adi1967 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Condensatorii sunt de ordinul picoFarazilor(pF).Pentru a creste frecventa trebuie reduse (micsorate) valorile.Pentru a creste plaja de acoperire a benzii condensatorii pader trebuie mariti(C6 si C16). Link spre comentariu
gigiones Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 atentie mare la tipul blocului ykw care echipeaza aparatul !!!...sunt tabele diverse cu valori diferite in functie de tipul blocului ykw !!!, inainte de operatie mai documentati-va, sunt multe sfaturi pe aici ; unele bune altele eronate.....cu ceva experienta cred ca o s areusiti !, bafta.iar daca si-a mai bagat cineva nasul in el , ai nevoie de foarte multa bafta ! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Aici ai schema si valorile modificate ale componentelor la alt model de bloc UUS (UKV-2-01S OIRT respectiv UKV-2-01E CCIR). Link spre comentariu
gigiones Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 multumesc @remus68 pentru confirmare, cand o sa am timp poate gasesc si eu alta varianta....tipul blocului ykw se poate gasi stantat pe capacul acestuia. Link spre comentariu
electricianul98 Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Acum m-am uitat sa vad ce bloc ykw are si scrie pe capacul acestuia ykb-c si un 46. Deci ce componente ar.trebui sa modific?c6 si c16? Scuzati-ma ca-s putin cam stresant , dar nu stiu mai nimic despre radiofrecventa si vreau neaparat sa trag acest radio in banda, caci din cate vad nu e prea greu, dar trebuie sa stiu exact ce componente sa inlocuiesc. Link spre comentariu
electricianul98 Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Deci am desfacut blocul si am scos c2, c3, c6, c8, c9, c10, c12, c16, c19, c20 si r7. Nu am inlocuit decat c6 cu un condensator de 100 si c16 cu unul de 68, deoarece alte valori nu am gasit. Dupa anul nou o sa cumpar restul condensatoarelor de la un magazin de electronice si voi monta si restul condensatoarelor.Va multumesc mult pentru ajutorul acordat si va doresc sarbatori fericite. Link spre comentariu
jorj2010 Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Condensatorii sunt de ordinul picofarazilor, in general ceramici! Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Dupa inlocuirea condensatoarelor trebuie ajustate si bobinele pentru acoperirea benzii (L3) si pentru semnal maxim (L1/L2). Link spre comentariu
Vizitator Dimitrie2013 Postat Iunie 15, 2014 Partajează Postat Iunie 15, 2014 din ce văd în imagine, se pare că cineva i-a chinuit antena... am găsit scheme și alte info despre aparat: http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/main.nsf/wcatalid/0002286 click pe link-ul Servisny navod Link spre comentariu
Vizitator dorin1961 Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Multumesc pt.schema Selena 216;este lizibila si se intelege bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum