xragon Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 AM UN MULTIMETRU M890G SI AM VRUT SA MASOR CURENTUL DE LA PRIZA si am facut cum este in imagine ( mia sarit siguranta (am pus-o la loc nu avea nimik) si ma intreb de ce?) ASTA ESTE GRAV... DAR VREAU SA STIU DE CE MIA SARIT SIGURANTA AM DINTRACEA NOUA ,GEN INTRERUPATOR....HEEEELLLLPP Link spre comentariu
manely Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Din ce observ ai comutat aparatul pe Amperi(intensitate) si este normal sa-ti "sara" siguranta deorece tu practic ai facut un scurt, cand masori intensitatea intr-un circuit legi aparatul(ampermetrul) in serie cu consumatorul.Tu trebuie sa comuti pe Volti(tensiune) si sa pui testerul in "gaura" pe care scrie V .Sper ca ai inteles, imi cer scuze dar nu am talentul de profesor. Link spre comentariu
popa ionut Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 nu credeam ca o sa aud asa ceva vreodata.....dar uite ca am intalnit si situatia asta....nu se poate masura curentul direct la priza,risti sa strici si aparatul si sa arzi sigurantele...daca chIar vrei sa masori curentul care il poate furniza priza ta ia o rezistenta de sarcina de 2..3KW si inseriaz-o cu ampermetrul...abia atunci iti poti face o idee de cat curent furnizeaza...aceea priza.....NU SE INTRODUCE DIRECT APARATUL PE A IN PRIZA!! Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Ai facut o mare greseala. La priza poti masura tensiunea, nu poti masura curentul maxim pe care il poate da priza, asta pentru ca acesta se determina dupa cablurile folosite, prize, retea, etc. Curentul printr-un circuit este dat de consumator, de aceea ampermetrul se inseriaza cu acel consumator pentru a masura curentul prin el. Ampermetrul are rezistenta interna aproape 0 (zero) deci asta inseamna ca tu faci scurtcircuit cand il legi in paralel la priza sau la orice altceva. I=U/R asadar daca R tinde la zero atunci I tinde la infinit. Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Va multumesc mult de tot spre fericirea mea nu am ars aparatul .... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum