Vizitator nedeasorin Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Am navigat puţin pe site-ul dumneavoastră şi mi-am dat seama că ar putea să îmi fie de mare folos să îmi deschid account şi să învăţ cât mai multe despre electronică. Am acum o problemă la care nu găsesc răspuns. Am cumpărat o mufă „tată” video out și am încercat să o lipesc de mijlocul unui cablu coaxial. Zadarnic. Am muiat vârful pistolului în sacâz de m-am urât. Am folosit fludor, care după căte știu are pastă în mijloc. Acesta, după topire, nu vrea nici cum să adere la piesele de lipit. Aparent stă acolo, dar la cea mai mică mișcare cade. Care ar putea fi cauza? Cum ar trebui să procedez ca lipitura să fie trainică? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Incearca sa cureti bine zonele pe care vrei sa aplici fludorul cu alcool izopropilic, eventual slefuieste-le putin cu niste smirghel fin. Intr-adevar, mufele ieftine din comertul nostru sunt groaznice cand trebuie sa cositoresti fire pe ele. Link spre comentariu
valangjed Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Citeste , mai atent , sectiunile , "tutoriale" si "sectiunea incepatorului" din acest forum.La sectiunea "tutoriale" , o sa afli ca nu folosesti sacaz pentru lipituri ci ceea ce se numeste "flux" ,adica sacaz , colofoniu (sau cum vrei tu sa-i spui) dizolvat in alcool izopropilic. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Citeste , mai atent , sectiunile , "tutoriale" si "sectiunea incepatorului" din acest forum.La sectiunea "tutoriale" , o sa afli ca nu folosesti sacaz pentru lipituri ci ceea ce se numeste "flux" ,adica sacaz , colofoniu (sau cum vrei tu sa-i spui) dizolvat in alcool izopropilic. Aiurea! nu cred ca scrie asa ceva. Eu folosesc saciz fara nici o jena. Ar trebui sa inmoi virful statiei de lipit in solutie alcoolica?? Si de fapt "fluxul" este folosit intr-adevar la lipire dar e compus din alte chimicale nu din saciz dizolvat. Referitor la problema cu mufa, ai cumparat ceva de proasta calitate sau care a fost pastrat in conditii improprii. Curata cu un cutitas zona in care vrei sa cositoresti si trebuie sa mearga! Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 o sa afli ca nu folosesti sacaz pentru lipituri ci ceea ce se numeste "flux" ,adica sacaz , colofoniu (sau cum vrei tu sa-i spui) dizolvat in alcool izopropilic.Eu folosesc saciz simplu de cind ma stiu, fara probleme. In privinta "fluxului", gresesti, acolo este un amestec mult mai complex decit il descri tu, contine chiar si stearina! E drept, sacizul nu merge la lipit pise din fier, in acest caz se foloseste apa tare si tipirig, dupa care sa spala bine. Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Marele Savant are dreptete. Terminalele acelor mufe sunt nichelate si nu pot fi cositorite decat foarte greu. Daca insistam cu ciocanul (pistolul) de lipit exista riscul de topire al plasticului in care sunt incastrati acei pini. O metoda, cum a spus si el, este aceia de a elimina stratul de nichel prin metode mecanice (cu o pila fina, smirghel, cutit). O alta metoda, mult mai usoara, este aceia de a decapa suprafata de lipit cu o picatura de acid ortofosforic cu ajutorul unei scobitori. Dupa aplicarea acestei picaturi de acid ortofosforic aliajul de lipit va adera instanstaneu la terminal. Este recomandat , dupa lipitura, sa se stearga zona cu un tampon imbibat in alcool (poate fi si spirt medicinal, nu neaparat alcool izopropilic). Acidul ortofosforic nu este periculos, este folosit mult in laboratoarele de cofetarie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum