Miki Spaga Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 La indicatiile unui membru de pe acest forum am zis sa deschid aici un topic pt realizarea viitorului meu proiect.Si anume :O incinta pe 5 cai. 3 difuzoare pt joase, 1 medie, 1 inalta.Pe partea de joase o sa fie un difuzor de 45 de cm si 2 de 20 de cm.Eu ma gandeam sa-l fac pe compresie intr-o incinta inchisa de restul boxei pentru cel de 45 de cm. iar restul spatiului din "micuta boxa" sa revina difuzoarelor de 20 de cm.Boxa o sa aibe 110~120 de cm inaltime, 35 adcancime si 50 latime. Iar pt difuzorul de joase optasem pt un 50/35/50. (spatiul dedicat lui).Astept si eu pareri pro si contra legat de constructie.Multumesc. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 nu fii zgarcit la detalii daca vrei sfaturi-ce camera ai-la ce anume vor fi folosite-cam la ce difuri te-ai orientat-si un buget aprox individual sau per toate Link spre comentariu
radu8982 Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Ar fi recomandat sa faci pe 4 cai: [bass]-[bass-medii]-[medii-nalte]-[nalte]. Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Noiembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Hmmm...boxele in principiu o sa fie folosite intr-o camera ..de 15/16 mp sa zicem. Ascult muzica la calculator in special (recunosc). Deoarece nu am discuri cu toate formatiile. O sa fie folosite totusi destul de mult si pe analog... atat pe caseta cat si pe pickup (Onkyo CP-1046F) O sa aibe ocazia sper, sa "cante" un pink floyd, un zeppelin, queen, metallica etc. Si ce-i drept destul de mult jazz. (on-line ca acasa nu prea am nimic ) Personal mi le fac pt mine deoarece am ramas surprins sa vad ca la volum mic (si fara cutie ce-i drept) basul de la difuzoarele cele mari este unul placut, calm... (ce-i drept nu ascult nici minimale/maximale sa-mi bubuie casa). Le mai fac si pt simpla PREZENTA sa zicem...cand intra cineva la mine sa ramana blocat putin . In alta ordine de idei... Pt inalte o sa am 2 difuzoare Boschmann la care o sa adaug si palnii. Sper sa am timp sa le realizez din lemn. Ca vreau sa le dau cu lac sa fie frumos. In stilul boxelor mai vintage. (nu ma huliti dar nu vreau sa aleg alt tip sa zicem deoarece vreau sa imi incerc norocul cu palniile alea ) http://www.audio-heritage.jp/PIONEER-EX ... 01twin.JPG Pt medii am niste difuzoare Sony (am uitat modelul), pe care le am de ceva vreme. Personal, modul lor de "lucru" il gasesc unul bun. De fiecare data cand am umblat la egalizator si am accentuat mediile nu m-au dezamagit. Iar pt partea de bas o sa fie Phillips-urile astea "mici" si cu 4 difuzoare de 20 de cm.(2 pe fiecare boxa) La astea de 20 de cm mai "zabovesc" pentru ca "lovele" nu prea am. As opta pentru moment sa iau din astea mai ieftinute din magazine (gen blue tech ) Aici ce ziceti? Am sanse sa gasesc pe internet SH altele mai rasarite? Chestia e ca nu cred ca o sa gasesc 4 de acelasi tip ... @radu8982 hmmm...cum anume pot sa realizez ce-mi zici tu mie? Eu ma gandeam cand am zis 5 cai .. joase (phillips) medii-joase (2 x ??? ) - medii (sony) - inalte (bm) adica 5 difuzoare. Nu am formulat bine???Intreb ca la toate boxele de tipul acesta asa am gasit specificat. ACUM LEGAT DE FILTRELE AUDIO... nu prea am gasit pe net scheme pt asa ceva. la boxe in genul asta precum http://audio-database.com/JBL/speaker/4350BWX-e.html ..... ce filtre foloseau ?? poate cineva sa-mi dea si mie niste link-uri ceva sau scheme ?? Banuiesc ca tot ceva pe 3 cai (nu am auzit de filtru pe 4 cai....). Sau sunt folosite 2 filtre complet separate ( 1 fiind doar pt difuzoarele mari si al 2-lea pt restul ..gen 1-way / 3 way ) si in spate la borne se alimenteaza separat fiecare din ele? Link spre comentariu
radu8982 Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Quadrall all craft 4000 au filtru pe 4 caii, are 2 wofere unu scaote bass altu bass si voce mai e un dif de medii care musca si un pic din nalte,si a mai ramas unu de nalte. Link spre comentariu
radu8982 Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 O poza cu filtrul. Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Noiembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Hmmm...deci exista.acum o schema ceva? ca nu am cunostiintele necesare sa imi dau seama dupa filtru.o sa caut si eu pe net intre timp LOGIC...ca nu stau degeaba ...referitor la filtre..daca reusesc si pun mana pe o schema. componente in Romanica...(Craiova) pe la magazinele de specialitate gasesc? sau acolo se aduce mult si ieftin...automat prost? Link spre comentariu
radu8982 Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Am gasit un site in care scrie putin de crossover pe 4 cai. http://lenardaudio.com/education/06_x-over.html Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 referitor la filtre..daca reusesc si pun mana pe o schema. componente in Romanica...(Craiova) pe la magazinele de specialitate gasesc? sau acolo se aduce mult si ieftin...automat prost?nu o sa gasesti asa ceva pt nevoile talee destul de greu ce vrei tu sa faci si solutia nu se gaseste la magazin(si asta pt ca nici nu cunosti mare lucru despre difuzoarele folosite).Componente(adica piese) se gasesc acum usor pe net daca nu ai in oras, si mai ieftine si mai scumpe,dar conteaza functia lor nu firma.Degeaba pui Mundorf daca nu-si face treaba cred si ca e cam mult ce vrei tu sa faci in 16mp,o sa fie mai mult zgomot si mai putina calitate.Eu nu as merge pe mai mult de 12' pe joase si maxim 3 cai(dar e doar parerea mea) Degeaba suna bine in mana difurile mari,in cutie se va schimba drastic acest aspect,mai ales daca nu e dimensionata corespunzator cea mai simpla solutie pt tine e sa faci subwofere amplificate separat si astfel vei putea corecta si raspunsul dupa nevoi si boxe pe 3 cai,si daca nu sunt fonduri ,poate cu un singur midbas de 10' in loc de 2 de 8 va trebui insa sa fii sigur inainte sa tai lemnele ca toate au spl suficient pt ce ti-ai propus filtrul ala de la quadral e o chestie low cost,o zidarie de filtru pt ce se vrea, adica pe 4 cai,atat ca numar de componente cat si calitatea pieselor.Nu il lua ca pe o referinta Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Noiembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 sincer sa fiu si in urma sfatului tau .... cred ca spre asa ceva o sa ma indrept... si anume ... o sa o construiesc ca O SINGURA incinta, dar separata. partea de sus fiind pe 3 cai, iar partea de jos fiind doar pt bas.Si o sa folosesc un amplificator pt fiecare din ele. 3 cai + sub .Acum ce vreau sa va intreb..deoarece am citit despre "frecvente" in ultimul timp destul de mult.Am gasit grafice care indica sa zicem cea mai buna frecventa de la 0 hz la 300 de hz ..ca fiind optima, pentru difuzorul folosit pentru "sub".Personal nu doresc bubuielile alea de sub-auto in casa....asa ca alegand aceasta frecventa, nu o sa "beneficiez" de faimosul "bum-bum-bum" din masinile alora de pe strada? Sau atata vreme cat ascult muzica totusi buna si nu bubuieli (house, dnb etc) nu o sa am parte de efectul ala de bubuiala? Link spre comentariu
Yoshiro Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Salut, ideea din spatele proiectul mi se pare ok si merita mai multa atentie. Este nevoie totusi de mai multe informatii despre difuzoare, macar poze, dimensiuni, serie. Nu vad rostul la 2x8", ptr un 18" pe bass mergi mai bine pe 10" la medii-bass. Despre diful SONY si cel de inalte nu stim mai nimic. Ca si inspiratie cauta JBL 4345, mai jos ai link catre manual. Vei gasi referire si la impartirea benzii de lucru. Manual JBL4345 Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 scuze de postarea mea tarzie...serviciul imi ocupa aproape tot timpul.... merci de link.o sa-l studiez si cred ca renunt in final la difuzoarele de 20 de cm...ma cam complic ce-i drept.momentan constructia se afla tot in acelasi stadiu...adica in stadiul de proiectare.Uzina auto de la Craiova e pe primul loc momentan....(ca doar ea finanteaza boxele)...iar lumea daca vrea sa cumpere Ford B-max ..trebuie sa-l produc Va tin la curent.Dif de medii e un sony Średnica zewnętrzna 132mmRozstaw otworów mocujących 140mmŚrednica otworu montażowego 122mmGłębokość montażowa 77mmMoc znamionowa 100WImpedancja 6ohmPasmo 50-5500HzSkuteczność 90dB/W/mXmax 12mmFs 57HzQts 0,32Vas 24liar cele de inalte 1khz-20khz110 db8 ohm50 W RMSCam astea-s singurele date pe care le am despre ele. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Diful de medii Sony e mai mult woofer. Mai bine mergi pe ceva dedicat de medii con tot 5" care sa urce aproape de 10k. Beyma 5M30 imi vine in minte. Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Decembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Sper sa am timp saptamana asta (cu toate ca e tot acelasi program de cacao la serviciu) sa ma duc sa-mi tai placile pt boxe.Ca si constructie finala o sa fie pe 3 cai, iar difuzorul de bas o sa fie cel mare de 45 de cm, inaltele sunt cele prezentate.acum pe partea de medii sa vedem ce ieseVa tin la curent Link spre comentariu
Miki Spaga Postat Decembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Buuun...ieri mi-au sosit placile.Azi am intrat in concediu 1 luna..si demaram proiectul.Va tin la curent, sper ca maine sa pot sa tai gaurile pt difuzoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum