relucavnic Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Vreau sa imi fac un amplificator cu tda1514a dar nu stiu ce schema sa aleg. Transformator o sa folosesc traful dintr-o statie WEGA are 22.7V si 250W(specificatia de pe el).Cam cati wati o sa scoata acele integrate alimentate la o tensiune de 25V?Si dacac puteti sa imi ziceti o schema ce a mai fost incercata si sa imi dati si cablajul(nu ma pricep prea bine cu eagle ). PS':Tda-urile sunt dintr-un televizor philips si nu stiu sa le pun la lucru pentru pe placa mai are si un microprocesor TDA8421 si nu stiu cum trebuie legate toate mufele pe acolo sunt foarte multe.Modulul arata aproximativ asa http://obrazki.elektroda.net/28_1260892687.jpg Link spre comentariu
popa ionut Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Te dezamagesc dar integratul asta se alimenteaza cu doua tensiuni sa zic asa mai pe intelesul tau ceva de genul +25Vcc si -25Vcc deci traful tau nu este bun..schema si cablaj o gasesti aici http://www.electronica.mk/all_articles/ ... A1514.html Link spre comentariu
K1nderu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 poti incerca asta la transformator,bafta! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 E cam riscant, transformatorul pe care îl deţine furnizează aproape 23 V şi în momentul alimentării s-ar depăşi valoarea maxim admisă de +/- 30 V. Căderea de tensiune nu cred că ar compensa acest neajuns, consumul fără semnal fiind mic, de câteva zeci de mA. În plus, fiind o redresare monoalternanţă, condensatoarele de filtrare ar trebui să aibă capacităţi destul de mari.O rebobinare a secundarului ar fi de preferat, puterea transformatorului permiţând lejer alimentarea unui montaj stereo. Link spre comentariu
relucavnic Postat Noiembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Transformatorul are priza mediana asa ca nu imi fac probleme numai la partea de filtrare si redresare ca am 32V ma gandeam sa fac cumva sa cobor tensiunea nu se poate cu stabilizator sau ceva? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Încearcă să fii cât mai coerent atunci când dai nişte date.Abia acum spui că transformatorul are priză mediană.Acei 22,7 V sunt măsuraţi între unul din capete şi mediană, sau între cele două capete ? Link spre comentariu
relucavnic Postat Noiembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Acei 22,,7V sunt masurati intre mediana si un capat. Intre capeta am 46V.(Scuzati ca nu am dat de la inceput toate detalile).Acest integrat scoate 40W sau nu? Link spre comentariu
K1nderu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Transformatorul are priza mediana asa ca nu imi fac probleme numai la partea de filtrare si redresare ca am 32V ma gandeam sa fac cumva sa cobor tensiunea nu se poate cu stabilizator sau ceva? aici spui ca scoate 32v si mai sus 46v deci cat scoate pana la urma?banuiesc ca scoate +/-22.7v AC si +/-30v DC nu prea ai ce stabilizatoare sa folosesti ar trebui sa rebobinezi traful! uite si datasheetul integratului http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/philips/TDA1514.pdf Link spre comentariu
relucavnic Postat Noiembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 aici spui ca scoate 32v si mai sus 46v deci cat scoate pana la urma? banuiesc ca scoate +/-22.7v AC si +/-30v DC nu prea ai ce stabilizatoare sa folosesti ar trebui sa rebobinezi traful! uite si datasheetul integratului http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/philips/TDA1514.pdf Deci nu ai inteles sa iti spun asa intre mediana si un capat am 22.7V si intre amandoua capete am 46V asta fara redresare si filtrare. Link spre comentariu
K1nderu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Si ai doua variante ori bobinezi traful,ori cumperi altul cu tensiunea 2x18vAC Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Părerea mea e că-i păcat să modifici transformatorul numai pentru că deţii acea placă. Aşa cum e acum îl vei putea folosi pe viitor la alte proiecte mai ambiţioase. Încearcă să faci rost de altul sau chiar să-ţi construieşti tu singur unul (fie şi de putere mai mică), împreună cu placa respectivă va constitui un exerciţiu extrem de util. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 ...banuiesc ca scoate +/-22.7v AC si +/-30v DC...Atentie la ce scrii, nu exista "+" sau "-" in curentul alternativ "AC", se poate exprima o tensiune simetrica in mod corect cam asa 22,7-0-22,7, sau pur si simplu 2x22,7Vac, avand in vedere ca este sectiunea incepatorilor am simtit nevoia sa atrag atentia asupra acestui fapt, asadar fii mai atent Dragos ca am observat de multe ori mesaje eronate din partea ta, daca nu esti sigur 100% pe tine e mai bine sa te abtii. @relucavnic intotdeauna cea mai de incredere sursa de informatii trebuie sa fie pdf-ul componentei respective, acolo vei gasi atat scheme recomandate garantat functionale cat si explicatii detaliate despre produsul respectiv si caracteristicile sale, astfel incat atunci cand ceri o schema cu un integrat inainte sa o faci cauta si tu pdf-ul sau ca nu e greu si vorba lui 'Iantu, citeste ca nu urzica. In alta ordine de idei traful asa cum s-a mentionat este prea mare, va depasi tensiunile maxim admise de integrat si trebuiesc reduse, se poate face fara dificultati si cu un stabilizator nu-i bai, daca esti interesat pot concepe o schema exemplificativa. PS: Scuze pentru off in avans dar cred ca ar trebui deschisa o tema la sectiunea incepatorilor cu titlul Problemele lui Relucavnic, la cat de multe subiecte deschide chiar ar fi mai util A fost o gluma, sper ca ati inteles asta. Link spre comentariu
K1nderu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 asa e m-am exprimat gresit Link spre comentariu
relucavnic Postat Noiembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Domnule Marian nu ma supar.Eu incerc sa inat acuma si de aia ma gandeam ca tot sunt la sectiunea incepatori o sa pot sa acumulez cateva cunostinte despre electronica.O sa caut un alt transformator si o sa incep constructia amplificatorului. Cred ca o sa pun un transformator din Tesla (magnetofon) are 12-0-12 si dupa redresare si filtrare ajunge la 20V asa ca cred ca este deajuns.Tot din tesla o sa iau si vumetrele imediat ce o sa imi dau seama cum functioneaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum