, mai ales pe necunoscatorii gata sa creada in cine stie ce elucubratii de marketing. Sunt incinte care reprezinta chintesenta experientei unei firme care are o traditie de 80 de ani si care nu depasesc, de ex. 50.000 eur /perechea, si, creatii ale unor firmulite de 3-4 ani, care iti cer de 3 ori mai mult pentru creiatiile lor. Daca mai socotesti ca sunt dotate cu difuzoare pe care le poate procura oricine cu cateva sute de USD, te intrebi ce justificare are un astfel de pret si ajungi repede la concluzia ca nu e prost cel ce cere!!!

Link spre comentariu

pai raportul pret/calitate va diferi de la persoana la persoana in functie de cum raporteaza fiecare calitatea.Daca ar fi sa privim un produs strict din punct de vedere functional, atunci da va dau dreptate ca unele produse nu-si justifica pretul dar cel putin pentru segmentul consumatorului domestic functionalitatea e doar un procent din aspectele ce calsifica un lucru ca produs.

Link spre comentariu

In parte ai dreptate:- in domeniul domestic sunt mai multe elemente care intervin intr-o evaluare, cele mai multe tinand de factori subiectivi sau aleatorii (gust, pregatire, educatie muzicala, etc.). Aici se plateste cel mai mare impozit pe prostie de altfel!- raportul pret/calitate evaluat corect de oameni cu pregatire in domeniu si experienta va fi in mod clar mai aproape de adevar si realitate, avand la baza date tehnice si statistice.Personal imi place sa fac evaluari in care sa iau in calcul cat mai multe lucruri evidente ( si in timp, si statistic ).

Link spre comentariu

Atunci toti platim impozit pe prostie pentru ca nu poti fi pregatit in toate domeniile. Dar aici intervine forumul unde cel care e nesigur pe decizia/cunostintele sale poate primi informatii hehe.

Link spre comentariu

Dupa atatia ani de forumeala as spune ca pentru necunoscatori se poate intampla ca forumul sa fie o sursa mai mare de dezinformare decat de informare.Multi se lasa sedusi de vorbe frumos mestesiugite.Pana nu inveti pe banii si pe timpul tau nu ai cum sa tragi concluzii corecte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări