Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentator hp dv7

shark020

Postări Recomandate

am un alimentator pentru un hp dv 7 si nu mai functioneaza doresc daca are cineva unu defect pe acasa ma intereseaza tranformatoru coborator de tensiune din el (19V). rog ca utilizatori sa nu critice de ce nu iau altu pentru ca am altu iar asta am ambitia de a incerca sa il repar

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• shark020

2

• mircea888

1

• porscheg

1

Top autori în acest subiect

Acel alimentator nu functioneaza chiar cum iti imaginezi tu.Este o sursa in comutatie, transformatorul acela este foarte diferit de unul de retea.Daca vrei sa incerci sa-l repari incepe cu urmatoarele chestii in ordinea asta:-verifici daca firul de iesire nu este in scurt, adica daca ai scurt la bornele condensatorilor de filtraj de la iesire(aia la 25V)-verifici diodele din secundar traf si mosfet din primar traf-verifici daca ai 320V pe condensatorul de filtraj din primar-daca pana acum toate sunt bune ar merge sa incerci sa schimbi si condensatorii de filtraj de pe iesire (aia la 25V de care ziceam mai sus).Vezi ca exista riscul de a te electrocuta ! Daca nu te pricepi atunci nu te apuca de asa ceva.Bine ar fi sa inseriezi un bec de 40W/220V in locul sigurantei sau pe firul de alimentare, asta in caz ca faci vreun scurt pe acolo.

Link spre comentariu

Nu stiu modelul dar la noi la firma s-au inlocuit multe alimentatoare HP si aproape toate aveau intrerupt firul central sau scurt intre firele de iesire.In nici un caz traful nu se defecteaza.Nu mai lucrati cu 220v daca nu aveti experienta sau macar folositi un traf separator(desi e cam rar folosit in Romania)

Link spre comentariu

multumesc pentru sfat am habar cat de cat, cablu a fost schimbat impreuna cu condensatorii pana sa crape de tot alimentatoru acu am schimbat si mosfetu final care incinge foarte rau tensiune am pe condensator 300v iar la transofrmatoru final am intrare tensiune dar iesire nu e de loc

Link spre comentariu

Nu mai stiu sigur daca DV7 are alimentator cu 3 fire. Daca e cu 3 fire dupa reparare nu-l folositi in laptop pentru ca buseste placa de baza. Cel cu 3 fire nu lucreaza "clasic" doa cu 19V. Are +/- pe camasile interioara/exterioara si un 4V pe pinul central. E un pic mai complicat.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări