Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect ciocan de lipt 400-500w

alpyne

Postări Recomandate

Va salut pe toti.As vrea dupa cum spune si titlul sa construiesc de la 0 un ciocan de lipit.400w cred ca mi-ar fi de ajuns dar nici 500w nu mi-ar strica.Nu vreau sa-l cumpar vreau sa-l construiesc singur.Il voi utiliza la cositorit tabla zincata si nu numai.O schema daca se poate sau niste sfaturi ar fi binevenite.Nu stiu de unde sa incep,materiale posed.Multumesc

ratza edit: mutat la DIY

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• molioa

2

• alpyne

2

• GeoMar

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce schema iti trebuie...? cumperi o rezistenta bobinata de de 500 sau mai mare, cauti un izolator ceramic pe care sa o bobinezi, varful de Cu si te apuci de lucru. Si daca tot il faci de putere asa mare si vei lucra mult, iti recomand sa-ti cumperi si un termoregulator pe care sa-l adaptezi la el -faci economie la curent, si iti protejeaza si rezistenta.

Link spre comentariu

Daca vrei sa-l folosesti la lucrari de tinichigerie -burlane- de 500w este prea slab. Eu as pune o rezistenta de 7-800w pentru ca, elementul de Cu, trebuie sa fie mai masiv decat cele din poze.

Link spre comentariu

Imi cer scuze daca am postat in locul nepotrivit.Eu am testat ieri pe frig la un vecin pe cel romanesc de Curtea de Arges de 400w si a lipit bine nu foarte bine si cu cositor de 30 de ani de calitate inferiara.Cu lp 60 din prezent merge exemplar la jgheaburi.Poate daca era de 500w era numai bun dar mai mare nu-si are rostul.Vara merge exemplar asta de 400w.E vorba de cel din link http://www.bazaalfa.bizoo.ro/vanzare/22 ... lipit-400W

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări