Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta cu HP-15W + tweeter seria PHT

fum3z

Postări Recomandate

Nu are importanta amplasarea rezonatoarelor atat timp cat sunt amplasate pe partea frontala a incintei :smt003 .Daca nu ai loc in fata poti sa pui si in spatele cutiei...chiar in dreptul magnetului difuzorului de bas.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fum3z

9

• radue

8

• yuly4you

6

• Mircea Bartic

4

Top autori în acest subiect

Din ce ammai citit eu nu se recomanda absolut deloc ca prin rezonator sa se paota vedea difuzorul...deci nu e prea buna pozitioanrea lui in spatele magnetului...recomandabil ar fi in pe partea din fata a incintei...

Link spre comentariu

Din ce ammai citit eu nu se recomanda absolut deloc ca prin rezonator sa se paota vedea difuzorul...deci e prea buna pozitioanrea lui in spatele magnetului...recomandabil ar fi in pe partea din fata a incintei...

nush pe unde am citit eu asta...oricum chiar pe aici pe forum,cu amplasarea portului in spatele magnetului.In fine eu nu as fi apelat la aceasta metoda decat daca as fi obligat...Vezi ca ai gresit acolo cand ai zis ca e prea buna pozitionarea :weedman:
Link spre comentariu

stiu ca poate suna ciudat, dar cea mai buna amplasare a tubului rezonator la o incinta este pe una din laterale, , iar un tub de diametru D se amplaseaza la o distanta de cel putin D fata de orice perete(de regula spatele si partea de jos) eu am pus tubul in lateral la un BR cu GZTW38T, si se vede diferenta....fata de cum se auzea cand era in fata....la subwoofer merge, dar la nishte full-range-uri se cam strica aspectul....dar oricum, in nici un caz tubul nu se va amplasa in spatele difului....in nici un caz....aerul tot ar iesi direct prin tuburi......

Link spre comentariu

stiu ca poate suna ciudat, dar cea mai buna amplasare a tubului rezonator la o incinta este pe una din laterale, , iar un tub de diametru D se amplaseaza la o distanta de cel putin D fata de orice perete(de regula spatele si partea de jos) eu am pus tubul in lateral la un BR cu GZTW38T, si se vede diferenta....fata de cum se auzea cand era in fata....la subwoofer merge, dar la nishte full-range-uri se cam strica aspectul....dar oricum, in nici un caz tubul nu se va amplasa in spatele difului....in nici un caz....aerul tot ar iesi direct prin tuburi......

wrong!mai studiaza putin rolul portului :yawinkle:
Link spre comentariu

Atunci e "wrong" si faptul ca, cel putin la prtea de bass, la subwoofere, plasarea difuzorului catre o extrema, catre un colt, nu in mijloc ofera un sunet mai placut? nu-ti pot justiifica deocamdata afirmatiile mele, dar am inteles ca sunt niste TIPS-uri care ajuta oarecum sunetul(cel putin pe partea de bass, iar la GZ-ul meu asa s-a intamplat, facand comparatie intre prima incinta si actuala, de exact aceleasi dimensiuni, diferind doar plasarea portului si a difuzorului...)...deci pot zice ca e "afirmatie testata" :rock: dar inca nu va pot spune motivul....cand o sa aflu o as spun? :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator moga alexxx

arata super ....felicitari ...dar am si io o curiozitate cam ce pot hp-15w. Ca m-as baga si io sa fac ceva cu ele.....ca din cate am auzit io pe ici pe colo sunt FFF bune la pret/calitate.....acum corectatima voi daka gresesc..

Link spre comentariu

Din punct de vedere technic nu prea gasesti ceva mai bun ( poate numai chestii furate :smt003 )...dpdv calitativ si cum suna este o chestiune subiectiva...personal mie imi place mult cum suna :yawinkle:

Link spre comentariu

yuly, tare ma indoiesc ca raspunsul mai bun se datoreaza amplasarii.Cum ai facut evaluarea?Ca sa fie corecta ar trebui sa pui incintele f apropiate una de alta, iar tubul orientat inspre tine si sa masori la fr de acordaj.Eu tare ma tem ca s-a simtit influenta camerei in test sau s-a cuplat tubul cu ceva din mediu si a modificat raspunsul, si soarta a facut ca sa iasa totul mai bine.

Link spre comentariu

Nu e vorba de soarta Snake, pur si simplu incintele au stat amandoua in diverse locuri(in masina, intr-un colt de camera, in mijlocul camerei), si s-a simtit diferenta in toate aceste locuri.....doar daca nu mi s-au ascutit mie simturile intre timp :weedman:

Link spre comentariu

Inteleg ce vrei sa zici.Un pic de offtopic nu strica, dar e un pic la subiect:Ma gandesc ca primele tale boxe au fost niste chinezarii, nu ? Sa asculti numai la difuzaore foarte bune o vreme si dupa ceva timp te asigur ca nu vei mai suporta acel sunet.Poate de aceeea ti se pare si tie ca sunetul este schimbat...Totusi va rog sa nu continuam discutia prin miriste, si sa revenim pe drum. :smt006

Link spre comentariu

pt informatia voastramemoria auditiva tine cam 2-3 secunde , deci orice comparatie A/B care dureaza mai mult de atat intre teste, nu mai are etalonul corect.a dracului creierul asta :snakeman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări