Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 6V

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

S-a mai discutat problema , dar cuiva ii este lene sa caute . Secretul consta in folosirea unor difuzoare de foarte mare randament cu impedanta mica si etaj final in clasa D in structura punte . Evident ca trebuie folosita tehnologie multiamp , adica impartit spectrul audio in minim trei benzi pe canal iar semnalul trebuie amplificat si redat cu amplificatoare multicanal si difuzoare specializate .Genul acesta de realizari nu se adreseaza incepatorilor...de aceea nimeni nu ofera solutii complete . Nu ar avea cui...cine nu stie cu ce se mananca , nu poate folosi genul acesta de informatii . Nu are la ce .Plus ca nu este foarte ieftin de realizat asa ceva...iar majoritatea vor moka adica vreo donatie de la un " binevoitor " sau cel mult cu piese recuperate din televizorul AN din podul lui mamaie de la tara ...Vorbim discutii... :rade:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu iti recomand si mai simplu de-atat! TDA 7052. Capsula cu 8 pini nu necesita radiator pana la 12V poti sa nu ii pui radiator ca nu se incalzeste si debiteaza 1W. Tot ce trebuie sa conectezi: integratul, doua fire pt difuzor, o rezistenta, un condensator si potentiometrul.. Mai este si TDA 7052A sau B care au controlul volumului in tensiune. Merg bine, crede-ma ca le-am folosit si am fost foarte multumit de ele. Difuzorul tb sa aiba impedanta de 8 ohmi. Tensiunea minima e 3V iar pt A si B e de 4,5V. Personal am vazut ca prima varianta merge si sub 3V..pe undeva pe la 2,4...2,8V

Daca vrei pt casti, pt ele poti folosi TDA 7050..merge intre 3 si 6V. Bafta!

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări