AlexDima Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Buna ziua, am un radio Selena B-216 care l-am primit de la o cunostinta,l-am bagat in priza si functioneaza , nu prea ma pricep la radiouri, nu stiu in ce an s-au fabricat si unde, astept pareri! Link spre comentariu
popa ionut Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Produs de URSS anul 1979.. http://www.radiomuseum.org/r/minsk_radi ... 16b21.html Link spre comentariu
Vizitator giurgescu Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Arata bine, a fost "consarvat " cu grija, pacat ca Fm-ul e in banda est! Link spre comentariu
gigiones Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 se poate trage in banda vest, si cu ceva mentenanta mai poate functiona 30 de ani !, cel putin ... Link spre comentariu
jorj2010 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Daca nu ai ce face, vinde-l, am vazut Selena la vanzare incepand cu 40RON, iar modelul 216 este unul mai recent, are fm-ul cu 3 tranzistoare! Link spre comentariu
augustin87r Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Il puteti vinde. Eu am cautat mult timp Selena cu banda FM Vest, dar nu am gasit. Acum nu mai am bani de altul + ca m-am atasat de cel pe care il am acum Link spre comentariu
jorj2010 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Tocmai ca B216 are banda FM de 65-74MHz. Din seria asta, B215 si B217 a trebui sa aiba banda vest!Si pe mine ma intereseaza unul cu banda vest din fabrica, am deja 3 Selena cu banda est, din care 2 le-am tras " in banda", si inca un sasiu fara carcasa, nu mai am loc de altele, decat daca ar fi unul ce FM vest din fabrica! Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Pastreaza-l...un radio foarte bun nu se vinde ! Am si eu unul asemanator sinu l-as da pe nici un radio fabricat acu` Link spre comentariu
Vizitator Liviu Mic Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Eu am un selena B215 dar este tot cu FM est ! Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 E un aparat foarte bun, merge bine cu antena exterioara, dar comutatorul de game e cam pacatos si necesita intretinere. Merita sa fie pastrat pentru AM, pentru FM-vest se gasesc destule aparate ieftine si bune. Link spre comentariu
AlexDima Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Vreau sa il vand, poate o sa gasesc undeva, o sa postez in alta parte pe forum daca se poate, ma interesez, e pacat de el, eu nu il folosesc! Link spre comentariu
electricianul98 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Buna seara!Posed si eu un astfel de radio(selena b216) si as vrea sa-l trag in banda, sa prinda frecventele 88-108fm, dar nu prea stiu cum. Pana acum nu am lucrat decat cu amplificatoare audio si cateva surse in comutatie, deci despre radiofrecventa nu stiu mai nimic. As vrea daca se poate sa ma ajute cineva care stie despre ce e vorba si sa-mi dea niste explicatii detaliate despre cum as putea sa-l trag in banda, eventual ce condensatoare ar trebui sa modific ,sau bobine. Sper ca nu cer prea mult. Daca e cineva care poate sa ma ajute, i-as ramane profund indatorat.Am atasat mai jos si schema.O seara buna. SELENA 216 schema.pdf SELENA 216 schema.pdf Link spre comentariu
adi1967 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Trebuie schimbat doar ce este trecut in tabel fara interventii la bobine . Link spre comentariu
jorj2010 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Fa exact ce a spus Adi, modifica cei cativa condensatori, dupa tabelul de langa blocul de FM, si daca se lucreaza cu atentie, se poate obtine un rezultat bun. Condensatorii sunt destul de ieftini la un magazin specializat. E un pic mai greu de ajuns la piesele astea dar cu rabdare se rezolva! Link spre comentariu
electricianul98 Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Ok, asa voi face. Maine ma apuc sa inlocuiesc acei condensatori din tabel. Amtotusi o intrebare:valorile condensatoarelor sunt de ordinul nanofarazilor?oricumvoi vedea asta maine, cand ii voi inlocui, dar am zis sa stiu de acum ce valori sa caut.A, si ar mai fi o intrebare:eu am umblat azi putin prin el si am umblat putin la acea inductanta L2, va afecta cu ceva banda de frecventa? Oricum o voi regla inapoi cum a fost.Va multumesc mult.pentru ajutor si va doresc o seara buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum