ASZ12 Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 salut!!daca am doua(sau mai multe),generatoare(E;r) legate in paralel dar de tensiuni diferite formula corecta de calcul pentru ele:E1/r1 +E2/r2 este corecta ???stiu ca legarea mai multor surse identice este: E(tot)=E iar r(tot)=r/nmultumesc!! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 generatoare(E;r) legate in paralel dar de tensiuni diferite...Nu vă mai bateţi capul pentru un nonsens, în paralel se leagă numai surse care au aceeaşi tensiune ! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Corect, curentul debitat poate să difere, dar tensiunea trebuie să fie cît de cît egală.Asta e o temă la şcoală? Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Daca se leaga in paralel surse cu tensiuni diferite, tensiunea la borne va fi cea a sursei cu tensiunea cea mai mica, ea este cea care dicteaza, le va forta pe toate celelalte. Este firesc sa aiba loc egalizarea potentialelor.Este total contraindicat sa se lege in paralel surse cu diferente mari de tensiune, pentru ca asta provoaca circulatie de curenti intre surse, in loc ca sursele sa debiteze integral numai in sarcina. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Cazul e similar cu legarea în paralel a secundarelor trafo, care s-a şi discutat mai demult. Link spre comentariu
ASZ12 Postat Noiembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 stiu ca nu se leaga in paralel doua generatoare diferite(cu t.e.m dif.cu r dif),de fapt este contraindicat dar in problemele de fizica pt bac am intalnit asa ceva si nu am de ales trebuie sa ma informez pe tema aceasta ! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Aş fi destul de curios să văd enunţul complet şi nealterat al unei astfel de probleme. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Dupa cum spune si cristian_draghiescu, pana nu stim enuntul exact al problemei nu facem decat sa presupunem, asa ca "presupun" si eu un link: http://www.allaboutcircuits.com/vol_3/chpt_8/8.html Link spre comentariu
rus_dorin Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Foarte bun raspuns dat de em2006 vor circula curentii prin surse si tensiunea finala va fi data de sursa cu tensiunea cea mai mica. Poti sa legi doua generatoare identice in cazul in care vrei sa dublezi curentul furnizat ( de exemplu generatorul tau furnizeaza un curent de 4 amperi si tu ai nevoie de 6 amperi legi doua generatoare de 4 amperi in paralel si furnizezi lejer cei 6 amperi necesari, deorece sursa ta poate furniza 8 amperi), la fel este cu legarea in serie cand dublezi tensiunea. Bineinteles rationamentul este valabil pentru mai multe surse. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Da, într-adevăr, răspunsul este complet, dar ca să-l înţeleagă trebuie să cunoască teoremele lui Kirchhoff. Or, după cum a enunţat problema (el numeşte formulă... o biată sumă !), tare mi-e că... e degeaba. formula corecta de calcul pentru ele:E1/r1 +E2/r2 este corecta ??? Link spre comentariu
Vizitator kataklysm Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 Buna ziua,Ma pregatesc pt un examen.Cum pot rezolva problema din captura atasata?multumesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 (editat) Cel mai bine ar fi învățând cursul . Indiciu suplimentar - 7V. EDIT Mi-am dat seama că s-ar putea înțelege greșit . E liniuță ( dash) , nu e minus . Deci 7V . Editat Mai 26, 2016 de UDAR Link spre comentariu
ratza Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 Ca-n linkul dat de LiviuM. Link spre comentariu
lrai Postat Mai 26, 2016 Partajează Postat Mai 26, 2016 (editat) Domnul kataklysm am un sfat, daca nu reușești să rezolvi problema asta singur înseamnă că ai pierdut timpul degeaba la scoala, si domeniul ăsta nu e de tine. E valabil si pt. cei de pe forum care nu au idee cum se rezolva. Editat Mai 26, 2016 de lrai Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum