Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ventilatie pivnita

Vizitator costangy

Postări Recomandate

Vizitator costangy

imi cer scuze daca a mai cerut cineva asa ceva , dar am nevoie de o schema care sa alimenteze un motor de 220V/0,3A timp de 10 min cu pauze de cate 5 min (sau un releu) pentru ventilatia fortata a unei pivnite la tara (timpii sunt relativi ,nu neaparat cat am precizat)Multumesc anticipat !!!am incercat cu coolere de calculator dar au un debit cam mic de aer si nu fac fata 3 de 120mm.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blazeu

2

• romicap

2

• Dr.L

1

• H Robert

1

Top autori în acest subiect

Vizitator costangy

ms , dar bunicu nu se pricepe el (ce e aia taica?) am de gand sa o folosesc timp indelungat .Pur si simplu bagat si scos din priza.am una(city......line parca) si nu tine minte ultimele setari.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator nykb2013

de ce nu cumperi mai degraba un aerisitor pentru cosuri care se monteaza pe o teava care este introdusa in pivnita si ai scapat si de consumul de curent si unde mai pui ca lucreaza si cind nu bate vintul (din cauza diferentei de temperatura...sau de presiune)

Link spre comentariu
Vizitator nykb2013

Eu am deja confectionate 2 dar intradevar este un pic de munca.Decit investitia cu motor si consum de curent mai bine cumperi una din inox care este in jur de 200 250 lei si o au mostenire si nepotii.....BAFTA

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cred ca ar fi trebuit sa incepi cu motivul pentru care doresti o aerisire mai intensa a pivnitei (beciului).Ai exces de umezeala, aerul miroase rau, altele?In acest anotimp pivnita e mai calda, asa ca se creeaza un curent de convectie care scoate aerul cald si il inlocuieste cu aer mai rece "de afara". Toata "chestia" e sa asiguram aceasta circulatie, fie prin formarea unui circuit prin care aerul cald sa poata urca printr-un horn de aerisire, fie apelind la ventilarea mecanica, insa a nu se uita de asigurarea unei cai de patrundere a aerului de inlocuire ( e surprinzator cate persoane care se "dau" pricepute omit faptul ca aerul scos de ventilator trebuie si inlocuit pe undeva - si constata ca "ventilatorul nu face fata"!)Functionarea cu pauze se realizeaza foarte simplu cu "priza programabila", indiferent daca e mecanica sau electronica. Diferentele sunt doar in domeniul pretului si al performantelor (aia electronica, mai scumpa, nu uita ora - apare un decalaj, in cazul unei intreruperi, pe programatorul mecanic, important in anumite aplicatii; in aceasta, nu - si poate avea mai multe "programe" (mai flexibila) si intrevale programabile mai mici (mecanic, 15-20 minute, electronic, 1 minut; in aplicatia aceasta, nu e important)Bunicu' oricum nu are nevoie sa o programeze, o programati dv si ea functioneaza "automat" (ca doar pentru asta ati dat banii pe "programabila" nu?)(am si eu la tara a automatizare pentru udare, in ideea ca soacra-mea poate uita sau fi ocupata la ora aia)Florin

Link spre comentariu

e surprinzator cate persoane care se "dau" pricepute omit faptul ca aerul scos de ventilator trebuie si inlocuit pe undeva - si constata ca "ventilatorul nu face fata"!)............................................................................................................................................De treaba asta se ocupa mama natura...Daca poti sa scoti aerul din pivnita ( tot ) vin si eu sa vad....

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Daca nu sunt 2 guri, una pe care sa intre aerul si una pe care sa iasa, preferabil in capetele opuse, randamentul oricarei solutii este jalnic - e ca si cum ai inchide ventilatorul intr-o cutie.

Link spre comentariu
Vizitator nykb2013

Pai si atunci este asa de greu sa faca a doua gaura diametral opusa si sa scape de cumpararea prizei si a ventilatorului? Eu am dat o parere dar nimeni nu este obligat sa o si puna in practica. Fiecare face cum crede de cuviinta. Bafta si sa ne spui ce solutie ai adoptat...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Ce-mi place mie cum "da pe-afara" desteptaciunea din unii, care-au auzit si de "vid".... A, nu e cel din locul unde trebuia sa fie niste....creier?

Ajung sa regret ca pierd timpul sa scriu ceva (poate doar pentru ca remarcile care se cred "inteligente" vin de la niste ....chibitzi?)

Mai bine iau o bere...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări