Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Selena B-216

AlexDima

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electricianul98

4

• jorj2010

4

• gigiones

3

• AlexDima

2

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Tocmai ca B216 are banda FM de 65-74MHz. Din seria asta, B215 si B217 a trebui sa aiba banda vest!Si pe mine ma intereseaza unul cu banda vest din fabrica, am deja 3 Selena cu banda est, din care 2 le-am tras " in banda", si inca un sasiu fara carcasa, nu mai am loc de altele, decat daca ar fi unul ce FM vest din fabrica!

Link spre comentariu

E un aparat foarte bun, merge bine cu antena exterioara, dar comutatorul de game e cam pacatos si necesita intretinere. Merita sa fie pastrat pentru AM, pentru FM-vest se gasesc destule aparate ieftine si bune.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna seara!Posed si eu un astfel de radio(selena b216) si as vrea sa-l trag in banda, sa prinda frecventele 88-108fm, dar nu prea stiu cum. Pana acum nu am lucrat decat cu amplificatoare audio si cateva surse in comutatie, deci despre radiofrecventa nu stiu mai nimic. As vrea daca se poate sa ma ajute cineva care stie despre ce e vorba si sa-mi dea niste explicatii detaliate despre cum as putea sa-l trag in banda, eventual ce condensatoare ar trebui sa modific ,sau bobine. Sper ca nu cer prea mult. Daca e cineva care poate sa ma ajute, i-as ramane profund indatorat.Am atasat mai jos si schema.O seara buna.

SELENA 216 schema.pdf

SELENA 216 schema.pdf

Link spre comentariu

Fa exact ce a spus Adi, modifica cei cativa condensatori, dupa tabelul de langa blocul de FM, si daca se lucreaza cu atentie, se poate obtine un rezultat bun. Condensatorii sunt destul de ieftini la un magazin specializat. E un pic mai greu de ajuns la piesele astea dar cu rabdare se rezolva!

Link spre comentariu

Ok, asa voi face. Maine ma apuc sa inlocuiesc acei condensatori din tabel. Amtotusi o intrebare:valorile condensatoarelor sunt de ordinul nanofarazilor?oricumvoi vedea asta maine, cand ii voi inlocui, dar am zis sa stiu de acum ce valori sa caut.A, si ar mai fi o intrebare:eu am umblat azi putin prin el si am umblat putin la acea inductanta L2, va afecta cu ceva banda de frecventa? Oricum o voi regla inapoi cum a fost.Va multumesc mult.pentru ajutor si va doresc o seara buna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări